Snelevacature Amsterdam

Kinkhoest (Pertussis)

 • Overzicht
 • Oorzaak
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Een paroxysmally optreedt, een blaffende hoest met een gag reflex is typisch voor kinkhoest. Dit is een van de meest voorkomende infectieziekten bij kinderen. Maar meer en meer volwassenen hebben last van dit zeer besmettelijke ziekte van de luchtwegen besmettelijk. Een vaccinatie kan voorkomen als het wordt regelmatig vernieuwd, de ziekte, of sterk verminderen.

  Wat is kinkhoest?

  Kinkhoest, ook Kinkhoest is een zeer besmettelijke, acute infectieziekte van de luchtwegen. Je bent niet meer één van de meest voorkomende infectieziekten bij kinderen, maar wordt beschouwd als een klassieker kinderen de ziekte, als meer en meer jongeren en volwassenen worden beïnvloed.

  Kinkhoest kan optreden hele jaar door. In Centraal-Europa, Kinkhoest wordt waargenomen, maar vooral in de herfst en Winter. In Duitsland, het kwam in de oude deelstaten valt in de jaren 1974 tot en met 1991, tot een toename in de frequentie van kinkhoest in maximaal 160 gevallen per 100.000 inwoners. Door de stopzetting van de vaccinatie tegen kinkhoest.

  Door de Algemene vaccinatie van zuigelingen en jonge kinderen in 1991, de vaccinatiegraad graden voor geschoold kinderen bereikt weer in 2007, ongeveer 93 procent. Het aantal ziekenhuisopnamen vanwege kinkhoest is aanzienlijk afgenomen sinds dan. In 2012, slechts ongeveer 42 patiënten op 100.000 inwoners. Daarnaast is er een verschuiving van de ziekte in de adolescentie en de volwassenheid. Terwijl de gemiddelde leeftijd van 1995 tot 15,1 jaar, terwijl het verhoogd tot het jaar 2008 tot 41.7 jaar.

  Wereldwijd, ongeveer 300.000 mensen per jaar sterven van kinkhoest. Meestal is het een zaak van zeer kleine kinderen die nog niet kunnen worden ingeënt. In 2011, in Duitsland waren er drie Sterfgevallen door kinkhoest, twee van hen zijn kinderen onder de leeftijd van één jaar. Tussen 2001 en 2011 overleden in totaal 12 mensen aan Kinkhoest.

  Sinds Maart 2013 een rapportage verplichting op grond van §6 en §7 van de infectie wet bescherming persoonsgegevens (IfSG) is voor kinkhoest. Na dat, het vermoeden van de ziekte, de Ziekte, de dood van kinkhoest, alsmede de directe of indirecte detectie van de ziekteverwekker moet worden in de Afdeling gezondheid gerapporteerd. Meestal de arts neemt de zorg van het.

  Meer: oorzaak van

  Geef een reactie

  Scroll To Top