Snelevacature Amsterdam

Lage Bloeddruk (Hypotensie)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • In het geval van een lage bloeddruk (hypotensie) is de bloeddruk waarden onder 100-110/60 mmHg. Zolang er geen pijn, is niet van toepassing te lage bloeddruk als een ziekte die behandeling nodig heeft. Sommige mensen hebben van nature een vrij lage vasculaire druk, het kan echter ook aansluiten verschillende ziektes achter de rug.

  Wat is de bloeddruk lager?

  Een van de meest voorkomende gezondheidsproblemen in de Westerse geïndustrialiseerde Landen een verhoogde bloeddruk. Niet zo zelden voor, maar het tegenovergestelde is het geval: de bloeddruk is te laag. De “ideale waarde” is in rust, een bloeddruk van 120/80 mmHg. De waarden bij mannen permanent onder 110/60 mmHg, of in het geval van de vrouwen onder 100/60 mmHg, spreken Artsen van een arteriële hypotensie, d.w.z. een lage bloeddruk. Elk volk kan dalen ook de bloeddruk een keer plotseling (acuut hypotensie) – bijvoorbeeld wanneer het hart niet meer pompt goed, we verliezen veel bloed, de bloedvaten plotseling breed. In een dergelijke schok situaties, is er het risico dat de cyclus in elkaar stort.

  Niedriger Blutdruck vor allem bei jungen Frauen

  Een lage bloeddruk zonder organische oorzaken, vooral bij adolescenten en jonge vrouwen

  In het algemeen, de druk is te laag bloed in tegenstelling tot hoge bloeddruk, echter, is grotendeels onschadelijk en vormt geen verhoogd risico voor hart-en vaatziekten of andere complicaties. Geen ernstige ziekte achter de hypotensie, over het algemeen is er geen actie nodig is, tenzij de persoon voelt de symptomen in rekening gebracht.

  Afhankelijk van de oorzaak, artsen onderscheiden tussen de verschillende vormen van lage bloeddruk:

  • Primaire hypotensie: ziekte Permanent verlagen van uw bloeddruk voor geen enkele reden.
  • Secundaire hypotensie: bloed lage druk wordt veroorzaakt door een ziekte of medicatie.
  • Orthostatische hypotensie: In deze speciale vorm, de bloeddruk daalt alleen in het geval van een verandering van de Positie (in het bijzonder bij het opstaan), omdat het bloed zakt even in de benen “”.

  Sommige mensen hebben een lage bloeddruk bereidt druk met weinig of geen symptomen. Vooral goed getrainde atleten soms hebben vrij lage bloeddruk waarden die niet leiden tot problemen. Echter, als ze voelen zich erg moe en traag, frequente, duizeligheid en hoofdpijn hebben of geven u een zwart oog, is het zinvol om te praten met een arts.

  Video: Moe, lusteloos, duizelig en gezond naar de kern?

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top