Snelevacature Amsterdam

Langdurig Zitten is echt ongezond?

Frau mit Rückenschmerzen im Büro
Langdurig Zitten schadelijk is voor het lichaam – zorg dat u regelmatig Prof. Dr Thorsten Gehrke stand up is een specialist voor Orthopedie en sportgeneeskunde. Hier legt hij uit waarom langdurig Zitten schadelijk is voor het lichaam en wat u eraan kunt doen.

Het hangt af van elke individuele als langdurig Zitten schadelijk is. Maar: Het is zelfs niet meer in office-taken, ons bewegingsapparaat gezond. Dit is echter niet zeggen, dat moeten we ten alle tijden zitten straight up!

Lange zitting – wat gebeurt er?

Wat gebeurt er als u Zit? Wij zijn sterk gefocust op het scherm, dat willen we niet op spanning op de spieren. Komt uit de rug: Met een naar voren gekanteld bekken zitten we op de stuit, de schouders naar voren te rollen, het hoofd draait naar de richting van het scherm. Dan is het weer verslapt de spieren, die wordt verondersteld om het stabiliseren van de wervelkolom. In de uitbreiding kun je niet actief is, zal het atrofie. De belangrijkste lasten wordt vervolgens op de tussenwervelschijven en hun Overmatig gebruik versnelt de slijtage. Ook de buikspieren verdorren in deze Positie. Zij moeten ook de ondersteuning van de wervelkolom: Een Combinatie van gespannen buikspieren, de bekkenbodemspieren en de membraan verhoogt de druk op de buik, de romp zich uitstrekt, de lumbale wervelkolom wordt verlicht. Dat is precies waar de klachten beginnen meestal: Gebrek aan spier te wijten aan de Overbelasting van de diepe pijn in de lumbale gebied.

Prof. Dr. Thorsten Gehrke

Prof. Dr Thorsten Gehrke is geneesheer-directeur en medisch Directeur van het Departement van joint orthopedische chirurgie en endoprosthetics in de Helios Endo-Klinik in Hamburg

Lange zitting – zittende positie te veranderen regelmatig

Dus wat kunnen we doen tegen langdurig Zitten? Alleen dat we onszelf bewust worden van hoe schadelijk onze stoel is de houding die het meest bijdraagt aan moeten veranderen vaker van onze Positie en het activeren van de spieren. We moeten regelmatig opstaan – 15 minuten – maar ook een stuk van het lichaam kan worden volstaan. Je moet ervoor zorgen dat u het gevoel dat uw tuberositas tuberositas op de stoel – op het punt van het lichaam willen zitten. Als je niet precies weet waar ze zijn: stel je voor het dragen van een ketting met een parel hanger. U toon uw collega ‘ s, en dat was het scherm van uw parel! Automatisch, je zit goed: rug -, bekken-en buikspieren in harmonie samenwerken met elkaar. In het geval van regelmatig terugkerende rugpijn, spier-versterkende Oefeningen worden aanbevolen. Ik stuur mijn patiënten naar de fysiotherapeut: Deze bevat gedetailleerde instructies voor de Oefeningen die je kunt doen thuis regelmatig.

Geef een reactie

Scroll To Top