Snelevacature Amsterdam

L-carnitine kan helpen je verliest gewicht

L-carnitine speelt een belangrijke rol in de vetstofwisseling.

Als een voedingssupplement, het heeft de reputatie van een vetverbrander die niet alleen helpt bij gewichtsverlies, maar ook de spieren te krijgen, en de Algemene fysieke en mentale veerkracht verhoogt.

L-carnitine en haar rol in de vetstofwisseling

Iedereen die wil om gewicht te verliezen, moet men het verminderen van lichaamsvet. Vet gemetaboliseerd worden, moeten ze eerst het bereiken van de mitochondriën van de cellen. Mitochondriën zijn de sites van de cellulaire ademhaling waarbij de suikers, maar ook in vetzuren, wordt de opgeslagen energie door de afbraak van deze stoffen in kooldioxide en water zijn uitgebracht en het organisme gebruikt.

Voor het Transport van vetzuren in de mitochondriën omliggende membraan L-carnitine is essentieel: het is Enkel in het vet Vervoerder van vetzuren kan gebeuren gebonden te zijn aan de mitochondriale membraan.

Aminozuur of een vitaminoid?

L-carnitine is een aminozuur-achtige stof die kan herstellen van het lichaam uit de aminozuren lysine en methionine en vitamine C, B6 en Niacine en ijzer. Carnitine kan worden gevormd in het lichaam, veel van de behoefte wordt gedekt door inname met voedsel. De belangrijkste bron van vet Vervoerder is rood vlees. Pluimvee bevat relatief weinig L-carnitine. Lagere bedragen worden opgenomen in zuivelproducten en champignons.

Hoewel L-carnitine is nu relatief goed onderzocht: in de opdracht, is de wetenschap niet in de overeenkomst. In sommige Delen van de voedingswetenschap carnitine wordt vermeld als een vitaminoid, in andere aminozuur vergelijkbaar met de peptiden (verbindingen van verschillende aminozuren) worden geregeld.

L-carnitine wordt niet automatisch slank – fit

sport carnitinL-carnitine alleen niet verhogen van de energie omzet van het lichaam. Iedereen die in meer calorieën met voedsel dan het consumeert zal toenemen, in weerwil van L-carnitine suppletie. Een dieet met de juiste fysieke activiteit kan echter het gevolg zijn van L-carnitine ondersteunt. De vitale stof die helpt bij de omzetting van vet in spiermassa en heeft dus een positief effect hebben op de fysieke en mentale prestaties die oefening en Sport zijn meer tevreden.

L-carnitine kunnen compenseren voor leeftijd en ziekte-gerelateerde verlies van vitaliteit, versterkt de hartspier (het van de energie die nodig is voor ongeveer twee derde van de vetten covers), versterkt het immuunsysteem en geneutraliseerd als een effectieve antioxidant die schadelijke vrije radicalen 1.

Japans onderzoek laat zien dat de Sterke punten van L-carnitine

In een kleine pilot studie, waarvan de resultaten werden gepubliceerd in februari 2013 in het tijdschrift ‘Food and Nutrition Sciences”, bevestigd door Japanse wetenschappers, dat de suppletie met L-carnitine draagt bij aan het succes van een dieet 2. Het onderzoek betrof 24 obese volwassenen met verhoogde bloed nam een deel van het vet waarden.

De helft van de proefpersonen kregen 4 weken een dagelijkse dosis van 500 milligram L-carnitine. De andere helft kreeg een Placebo. Alle studie werden de deelnemers aangemoedigd voor het verminderen van calorie-inname en meer bewegen. Hun fysieke activiteit werd opgenomen met Pedometern (stap tellers). De helft van de deelnemers in elke groep kreeg ook een speciale motivatie training – in een langdurig gesprek met het hoofd van de studie, deze personen waren op de hoogte van de verbinding met Obesitas, bestaande gezondheids-risico ‘ s, net als L-carnitine en zijn effect op de stofwisseling.

Motivatie, fysieke activiteit, plus L-carnitine = Afslanken

In geen van de groepen bleken de deelnemers aan het beperken van hun energie-inname van de aanbevolen 1500 tot 1800kcal. Alle onderwerpen die de motivatie training, waren fysiek iets meer actief. Een verlies van het gewicht, echter, werd alleen waargenomen in de deelnemers die hadden genomen, L-carnitine. In vier weken, alle leden van de “L-carnitine plus motivatie oefening”groep verloren gegaan gewicht, met een gemiddelde van 1,1 kg. Ook uw vetgehalte van het bloed zijn dramatisch gedaald.

Alleen L-carnitine zonder motivatie training, wat resulteert in net zo weinig als Placebo, met of zonder motivatie training in de medium-tot-vet een vermindering in gewicht of een verlaging van de waarden in het bloed. De leden van de Placebo-groep die geen motiverende training, consequent, zelfs in het midden van 0,7 kg.

De betekenis van een kleine, relatief korte, in de tijd beperkte onderzoek is aanvankelijk niet erg hoog, maar de resultaten zijn heel bemoedigend. De pilot-studie bevestigt dat de L-Carnitine hebben een groot potentieel in de ondersteuning van gewichtsverlies diëten.

Geef een reactie

Scroll To Top