Snelevacature Amsterdam

L-carnitine voedingssupplement verhoogt het uithoudingsvermogen van atleten

L-carnitine is fat burner bekend. Sporters nemen carnitine, maar voor het verliezen van gewicht, maar, boven alles, de regeneratie fase te verkorten. Het uithoudingsvermogen te verbeteren effect van L-carnitine heeft een studie.

Spieren hebben energie nodig is voor krimp. Om aan deze vraag naar energie, opgeslagen in spierweefsel, koolhydraten en vetten in intra-Besparing gespierd. Afhankelijk van de mate van spieren en de contractie-energie komt in verschillende proporties van suiker en vetzuren.

Aangezien de bepaling van de energie uit vet is relatief traag, het aandeel van de vetverbranding in de energie-balans van de skeletspier bij toenemende belasting. Ook de toevoer van zuurstof naar de spier weefsel duwt voor een intense, langdurige belasting limieten, energie, verkregen bij de anaërobe manier van melkzuur fermentatie van glucose. De ophoping van melkzuur beperkt de prestaties van de spieren sinds het remt het metabolisme van de spiercellen.

Met L-carnitine om meer vet te verbranden?

Diät Vitamine Abnehmen mit CarnitinHet idee is om het manipuleren van het aandeel van de vetverbranding in de energie-balans van de spier door middel van supplementen en te vergroten, door middel van betere benutting van de opgeslagen brandstoffen op hetzelfde moment, spier-uithoudingsvermogen is voor sporters zo interessant als de mensen die de Sport om gewicht te verliezen.

Omdat L-carnitine werkt in de spiercellen als Vervoerder van vetzuren uit de cel brengt het plasma in het inwendige van het mitochondrium, is het idee dat suppletie met L-carnitine zou kunnen verhogen van de vette consumptie van de spieren. Het probleem met deze plausibele hypothese was dat er duidelijk bewijs ontbrak. Voor een lange tijd leek het erop, bovendien, als de carnitine inhoud van de spieren in gezonde proefpersonen door het opnemen van extra carnitine zal niet of nauwelijks worden beïnvloed.

Wetenschappers van de Universiteit van Nottingham, de biochemicus Paul Greenhaff zijn al enkele jaren een mogelijkheid op het spoor, de spier met L-carnitine om te laden. In studies waarin de L-carnitine en Insuline werden toegediend intraveneus toegediend, ontdekte het onderzoeksteam dat de carnitine was gekoppeld aan de opname in de spier, blijkbaar, om Insuline verhoogd insuline niveau dat carnitine leidde tot de inname daadwerkelijk tot een toename van de carnitine concentratie in de spieren van uw onderwerpen 1.

Paradox: koolhydraten vet verbranding stimuleren

Ter verhoging van het niveau van de insuline-alledaagse te zijn uitvoerbaar is – dat is, zonder behandeling, in combinatie met de auteurs in 2011 in het prestigieuze Journal of Physiology publiceerde een pilot-studie van L-carnitine met koolhydraten 2. Bij de 24-weken durende studie van 14 gezonde, normaal gewicht, mannelijke Vrijwilligers namen deel. De helft van de mannen kreeg twee keer per dag en 2g van L-carnitine in combinatie met 80g koolhydraten. De controle-groep kreeg alleen de koolhydraten.

Laufen Ausdauer L-CarnitinVoorafgaand aan de start van de suppletie, en twee keer met een interval van 12 weken, de vrijwilligers een opleiding voltooid programma van twee keer 30 minuten Ergometer training (bij 50% en 80% van de maximale zuurstof verbruik, namelijk, in de aërobe en gemengde aërobe-anaërobe training regime), direct gevolgd door een verdere 30 minuten van de oefening op een maximale efficiëntie. Voor en na de training sessies spier zijn uitgevoerd biopten en het Bloed.

In onderwerpen die had ontvangen, L-carnitine en koolhydraten, werd bepaald na 24 weken een toename in het carnitine inhoud van de spier met 21%. Dit ging gepaard met een 55% lager koolhydraat consumptie van de spieren in de aërobe training regime – het was hier dat bedekt een groter deel van de spier energie nodig door vet.

De dubbele rol van L-carnitine in de spieren

Tijdens intense fysieke activiteit een ander interessant resultaat liet zien. Hoewel in dit gebied van vet als energiebron voor de spier veel spelen van een rol, had L-carnitine ook hier een effect. Het carnitine-ten laste van de spieren in staat waren om te winnen met intense stress en meer energie door aërobe koolhydraat verbranding, en opgebouwd volgens 44% minder lactaat dan de controle groep. De door de auteurs voor de uitleg van deze bevinding is bedoeld biochemische onderlinge relaties zijn complex.

Grofweg, L-carnitine, een tussenproduct van koolhydraat verbranding. Dit voorkomt dat het hele proces komt door de ophoping van deze tussentijdse tot Stilstand.

De leden van de carnitine groep kunnen uitbreiden dankzij de lagere lactaat hoeveelheden in de spier van hun maximale prestaties na 24 weken van de suppletie, 11% en waren te wijten aan de training op een Ergometer en subjectief minder uitgeput dan aan het begin van de studie. In de controle groep, geen relevante Wijzigingen zijn opgenomen.

L-carnitine lijkt te spelen, bijgevolg, in de spieren, een interessante dubbele rol: naast een toename in vet omzet, en een matige fysieke activiteit een vergoeding van de spier met de vitale stof kan worden zuur, blijkbaar, tijdens een intensieve training de melkzure gisting in het voordeel van de aërobe energieproductie reactoren, en dus de spier-uithoudingsvermogen en de efficiëntie verhogen.

Studies:

Geef een reactie

Scroll To Top