Snelevacature Amsterdam

Kaneel ondersteunt het spijsverteringskanaal

De schors van de kaneel boom, vermindert de eetlust en de spijsvertering klachten. Het heeft een anti-bacteriële en bevordert de beweging in het maag-darmkanaal.

Zimtstangen

Kaneel helpt bij de spijsvertering: Het activeert in de hersenen het Signaal “eetlust”. Roer er een halve theelepel gemalen kaneel in een glas thee. Ongeveer 20 minuten voor de geplande maaltijd drinken.

Kaneel: toepassing en curatieve werking

Definitie Van Kaneel

Naam: Cinnamomum verum zeylanicum familie: Lauraceae (Lauraceae) type: Ceylon kaneel boom

De schors van de kaneel boom wordt gebruikt bij verlies van eetlust en de spijsvertering klachten. Volgens de Commissie E (BGA/BfArM) heeft een anti-bacteriële, de beweging in het maag-darmkanaal, het bevorderen van de groei van schimmels anti-inflammatoire werking. Kaneel regelmatig wordt ingenomen, kan het een positieve werking op het bloed suiker en vet in het bloed waarden.

De kaneel bloesems werden gebruikt in de volksgeneeskunde voor de ‘bloed-reiniging”. De effectiviteit is niet gebleken dat hier echter. Daarnaast kan een allergische huid en de slijmvliezen reacties.

In de kaneel werkzame stoffen

Etherische Olie, Looistoffen, Cumarine, Terpenoïden

Plantkunde

Tee mit Zimt ist ein Hausmittel gegen Durchfall

Kaneel is effectief bij acute diarree: 1 THEELEPEL zwarte thee en ¼ kaneelstokje overgiet met een Kop kokend water, trek voor 5 minuten, de stam. 3 kopjes per dag drinken.

De kaneel boom is een groenblijvende boom. Het heeft langwerpig-eironde bladeren, geregeld tegenover en de hele. De zes-petaled bloemen zijn groen-wit, onopvallend, en zijn in de oksel en de terminal van pluimen. Hij heeft een vrucht is zwart-paars en, als de bladeren langwerpig-eironde,. Het wordt omsloten door de helft van een Kopje.

Verspreiding

De Echte kaneel boom is oorspronkelijk afkomstig uit Sri Lanka, is nu verbouwd wereldwijd in verschillende tropische gebieden.

Andere namen voor kaneel

Echte Kaneel Boom, Ceylon Kaneel Boom, Kaneel

Interessante feiten over kaneel

Kaneel is voor vele eeuwen, een dierbare en kostbare grondstoffen. Vooral in China en Noord-Afrika was kaneel is veelzijdig. Vooral belangrijk is het gebruik ervan als een remedie tegen verkoudheid en digestieve klachten. Je schreef hem ook een zinnenprikkelend effect. Na Europa, hij kwam te laat – waarschijnlijk rond 1500, met Europese zeevaarders. Door de hoge prijs was kaneel gebruikt slechts spaarzaam in de keuken en in de 18e eeuw. Eeuw steeds vaker gebruikt als een specerij. Tegenwoordig kaneel is een nietje in veel gerechten. Het zijn vooral te vinden in de Kerst gebak.

De echte kaneel is afkomstig uit Sri Lanka (Ceylon kaneel). Hij is nog fijner dan de goedkopere Cassia kaneel wordt voornamelijk geteeld in China en bevat ook minder cumarine die kan in grote hoeveelheden schadelijk is voor de gezondheid.

 

Geef een reactie

Scroll To Top