Snelevacature Amsterdam

Leukemie

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De term leukemie betekent vertaald “witte bloed” en verwijst naar de gelijknamige tekenen van de ziekte – de toename van het aantal witte bloedcellen–. Het bestaat uit verschillende vormen van kanker van de bloedvormende systeem, die verschillen in behandeling en prognose, soms aanzienlijk. Leukemie komt relatief zelden voor en is in veel gevallen te genezen.

  Wat is leukemie?

  Leukemie ontstaat in de loop van het rijpingsproces van het bloed, de bloedvormende stamcellen in het beenmerg. Er zijn verschillende bloedcellen Rijpen, zoals rode bloedcellen, en bloedplaatjes, maar de witte bloedcellen (leukocyten) van de zogenaamde stamcellen. Het gaat tijdens het proces om het defecte circuit in bepaalde controle-genen, die in staat leukocyten onvolwassen, niet-functionele witte bloedcellen, die zich snel verdelen en ongecontroleerd te ontwikkelen in plaats van de Rijpe, functioneel. De cellen degenereren en een leukemie – in de volksmond bekend als “bloedkanker” ontwikkelt.

  In de loop van een leukemie storen en de witte bloedcellen binden, in toenemende mate, de natuurlijke vorming van het bloed. Het resultaat is dat het lichaam van de witte en rode bloedcellen en bloedplaatjes in voldoende mate. Daarom is er een gebrek aan bloed (anemie), verlaagd aantal rode bloedcellen. De vermindering van het aantal gezonde witte bloedcellen maakt Beïnvloed gevoelig voor infecties, terwijl de lage bloedplaatjes, de bloedstolling is verstoord. Dit, op zijn beurt, leidt tot een verhoogde bloedingsneiging. Mensen met leukemie verschijnen bleke en voel me vaak moe en traag. Sinds de circulatie van het bloed naar het hele lichaam geleverd met betrekking tot een leukemie-een ziekte van het hele lichaam. Het is niet beperkt tot een bepaalde regio van het lichaam.

  Blutuntersuchung um Leukämie nachzuweisen

  Met behulp van een bloedtest voor leukemie cellen in het lichaam kan worden gedetecteerd

  Vier vormen van leukemie

  In gevallen van verdenking leukemie, de arts stelt de diagnose op basis van een bloed-analyse. Voor de meer nauwkeurige bepaling van de respectieve leukemie-Vorm van hij moet uitvoeren, in de regel, een extra beenmerg biopsie. Dit beenmerg wordt genomen van het weefsel voor verder onderzoek. De arts onderscheidt vier vormen van leukemie zijn:

  • Acute myeloïde leukemie (AML): het komt voornamelijk voor bij volwassenen en kan van invloed zijn niet alleen wit, maar ook rode bloedcellen.
  • Acute lymfatische leukemie (ALL): vooral kinderen het slachtoffer worden. De therapie bestaat uit intensieve chemotherapie, aangevuld in sommige gevallen door bestraling. De ziekte is gediagnosticeerd bij kinderen, 80 procent genezen kunnen worden van hen.
  • Chronische myeloïde leukemie (CML): hun vorming wordt bevorderd door bepaalde genetische veranderingen. Ongeveer 90 procent van de patiënten met het Philadelphia-chromosoom, te worden verwezen naar een genetische Mutatie. In de loop van de ziekte, de chronische Vorm kan veranderen in een acute fase. Grote hoeveelheden van niet-functionerende witte bloedcellen worden gespoeld in het bloed en vestigen zich in de lever en milt, en laat dit op te zwellen.
  • Chronische lymfatische leukemie (CLL): het ontwikkelt zich voornamelijk bij oudere mensen. Hier worden bepaalde cellen van het immuunsysteem, de lymfocyten, de zogenaamde B-gedegenereerd is. Je bent niet meer in staat om te functioneren, wat leidt tot een verzwakking van het immuunsysteem. Het gevolg is een verhoogde vatbaarheid voor infecties.

  Leukemie is een van de zeldzame vormen van kanker

  In Duitsland, meer dan 11.000 mensen worden gediagnosticeerd per jaar, van leukemie. Ongeveer 50 procent van de nieuwe gevallen toe te rekenen aan de acute lymfoblastische leukemie (ALL) en acute myeloïde leukemie (AML). Ongeveer 30 procent van de patiënten ontwikkelt een chronische lymfatische leukemie (CLL), en ongeveer 15 procent van de chronische myeloïde leukemie (CML). Driekwart van alle patiënten die op het moment van de diagnose ouder dan 60 jaar. Tussen de 500 en 600 kinderen onder 15 jaar oud worden gediagnosticeerd jaarlijks in een van leukemie. Kortom, leukemieën ziekten zijn een van de zeldzame vorm van kanker. Ter vergelijking: borstkanker jaarlijks meer dan 70.000 vrouwen, dikke darm kanker en meer dan 60.000 mannen en vrouwen.

  Leukemie-ziekten behandeld worden in het Algemeen door middel van chemo behandelingen en beenmergtransplantatie, in zeldzame gevallen, aangevuld met radiotherapie. Een regelmatige follow-up in verband met de behandeling vereist in elk geval.

  Leukemie kan niet worden gericht om te voorkomen dat, omdat de oorzaken van hun vorming zijn niet duidelijk. Echter, een aantal risicofactoren bekend, die het bevorderen van het ontstaan van de leukemie in het Bijzonder en kanker in het Algemeen. Ze zijn voorzien van benzeen of benzeen-bevattende stoffen, x-ray straling in hogere doses, of de dagelijkse consumptie van sigaretten.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top