Snelevacature Amsterdam

Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD) is een ziekte in het Centrale deel van het netvlies van het oog, bekend als de macula of gele vlek”. Beïnvloed verliezen het vermogen om te lezen, gezichten te herkennen en Gegevens, evenals om kleuren te onderscheiden. Mensen met AMD kan blijven afstemmen, overzicht, besef, en het contrast oefening. De ziekte komt over het algemeen boven de 60. Jaar van het leven op.

  Wat is leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD)?

  Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (AMD) is een aandoening van de macula, ook wel de “gele vlek” genoemd, wat leidt tot verlies van het Centrale gezichtsvermogen en leesvaardigheid. De ziekte komt meestal voor bij oudere mensen, meestal na de leeftijd van 60 jaar. Jaar. In Duitsland, ongeveer 4,5 miljoen mensen zijn getroffen door macula-degeneratie.

  De macula is een klein, een paar vierkante millimeter groot Gebied in het netvlies center. Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie veroorzaakt schade aan dit gedeelte van het netvlies en beperkt aanzienlijk de visuele prestaties, zoals lezen, herkennen van gezichten en Gegevens, evenals het onderscheid van kleuren wordt steeds groter. Sinds de omliggende gebieden van het netvlies van de ziekte ongerept, een AMD tot volledige blindheid. Het Beïnvloed kan zich Oriënteren in de ruimte, overzicht, besef, en het Licht-Donker contrasten waar te nemen. Symptomen zoals een verslechtering van het gezichtsvermogen, verwrongen visie, te weinig contrast als donkere vlekken in het midden van het gezichtsveld kan duiden op AMD.

  De twee vormen van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie

  • De droge vorm van macula degeneratie is goed voor ongeveer 80 procent van alle gevallen en wordt gekenmerkt door een langzame progressie van de ziekte.
  • De natte macula degeneratie komt minder vaak voor (ongeveer 20 procent van de gevallen). Het gaat veel sneller dan droge AMD.

  In het algemeen, droge AMD kan de voortgang van natte AMD. Het is ook mogelijk dat de ziekte tot stilstand komt.

  Voor de leeftijd-gerelateerde macula degeneratie, de precieze oorzaken zijn nog niet bekend. Deskundigen zijn van mening dat het ontstaat door de afbraakproducten van de stofwisseling in het gebied van de macula. Deze zijn niet meer of onvoldoende verwijderd en zich ophopen in het onderliggende weefsel laag, het pigment epitheel. Er zijn zogenaamde Drusen, waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen de vroege fase van de AMD-code, maar meestal onopgemerkt. Hoe precies, is deze deposito ‘ s op beschadiging van het netvlies, is nog onduidelijk.

  Een verdere verklaring voor de leeftijd-gerelateerde macula degeneratie is gebaseerd op de vaststelling dat de sensorische cellen in de macula regio moet gaan in een bijzonder intensieve stofwisseling. Ze verbruiken dus veel zuurstof, door het gebruik van “vrije radicalen” kan ontstaan. Deze schade te gaan terwijl de stof kan leiden tot een AMD.

  Terwijl de leeftijdsafhankelijke degeneratie optreedt in veel gezinnen, ongeacht de leeftijd laat u nooit in andere families vaker waargenomen. Het risico van het ontwikkelen van AMD stijgt, dus als naaste verwanten worden beïnvloed. Rokers en mensen met hoge bloeddruk of atherosclerose, de diagnose vaker en eerder in een maculaire degeneratie. De ogen zijn ook blootgesteld, onbeschermd en duurzaam fel licht, dus dit lijkt in het voordeel van de AMD.

  Altersbedingte Makuladegeneration

  De oogarts kan bepalen met een oog onderzoek leeftijdsgebonden maculaire degeneratie

  Voor de diagnose van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, de oogarts onderzoekt het oog op bepaalde veranderingen. Daarnaast is er een eenvoudige oogtest, genaamd de Amsler grid Test biedt de kans om het vinden van vroege aanwijzingen van macula degeneratie.

  De behandeling hangt voornamelijk af van het type van macula degeneratie, of het een droge of een natte Vorm van AMD. Een volledige genezing van de ziekte is niet mogelijk. Echter, de therapie kan vertragen de progressie van AMD, in veel gevallen, of stoppen. Bovendien, een make-up kunnen visuele HULPMIDDELEN leesvaardigheid te verbeteren.

  Leeftijdsgebonden maculaire degeneratie niet veilig kan worden voorkomen, aangezien de werkelijke oorzaken van hun vorming, worden niet volledig begrepen. Daarom is het belangrijk om te voorkomen dat de risicofactoren, de kans op AMD heeft aangetoond dat het verhoogt:

  • U kunt stoppen met Roken.
  • Het dragen van een zonnebril bij fel licht, bijvoorbeeld op het strand of in de bergen.
  • Bestaande hoge bloeddruk moet worden behandeld als een bestaande atherosclerose (“aderverkalking”).

  Advies voor gerichte preventie van leeftijdsgebonden maculaire degeneratie, uw medisch niet bewoond is, te beveiligen. Vitamine supplementen met anti-oxidanten zoals Vitamine E en Beta-caroteen een impact hebben, ook positieve, zoals voedingssupplementen en natuurlijke geneesmiddelen met zink, Omega-3 vetzuren en Ginkgo Biloba.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top