Snelevacature Amsterdam

Leishmaniasis

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Leishmaniasis is een besmettelijke ziekte die voorkomt in tropische en subtropische landen. De ziekteverwekkers zijn vormen van eencellige leven, de zogenaamde Leishmania. Ze worden overgebracht door de beet in het Zand en vliegen. Afhankelijk van de ondersoort van de ziekteverwekker, het infecteert de huid, slijmvliezen of inwendige organen. Voor de behandeling van leishmaniasis zijn diverse geneesmiddelen beschikbaar zijn. De kans op herstel is grotendeels afhankelijk van de sterkte van het immuunsysteem. Met name mensen die besmet zijn met HIV lopen een verhoogd risico.

  Wat is leishmaniasis?

  In het geval van leishmaniasis eencellige dieren (protozoa) oorzaak de naam Leishmania, een infectie. Leishmania dwerggroei de omvang van de meeste bacteriën, echter kleiner zijn dan menselijke cellen. De merkwaardige namen te danken Unicell, een Schotse arts die beschreef het in 1901 voor het eerst. De Leishmania zijn parasieten – dus “profiteurs”, die alleen kan overleven in de cellen van een vreemde organisme.

  Sandmücke überträgt Leishmaniose

  Leishmaniose wordt overgebracht door het Zand vliegen. In negen van de tien gevallen, een infectie met Leishmania, leidt tot de ziekte

  Bijna 20 soorten Leishmania bekend, die kunnen mensen infecteren. De verschillende soorten risico ‘ s van verschillende ziekten. In negen van de tien gevallen, een infectie met Leishmania, leidt tot de ziekte. Het lichaam verwerkt de confrontatie met de ziekteverwekker zonder symptomen. Als de ziekte uitbreekt, zijn voornamelijk de huid of de slijmvliezen aangetast. In sommige gevallen, het gaat om een ernstige infectie van de interne organen. Een geschiedenis van leishmaniasis leidt tot een langdurige of levenslange immuniteit.

  Het uiterlijk van de leishmaniasis vormen

  • De huid-leishmaniasis (cutane leishmaniasis), ook wel bekend als de Orient bump, vooral om naakt Lichaam. Deze Vorm is zeer gebruikelijk in de Middellandse zee.
  • De mucosale-leishmaniasis (viscerale leishmaniasis), ook wel bekend als Espundia, Uta, of Chicle ulcus, meestal van invloed op de neus, de mond en de keel. Deze Vorm komt bijna uitsluitend voor in Zuid-Amerika.
  • Het interieur van leishmaniasis (viscerale leishmaniasis), ook wel bekend als Kala-Azar, leidt voornamelijk tot de zwelling en ontsteking van de organen in de onderbuik. Deze Vorm wordt meestal waargenomen in Brazilië en India.

  De overgrote meerderheid van leishmaniasis-ziekten in tropische en subtropische gebieden zoals Zuid-Amerika, Afrika en Zuidoost-Azië. In Duitsland, leishmaniasis is repatrianten, dus uitsluitend een ziekte van immigranten, of Reizen. Daarnaast leishmaniasis beïnvloedt vooral de jongere mensen. In twee van de drie gevallen de slachtoffers zijn ouder dan 20 jaar.

  Vooral mensen met een verzwakt immuunsysteem lopen een verhoogd risico. HIV tellen in de eerste plaats-Geïnfecteerd. Maar ook de staat na een orgaan-transplantatie (transplantatie) of na chemotherapie is geassocieerd met een hoger risico op leishmania infectie.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top