Snelevacature Amsterdam

Krill olie is Het beter Omega-3 bron?

Krill, Zoological Euphausia superba is een kleine, met een maximum van twee pond Kreeft, met een lengte van zes centimeter. Het is de zuidpool in de buurt van de Zuidpool bewoond de zee.

Geschat wordt dat meer dan 250 biljoen dieren, ravotten, met een biomassa van maximaal 500 miljoen ton. Eerdere schattingen waren zelfs veel verder dan dat. Andere schattingen suggereren een kleiner bedrag.

Het bewustzijn heeft bereikt krill olie als Alternatief voor de “klassieke” vis olie. Sommige bedrijven de markt van de Plankton-afgeleide Olie een gezondere Optie om te profiteren van de gezondheidseffecten van Omega-3 vetzuren DHA en EPA.

Wat is Krill waarom krill olie is zo gezond en het is echt de klassieke capsules met Omega-3 van zalm, haring en makreel zijn superieur?

Optreden van Krill

Geen enkel dier is aanwezig in een hoger aantal dan de Krill. Duidelijk is in elk geval Niet op de manier van de wereld is er veel meer. Krill dient als voedsel basis van de meeste wonen in deze Regio van de dieren. Uw Naam, Krill, betekent in het noors door de manier, is niets anders dan “Walnahrung”. Daarom is het onderzoek in het verleden vooral gericht op dit aspect, met de kleine bewoners van de oceaan. Krill optreden in zwermen, die kan het enkele kilometers lang. Precies op de plaatsen waar deze scholen zijn te vinden, is er de grootste kans voor de Opkomst van de grote zee-zoogdieren. Kennis over de Krill had voordelen voor de walvisvaart.

Oorsprong van schoon water

Ondertussen is de jacht op walvissen is verboden, gelukkig, door de meerderheid van de Naties. De Krill ontwaakt, echter, vandaag de dag, om heel andere redenen, de aandacht van de wetenschap. Een reden voor dit is dat de dieren, die deel uitmaken van het Plankton, in een Regio van de zee van het leven, en dat is het zo ver, de vervuiling door de mensen grotendeels gespaard. Onder Plankton zee wezens die bewegen met de flow. Geen zware metalen zoals Cadmium en kwik, giftige chemicaliën, farmaceutische producten of residuen van bestrijdingsmiddelen zijn zo ver in een grote schaal in de omgeving van de zuidpool.

Krill – aan het begin van de voedselketen

In het geval van krill, dat dit het begin van de voedselketen. Dat is de, kleine kreeftjes verontreinigende stoffen zich ophopen in organismen, het kruis uit andere regio ‘ s van de wereld, op uw manier. Ze behoren eerder tot hun voedsel, zodat de laatste is een goede keuze.

Eigenschappen

Omega-6 en Omega-3 verhouding van één-op-15

omega 3 in KrillölDe Olie van krill is niet alleen heel erg schoon en vrij en onbelast. Het heeft ook een zeer gunstige consistentie. Iets minder dan een derde bestaat uit de meervoudig onverzadigde Omega-3 vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA), docosahexaeenzuur (DHA) en alfa-linoleenzuur (ALA). Daarnaast zijn Omega-6-vetzuren aanwezig zijn alleen bij zeer lage concentraties. Ze zijn overschreden met een factor 15 van de Omega-3 vetzuren.

Dit speelt een belangrijke rol voor mensen in de geïndustrialiseerde Landen. Terwijl onze voorouders nam in vorzivilisierter keer Omega-6 en Omega – 3-vetzuren in een gezonde verhouding van ongeveer drie tot een, om het te brengen van de moderne mens met de Westerse manier van leven op een verhouding van ongeveer 15 tot één. Krill olie toont precies het tegenovergestelde verhoudingen, en kan daarom gebruikt worden als een compensatie aan onze Omega-6-zware voeding met veel vlees en gemakkelijk vet gezien.

Omega 3 in krill olie Fosfolipide-gebonden

Maar er zijn ook vergeleken met de visolie een groot verschil in de Vorm waarin de Omega-3 vetzuren zijn aanwezig in krill olie. Alleen in krill olie ze in een compound met fosfolipiden. Fosfolipiden zijn belangrijk voor de cellulaire gezondheid, omdat ze betrokken zijn bij de vorming van cel-bescherming van de dubbele lipide laag. Daarnaast is de interactie met eiwitten die ervoor zorgen dat de cel functies. Alleen de Fosfolipide Sphingomyelin is goed voor ongeveer tien procent van de Krillöls. Dit is met name opmerkelijk omdat, in het bijzonder de plasma membranen van de zenuwcellen van Sphingomyelin.

De biologische beschikbaarheid van krill olie

Interessant voor de biologische beschikbaarheid van krill olie, het kenmerk van de fosfolipiden dat ze oplosbaar zijn aan de voorzijde van het hoofd naar het water en weer terug op de staart van de in vet oplosbare eigenschappen. Daarom willen zij graag Verbindingen die kunnen worden opgenomen uit de darm is uitstekend. Deze hoge biologische beschikbaarheid zorgt ervoor dat de inname van krill olie heeft een hogere EPA en DHA inhoud in de lymfe dan in visolie. Sommige van de afbeeldingen overdrijven hier, maar met een veel hogere biologische beschikbaarheid. In feite, is het waarschijnlijk ongeveer 1,6 keer de vis olie.

Effecten van krill olie

Antioxidant effect van krill olie

Omega 3 und KrillölBovendien, krill olie in aanvulling op Vitamine A, evenals een aantal flavonoïden, die op zich heeft genomen de kleine dieren uit plantaardig voedsel bevat de carotenoïde Astaxanthine. Dit is de rode kleurstof, die de karakteristieke uitstraling van kanker in dieren en andere zeedieren verantwoordelijk. Op hetzelfde moment, Astaxanthine is een van de meest belangrijke anti-oxidanten. Op de ORAC-schaal, met de mogelijkheid van een stof gemeten, zuurstof radicalen, te onderscheppen, drukke, krill olie heeft een waarde van 378.

Toegegeven, het klinkt de eerste van alle, vooral omdat gewone visolie heeft slechts een waarde van acht. Hier, de core competence van een vis, maar is niet te zien – zoals krill olie, omdat deze waarden zijn gebaseerd in elk geval op 100 gram. In het geval van een gebruikelijke dosis van 1000 milligram van de ORAC-waarde van krill olie daalt tot 3,78. Een eetlepel extra vergine olijfolie in een kleine salade brengt het tot bijna 40 in het midden en 100 in de tip en een 0,2 Liter glas Cabernet Sauvignon naar de 10.000. De antioxidatieve eigenschappen van krill olie kan daarom worden beschouwd en niet als een bijwerking.1

Krill olie voor het Premenstrueel syndroom (PMS) en menstruatiepijn

In een studie die werd gezamenlijk uitgevoerd door wetenschappers van de Universiteit van Montreal, McGill University, beide universiteiten van Montreal, Canada, dienen te worden vergeleken met de effectiviteit van krill olie en Omega 3 uit visolie.2, De onderliggende indicaties Premenstrueel syndroom (PMS) en menstruatiepijn (dysmenorroe). Voor de gerandomiseerde, klinische, dubbel-Blinde studie, 70 patiënten werden gevonden met bijbehorende diagnoses.

Tijdens de drie maanden durende intake fase, ze kregen ofwel krill olie of visolie. In de eerste, twee-Gram werden dagelijks toegediend en na een maand in de Tien-dagen-ritme, achtste dagen voorafgaand aan en tijdens de eerste twee mestruation dagen. Krill olie is in staat om het verminderen van de menstruele pijn. Bovendien, positieve veranderingen in de emotionele toestand werden gevonden in de PMS-patiënten. In vergelijking met de visolie-groep, het effect van de Krillöls was significant effectiever.

Krill olie vermindert cholesterol beter dan de Omega 3 uit visolie

Cholesterin senken mit KrillölEen totaal van 120 hyperlipidemie-patiënten werden verdeeld in een verdere studie van de canadese McGill University in groepen van vier.3 In het eerste, ontvangen de deelnemers, afhankelijk van de Body Mass Index (BMI), twee tot drie gram van krill olie, in de tweede tot 1,5 gram, in de derde drie gram visolie, en in de vierde een Placebo.

Na drie maanden, de wetenschappers in de twee krill olie groepen hadden een grotere verbetering in het bloed waarden dan in de Placebo-en de visolie-groep. Dus, het totale cholesterol verlagen met de krill olie met 13 procent, de LDL-waarden door 32 procent en triglyceriden door elf procent, terwijl de HDL-cholesterol stijging van 44 procent.

De inname van Omega-3 uit krill olie kan helpen tegen artrose en reuma

Het C-reactief Proteïne (CRP) is een van de Ontsteking, de conclusies worden getrokken over artrose, reuma, maar ook hart-en vaatziekten. Op zijn beurt, een canadees onderzoek was in staat om te bepalen dat na zeven dagen van krill olie, de CRP niveaus van de deelnemers, een 19.3 procent, viel na twee weken, zelfs met 29,7 procent. In de Placebo groep, stegen ze in de dezelfde periode, 15.7, of 32.1 procent.

Met de afname in CRP niveaus ook artritis meningen en reumatische klachten zoals pijn, stijfheid en functionele beperkingen van de gewrichten van ongeveer 20 tot 30 procent.4

Remming van de groei van de kankercel door krill olie gevonden

Een Chinese studie aan de Zhejiang University in Hangzhou, en vond in een rat in een studie dat de inname van krill olie, de totaal-en LDL-cholesterol en triglyceride verlagende waarden. Het resultaat toonde ook aan dat de groei van de dikke darm kankercellen werd geremd.5

In het geval van obesitas – krill olie is goed te verdragen, en lever – en hart-beschermende

Krillöl für Herz und KreislaufIn een samenwerking van wetenschappers van Finland, de Verenigde Staten en Noorwegen, 76 overgewicht obese mannen en vrouwen kregen ofwel krill olie, de Olie van de Atlantische oceaan ‘Menhaden’ van de familie van de haringen, of een Placebo. Na de vier weken van de intake, de EPA en DHA waarden verhoogd in de Krill groep. Negatieve bijwerkingen of intolerantie werden niet waargenomen.6

Ook voor een Austral kan-fins-noorse studie van de lever-de bescherming van het effect van de inname van krill olie is aangenomen. Voor dit doel, muizen gedurende acht weken in verschillende constellaties was zeer rijk, vet eten, samen met of zonder krill olie. Aan het einde bleek dat die muizen die het ontvangen van krill olie hadden significant minder vergroting van de lever of vervetting van de vaatwand. Op zijn beurt, deze resultaten werden geassocieerd met een verminderde cholesterol, triglyceriden en ook het bloedsuikergehalte.7

Ook in de dierlijke model, de effecten van krill-olie, visolie of een dieet werden vergeleken door italiaanse onderzoekers, gratis Omega-3 vetzuren naar de lever en hart-en triglyceriden in met obesitas gerelateerde metabole stoornissen. Lever triglyceriden werden verlaagd door Krill als visolie. Naar het hart van de triglyceriden alleen krill olie, echter, had een afnemende invloed.8

Wat kon spreken tegen krill olie?

Er is geen bijwerkingen in krill olie is bekend. In het geval van een Allergie voor schaal-en schelpdieren, krill olie mag niet gebruikt worden. Ook bloedverdunners kan worden beïnvloed door het einde van geneesmiddelen door krill olie.

Het is echter in vergelijking met de klassieke vis-olie aanzienlijk duurder, kost al gauw drie keer zo veel. Of de kleine verschillen in de samenstelling en de effecten het is een waarde, het moet dan beslissen over de eigen huishoudbudget.

Bronnen en studies:

Geef een reactie

Scroll To Top