Snelevacature Amsterdam

Kan mijn buik me depressief?

Traurige Frau auf der Couch
Depressie en gastro-intestinale klachten kunnen worden afhankelijk van elkaar. Wat is de invloed van het leven, onze spijsvertering is echt op onze geest? Wetenschappers decoderen van de laatste geheimen van de gut-brain-as.

“Nibble nog lang om iets” nieuws of slecht nieuws, de beat “op de maag” – uitspraken als deze suggereren dat onze Psyche en ons maag-darmkanaal worden aangesloten op een speciale manier. In feite, studies suggereren dat een depressie en de slagen van het lot kan leiden tot acute gastro-intestinale ontsteking, of zelfs een chronische symptomen, zoals een prikkelbare darm en de maag kan veroorzaken.

Hoe werkt het gut-brain-as?

Maar er is deze verbinding in de andere richting? Kan een depressie als gevolg van gastro-intestinale klachten, of zelfs aanleiding van een verslechtering? Drie belangrijke studies suggereren dat dit mogelijk is. In feite, de maag en de hersenen lijken te hebben van de speciale Verbindingen. De resultaten van een Brits-Australisch onderzoek blijkt dat patiënten met het prikkelbare darm syndroom (IBS) of spijsverteringsstoornissen, een uitgesproken hersen-darm-as, in het geval van de psychologische eerste symptomen beginnen, en elk afzonderlijk, een belangrijke gut-brain-as, wanneer de darm symptomen zijn eerste.

Het onderzoek van de universiteiten van Newcastle en Macquarie gekeken naar een aantal verschillende patiënten die ofwel alleen onder een prikkelbare darm syndroom of een prikkelbare darm syndroom in combinatie met een depressie. Het bleek dat aan de ene kant, hogere exemplaren van angst en Depressie in het ontwikkelen van een mooie voorbode zou kunnen worden dikke darm of prikkelbare maag (functionele dyspepsie).

Aan de andere kant, de analyses bleek ook, echter, dat de onderwerpen Staten aan het begin van het onderzoek noch krachtens angst, waren ze nog steeds depressie, maar hadden geklaagd over de diagnose prikkelbare maag, of een prikkelbare dikke darm, na een jaar met een aanzienlijk hogere waarden van angst en Depressie.

In de meerderheid van de onderwerpen psychische stoornis ontwikkeld in OVEREENSTEMMING met de RDS

Kortom, een stemmingsstoornis, een zogenaamde gastro-intestinale stoornis werd voorafgegaan door ongeveer een derde van de deelnemers aan de studie. In twee derde van de ziekte van de stemmingsstoornis. De studie van de auteur, Prof. dr. Nicholas Talley van de Universiteit van Newcastle zei dat het onderzoek vertegenwoordigd zijn de resultaten van een doorbraak in de studie van het prikkelbare darm syndroom. Door middel van de studie kon worden aangetoond dat sommige patiënten met een prikkelbare darm is niet een primaire intestinale ziekte die alleen uitleggen van de symptomen van uw stoornissen in de spijsvertering, maar ook hun psychische ziekte.

In de toekomst betere mogelijkheden voor behandeling?

Deze kennis kan helpen Artsen in de toekomst, alleen de diagnose. Ook in de behandeling van psychische ziekten, de nieuwste bevindingen kunnen leiden tot een doorbraak. Tot slot, het maag-darmstelsel zijn behandeld ziekten meestal gemakkelijker te gebruiken, zoals een psychologische ongemak.

Hamburg-harburg, 26. Juli 2016

© door wat wordt uitgezonden

Geef een reactie

Scroll To Top