Snelevacature Amsterdam

Kanker Aan De Alvleesklier (Pancreas Carcinoom)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Pijn in de bovenbuik of achter bijna niemand denkt van deze klachten aan alvleesklierkanker. Omdat kanker aan de alvleesklier geen of slechts atypische symptomen in de vroege stadia, vaak wordt ontdekt is het vaak te laat. Dit is een van de redenen waarom het is de kanker met de slechtste prognose.

  Alvleesklierkanker – een Tumor in het maag-darmkanaal

  Alvleesklierkanker – medisch: pancreas carcinoom is een van de tiende meest voorkomende vorm van kanker in Duitsland en is de derde meest voorkomende maligne Tumor in het maag-darmkanaal. Elk jaar, ongeveer 15.000 mensen in Duitsland zijn gediagnosticeerd met alvleesklierkanker. Mannen en vrouwen beïnvloed even vaak. Alvleesklierkanker komt meestal voor bij oudere mensen: mannen zijn gemiddeld 70 jaar en vrouwen 76 jaar, als de ziekte is ontdekt.

  Bauchspeicheldrüse produziert Verdauungssaft

  De alvleesklier produceert een spijsverterings-sappen, evenals de belangrijke hormonen Insuline en glucagon

  De alvleesklier (het pancreas) is gelegen in de buik ongeveer in het midden op het niveau van de bovenste wervel. Het is ongeveer 15 tot 20 centimeter lang en bestaat uit een hoofd, die rust op de dunne darm, een Centraal deel (lichaam) en een staart die reikt tot aan de milt. De alvleesklier heeft twee belangrijke functies:

  • exocriene/secretoire functie: De alvleesklier produceert een digestief sap bevat verschillende enzymen voor de vertering van voedsel is noodzakelijk. Van de spijsvertering sap komt in de dunne darm.
  • endocriene functie: Specifieke delen van de alvleesklier – de eilandjes van Langerhans produceren de hormonen Insuline en glucagon, voor de bloedsuikerspiegel zijn van cruciaal belang.

  Lage levensverwachting voor alvleesklierkanker

  Omwille van deze verschillende functies van een arts om onderscheid te maken tussen endocriene en exocriene pancreas. De cellen produceren de hormonen of het maag-sap, maar zijn verdeeld over de gehele alvleesklier. Alvleesklierkanker kunnen ontstaan van beide celtypen. De meeste van de cellen worden getroffen, die de spijsverteringssappen (exocriene cellen). De hormoon-producerende cellen – het eilandje cellen veranderen veel minder vaak aan kanker aan de alvleesklier. Ongeveer 70 procent van alvleesklierkanker aan de kop van de alvleesklier.

  In het geval van alvleesklierkanker levensverwachting is laag. Veel patiënten sterven aan kanker aan de alvleesklier. Dit is deels te wijten aan het feit dat alvleesklierkanker wordt meestal te laat ontdekt en de Tumor vaak niet volledig worden verwijderd. Hoe hoog in pancreaskanker de levensverwachting is, precies, hangt onder andere af van de dingen, of de Tumor kan operatief worden verwijderd en of hij al dan niet reeds gevormd secundaire tumoren (metastasen). Kortom, de alvleesklier wordt geassocieerd met kanker onder alle soorten kanker te bestrijden met de laagste levensverwachting: Vijf jaar na de diagnose van ongeveer acht procent van de mannen en zeven procent van de vrouwen nog in leven.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top