Snelevacature Amsterdam

Kortademigheid (Dyspnoe)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Van kortademigheid Artsen niet aan te spreken, als de persoon krijgt voldoende lucht. Er zijn een aantal oorzaken, zoals ziekten van de luchtwegen of het hart. Ook psychische problemen kunnen voor een deel het gevoel van kortademigheid, hoewel er geen echt gebrek aan zuurstof.

  Wat is kortademigheid?

  Kortademigheid is een normale reactie van het lichaam op een hogere belasting. Bijvoorbeeld, in het geval van een continu draaien, verbruiken de spieren meer zuurstof, die zich door een toenemende snelheid van de ademhaling merkbaar. Zorg kortademigheid, echter, als je treedt al op zeer kleine inspanningen, zoals het gaan voor een wandeling, of zelfs in de standby stand staat.

  Afhankelijk van de oorzaak van kunnen zijn kortademigheid, acute of chronische, regelmatig laten zien, en, in voorkomend geval, in de loop van de tijd meer zwakte, bijvoorbeeld in het geval van een hart. Of het plotseling optreedt. Dit gebeurt, onder andere, als een Allergie geconfronteerd wordt met de uitlokkende Allergeen, of de luchtwegen, door een insectenbeet zwelling.

  De mogelijke redenen voor kortademigheid zijn talrijk en gevarieerd zijn en betrekking hebben op in principe elk gebied van de luchtwegen, dus in Essentie, de mond, de neus, de keelholte, de luchtpijp, bronchiën en longen. Bovendien, sommige ziekten, zoals infecties, verhogen het zuurstofverbruik van het lichaam en dus leiden tot een hogere ademfrequentie. In het geval van hart-zwakte, echter, of in het geval van vernauwde bloed niet wordt getransporteerd naar vaten, waar van toepassing, voldoende zuurstofrijk bloed door het lichaam.

  De Psyche speelt een kortademigheid. Bijvoorbeeld, mensen die last hebben van angststoornissen, ervaring in vele gevallen, zogenaamde paniek aanvallen: In een stressvolle Situatie in je hart begint te racen, en je hebt het gevoel niet genoeg lucht. Het lichaam reageert als in een werkelijke noodsituatie, en bereidt het resultaat van een verhoogde toevoer van zuurstof naar een vlucht, of een mogelijke strijd.

  In principe, kortademigheid, die niet duidelijk kunnen worden toegewezen aan een overeenkomstige belasting door middel van lichaamsbeweging is altijd een waarschuwing signaal dat moet worden onderzocht door een arts. In het geval van sterke kortademigheid moet u contact opnemen met een sos-arts.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top