Snelevacature Amsterdam

Kanker van de dikke darm (colorectale kanker)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De term colorectale kanker is een allesomvattende term voor alle maligne tumoren van de darm. Terwijl kwaadaardige tumoren ontstaan in de dunne darm en in de omgeving van de anus zijn relatief zeldzaam, tumoren van de dikke darm, de meest voorkomende Vorm van kanker van de dikke darm. Afhankelijk van welk deel van de dikke darm is aangetast, spreken Artsen van een carcinoom van de dikke Darm of het rectum. Zowel carcinomen samenvatten artsen onder de naam van colorectale kanker.

  Wat is kanker (darmkanker) is colorectale?

  Darmkanker is de verzamelnaam voor alle kwaadaardige tumoren van de darm. Kwaadaardige tumoren kunnen ontstaan bij het genetische materiaal van de individuele cellen gewijzigd, zodat deze onderdelen sneller en vermenigvuldigen als normale cellen. Door de ongecontroleerde groei van de kwaadaardige cellen naast het aandringen van het normale weefsel. Omdat de kwaadaardige cellen verliezen veel van hun oorspronkelijke vaardigheden, kunt u niet meer het uitvoeren van hun taken in het lichaam. Het gezonde orgaan weefsel wordt verplaatst op een kanker dus steeds snel wucherndes, nutteloos tumor weefsel. Met de tijd, het ongecontroleerd woekerende kanker cellen doordringen in de meeste gevallen ook in andere organen, en vorm meer kwaadaardige tumoren, metastasen genoemd.

  Als colorectale kanker ontwikkelt

  Darmkrebs befällt meist den Dickdarm

  De meeste van de dikke darm kanker van de dikke darm is aangetast

  In dikke darm kanker en maligne tumoren kunnen ontstaan in verschillende Delen van de darm. De darm is een belangrijk onderdeel van ons spijsverteringskanaal, waar het grootste deel van de voedingsstoffen uit de voeding opgenomen in het lichaam. Hij is de mens, op enkele meters lang en in verschillende secties verdeeld. In de maag, de dunne darm bevat, ten eerste, de dikke darm, die is verdeeld, op zijn beurt, in de blinde darm (Caecum), dikke darm (colon) en de endeldarm (het colon of het rectum). De conclusie van de darm naar het anale gebied (de Anus).

  Darmkanker treft meestal de dikke darm

  Darmkanker kan zich in principe in de gehele darm. Kanker van de dunne darm en de Anus zijn relatief zeldzaam. In de meeste gevallen, bedoeld met de term colorectale tumoren van de dikke darm. De meest voorkomende tumoren van de intestinale mucosa. Dergelijke tumoren te verwijzen naar artsen als carcinoom. In de dikke darm, de zogenaamde Kolonkarzinome, zodat tumoren van de dikke darm en het rectum carcinomen, ofwel, tumoren van de anus zijn met name veel voor. Artsen combineren deze twee tumor typen zijn ook onder de term “darmkanker”. Het Rectum carcinoom met een aandeel van 60 procent, de meerderheid van colorectale carcinomen.

  De verspreiding van colorectale kanker

  Darmkanker komt vooral voor in de Westerse landen. In Centraal-Europa, meer dan 30.000 van de 100.000 inwoners gediagnosticeerd per jaar. Dus, de opsporing van colorectale kanker bij vrouwen en bij mannen na de kanker van de borst (bij vrouwen) of prostaatkanker (bij mannen) en longkanker is de meest voorkomende vorm van kanker een ziekte is. Mannen worden getroffen iets vaker dan vrouwen. De meeste mensen worden gediagnosticeerd na de leeftijd van 50 jaar. Leeftijd van kanker van de dikke darm. De meest voorkomende diagnose van de Artsen colorectale kanker bij mensen boven de leeftijd van 60 tot 70 jaar.

  De kans op genezing voor kanker van de dikke darm

  Dikke darm kanker is te genezen als het wordt ontdekt in een vroeg stadium. Een speciaal Probleem is echter, als colorectale kanker veroorzaakt vaak lange tijd geen klachten. Voor veel mensen, de Artsen ontdekken van kanker van de dikke darm alleen wanneer de ziekte al ver gevorderd. Regelmatige screening is voor colorectale kanker, dus bijzonder belangrijk.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top