Snelevacature Amsterdam

Koude rillingen

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Het hele lichaam trilt en je kunt er niets aan doen, ook al is het koud – dit is de typische tekenen van koude rillingen. Koude rillingen heeft een belangrijke functie in het menselijk lichaam: Het helpt tegen infecties met bacteriën, virussen of parasieten. Het treedt vaak op in combinatie met koorts en zijn behandeling is altijd gebaseerd op de onderliggende ziekte.

  Wat is koude rillingen?

  De term koude rillingen is een gevoel van koude in het hele lichaam begint te sidderen, zoals het Trillen in de kou. Het Schudden is veroorzaakt door snelle en herhaalde, niet van invloed zijn Samen te trekken (contracties) en de ontspanning van het spierstelsel. De spieren van de dijen en de rug, in sommige gevallen, de kauw spieren is aangetast. Koude rillingen gebeurt in fasen: Een stuwkracht duurt meestal een paar minuten, en vaak gaat rechtstreeks in een slaapkamer.

  Schüttelfrost tritt sehr häufig in Kombination mit hohem Fieber auf

  Koude rillingen komen zeer vaak voor in combinatie met hoge koorts

  Koude rillingen heeft een belangrijke functie in het menselijk lichaam. Normaal gesproken, de lichaamstemperatuur rond de 37 °Celsius. In het geval van een infectie of andere ontsteking van deze “ingestelde waarde” hoger dan de normale waarde, omdat op deze manier ziekteverwekkers zoals virussen, bacteriën of parasieten makkelijker om zich te ontdoen van. De zogenaamde Hypothalamus, een deel van de veroorzaakt, dan wordt aan de opdracht, de temperatuur van het lichaam aan te passen aan de nieuwe gewenste waarde.

  Om dit te bereiken, begint het stimuleren van de stofwisseling en meer spieren werken, dat is, door het herhaaldelijk Langs de spieren om warmte te produceren. Op hetzelfde moment, de bloedtoevoer naar de huid wordt verminderd, zodat er minder warmte wordt uitgestraald naar buiten. Dit moet gebeuren binnen een zeer korte periode van tijd, bijvoorbeeld in het geval van een acute ernstige infectie, het gaat om koude rillingen. Is de nieuwe temperatuur setpoint is bereikt, is verdwenen, de kou weer in.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top