Snelevacature Amsterdam

Let Op, Interactie!

Tablettenschachtel mit verschiedenen Medikamenten
Die heeft vaak verschillende medicijnen, is het risico van een gevaarlijke interactie is met name hoog in de drugs om ons te helpen bij het gezond is. Echter, het nemen van bepaalde geneesmiddelen op hetzelfde moment, kan leiden tot gevaarlijke complicaties. De praktijk Vita legt uit welke middelen mogen niet gecombineerd worden met elkaar.

Wanneer interacties?

Interacties optreden wanneer twee of meer geneesmiddelen versterken elkaar in hun werking of verzwakken omdat ze worden niet afgebroken in het lichaam door hetzelfde enzym systemen. Het risico is vooral groot voor ouderen, omdat ze niet vaak tot tien verschillende medicijnen. Het Probleem: de meeste van De voorbereidingen waren nooit getest met meer dan één of twee andere drugs. En zelfs de beste arts kan elke mogelijke bijwerking in het hoofd. Elk wettelijk Verzekerde koopt ook, gemiddeld per jaar acht van de dokter voorgeschreven medicijnen zes medicijnen, die de dokter weet van niets.

De nieuwe computer programma van incompatibele producten

Om te voorkomen dat gevaarlijke incidenten, en is ontwikkeld door de deskundige Professor Jürgen C. Frölich, een klinisch farmacoloog van Hannover, op een computer programma wordt gebruikt, onder de naam van TheraOpt in de Hannover Medical school (MHH). De arts moet voer de gewenste medicatie om de nieren te overzichten en leverfunctie van de patiënt. De Computer berekent vervolgens de precieze dosering en shows in het geval van onverenigbaarheid, de alternatieve geneesmiddelen. Tot deze Software wordt gebruikt, moet u vooral aandacht besteden aan deze combinaties:

ACE + Diclofenac

Als je deze combineert twee pijnstillers, een risico genomen, onder meer de vorming van een maagzweer is: Samen kunnen versterken de bijwerkingen van beide medicijnen.

Hooikoorts Medium + Antibiotica

Antibiotica remmen de verwijdering van de hooikoorts door middel van terfenadine in de lever, de toename van de concentratie van de stof in het lichaam kan leiden tot hartritmestoornissen.

Astma Spray + Beta-Blokker

Beta-blokkers verminderen de werking van Astma inhalers Fenoterol en kan leiden tot gevaarlijke vernauwing van de bronchiën.

Combinatie fout in het geval van geneesmiddelen

Een koud medium, en beta-blokkers, ACE-bloedverdunner: vaak is het de drugs, het effect van die gebieden hebben niets met elkaar te maken, de gevaarlijke interacties kunnen het gevolg zijn.

Cholesterol-Verlagende Medicijnen + Antibiotica

Tegen hoge bloeddruk-vetgehalte van het voorschrijven van de arts lipide verlagende medicijnen zoals Simvastatine (bijv., Zocor). In combinatie met immuunonderdrukkende geneesmiddelen (ciclosporine), antibiotica (Erytromycine, Claritromycine) of Hart-en geneesmiddelen (amiodaron, Diltiazem, Verapamil), dreigen met een ernstige spier-en nierschade. Terwijl de consumptie van alcohol kan leiden tot spierpijn en koorts en malaise.

Bloedverdunners + ACE

Phenprocoumon (bijv., Marcumar) zorg bij mensen met een kunstmatige hart, de bloedvaten flap dunner. Neem je het samen met pijnstillers, zoals ACE of Diclofenac, hebben een vergelijkbaar effect, het kan leiden tot een levensbedreigende bloeding. De jicht agent Allopurinol, en lipide verlagende medicijnen (statines), antibiotica, anti-schimmel agenten, schildklierhormonen, protonpompremmers zoals omeprazol hebben dit effect.

Calcium Blokkers + Beta-Blokkers

Bloeddruk verlagen van de beta-blokkers, zoals Metoprolol (bijv., Beloc-Zok, Lopresor) of Bisoprolol (bijv. Concor) kan niet worden gecombineerd met andere cardiale geneesmiddelen, zoals Digitalis of calciumantagonist Verapamil evenals de H2-Blokker cimetidine combineren. Mogelijke Gevolgen: Vermoeidheid, Circulatoire Collaps. Het bloeddrukverlagende spironolactone kan activeren met ACE-remmers door verschuivingen in de Minerale balans van dodelijke hartritmestoornissen.

Diclofenac + ACE

Niet-steroïdale anti-inflammatoire Geneesmiddelen (nsaid ‘ s), zoals ACE (bijvoorbeeld Aspirine Thomapyrin) in verband met de pijnstiller Diclofenac (bijv. Voltaren, Diclofenac-ratiopharm) de vorming van een maagzweer. Hetzelfde geldt voor het gelijktijdig gebruik van Corticosteroïden, en AAS, of Diclofenac. Samen met het bloed dunner, Phenprocoumon (bijv., Marcumar) kan leiden tot een levensbedreigende bloeding.

Antibiotica + Diclofenac

De breed-spectrum antibioticum Amoxicilline (bijv., InfectoMox, Amoxicilline-ratiopharm) wordt gebruikt bij Bronchitis. Als iemand neemt tegelijkertijd de jicht agent Allopurinol, het kan leiden tot een gevaarlijk leven allergische reacties. De antibiotica Levofloxacine (bijv., Tavanic) of Moxifloxacin (bijv., Avalox), samen met de ontsteking, Diclofenac of Ibuprofen epileptische aanvallen remmers leiden tot epileptische aanvallen.

Diabetische Tablet + Bloedverdunners

Een van de Diabetes meest gebruikte drugs, Metformine (bijv., Glucophage, Competact). Die is het nemen van het bloed dunner, Phenprocoumon (bijv., marcumar), heeft een verhoogd risico op een beroerte. Reden: De werking van de bloedverdunner beperkt is, kan het formulier gevaarlijke bloedstolsels.

Astma Spray + Beta-Blokker

De Astma-Spray Fenoterol (bijvoorbeeld, Berotec) uit te breiden met de vernauwde bronchiën. Echter, in het geval van het gelijktijdig gebruik van bèta-blokkers voor het verlagen van de bloeddruk, de effecten van de drugs heffen elkaar op: Zowel de wet precies het tegenovergestelde.

Hooikoorts Medium + Antibiotica

De hooikoorts agenten terfenadine (bijvoorbeeld terfenadine AL) kan gecombineerd worden met antibiotica zoals Erythromycine (vooral mensen die allergisch zijn voor Penicilline!) of Trimethoprim, tot levensbedreigende hartritmestoornissen. Ook anti-schimmel-middelen (ketoconazol) en anti-depressiva mag niet worden ingenomen met terfenadine.

Water Pillen + Antidepressiva

Die heeft een vaste en water in de benen, krijgt een ontwaterings-agent voorgeschreven. Echter, furosemide (bijv., Lasix furosemide-ratiopharm) of hydrochloorthiazide (bijv., Accuzide, Esidrix) samen een beving met antidepressivum Lithium verhoogd Handen en duizeligheid, ACE-remmers worden gebruikt voor hoge bloeddruk.

Hartglycosiden + Calcium-Tabletten

Miljoenen Duitsers nemen van voedingssupplementen. Vooral populair calcium supplementen met Vitamine D. deze is Gekoppeld met het hart medicatie Digitoxin (bijv., Digimerck, Digitoxin AWD), of Digoxine (bijvoorbeeld, Digacin, Lanicor) – geeft u hartfalen, het kan leiden tot gevaarlijke bijwerkingen: hartritmestoornissen, hallucinaties, wazig zien.

Coryza Agent + Beta-Blokker

Miljoenen mensen lijden aan verhoogde bloeddruk. Het effect van je bloeddruk-verlagende medicatie, maar kan verwijderd worden als de Patiënt neemt een koude geneesmiddel met de stof efedrine. Het verhoogt de bloeddruk en verhoogt het risico op een hartaanval.

Jicht Medium + Anti-Reuma Medicijnen

Allopurinol (bijvoorbeeld Zyloric) is een preventief middel tegen jicht. Het mag niet worden ingenomen samen met de anti-Reuma medicijnen azathioprine (bijv., Azafalk, Imurek). De jicht in het medium leidt tot het feit dat de remedie voor Reuma is niet meer gewonnen. Het stapelt zich op en kan vergiftigen het beenmerg, die leidt tot een levensbedreigende bloedarmoede.

De interactie van de koelkast

De meeste medicijnen worden geslikt. Voordat u handelt, u moet door de maag. In de dunne darm worden geabsorbeerd van het darmslijmvlies, de nieren bereiken de bloedbaan of de lever. Op al deze stations ook eten, in aanvulling op andere medicijnen, of zelfs het effect van het geneesmiddel dranken te verlagen of verhogen van de en dus gevaarlijke interacties geactiveerd.

In onze galerij vindt u de belangrijkste levensmiddelen die je moet weten om te voorkomen dat interacties.

Geef een reactie

Scroll To Top