Snelevacature Amsterdam

Lijst van de meest irritante geluiden

Eine Frau hält sich die Ohren zu
Straat geluid in de perceptie van de Duitsers als de grootste belasting, zal niet resulteren in een actueel overzicht, lawaai is niet alleen vervelend, het kan ook schade aan de gezondheid. Deskundigen hebben nu een lijst opgesteld van de geluiden die we waarnemen als bijzonder storend. De praktijk Vita introduceert de lijst en wanneer u het geluid kan gevaarlijk zijn.

Geluid is vervelend, geen vraag – maar sommige van de geluiden om ons meer gek dan anderen. Wat klinkt doen de Duitsers vinden het ergste? Deze vraag van de duitse vereniging voor de akoestiek, de media in de huidige studie. Uit het onderzoek bleek dat De grootste belasting van het verkeer, lawaai van vliegtuigen. Bijzonder verontrustend is de respondenten zijn van mening dat:

  • het gepiep van een krijtje op een schoolbord
  • de piepjes van het omkeren van Trucks
  • de grote bedragen van muggen
  • de feedback van een microfoon

Daarom ruis kan je ziek maken

Als een geluid persistent is, kan dat gevolgen hebben voor de gezondheid: Wie, bijvoorbeeld, is voortdurend blootgesteld aan een geluidsniveau van 80 decibel, heeft een hoog risico van het lijden aan een gehoorverlies. Deze gevolgen van het permanente lawaai zijn:

  • Tinnitus: blootstelling aan harde geluiden kan leiden tot Tinnitus. Vaak is het irritante pieptoon of ruis gaat na een korte periode van tijd. Echter, veel mensen worden geplaagd door de jaren heen hun kwaliteit van leven kan sterk worden beperkt.
  • Doofheid: het Constante geluid, bijvoorbeeld op het werk of door regelmatig te luide muziek te luisteren via een hoofdtelefoon kan leiden tot gehoorbeschadiging bij jongeren op een permanente basis.
  • Stress: In het geval van een hoog geluidsniveau, die het lichaam releases meer stress hormonen. Het resultaat: een verhoogde bloeddruk en een snellere hartslag. Volgens een studie van het Federaal milieu Agentschap van het nachtelijke lawaai van vliegtuigen verhoogt het risico van hypertensie met 14 procent, en met de bloeddruk, het risico op een hartaanval of een beroerte, verhoogt de aanval.
  • Slaapstoornissen: Die is in de nacht, wakker voortdurend uit de weg of het lawaai van vliegtuigen, te lijden van het gebrek aan slaap verhoogt ook het risico voor hoge bloeddruk en hart-attack. Bovendien, een slechte kwaliteit van de slaap kan leiden tot verminderde concentratie en zelfs tot een depressie.

Gehoorschade: hoe uzelf te beschermen

Het is vaak niet mogelijk om storende geluidsbronnen uit de weg. Toch zijn er bepaalde maatregelen ter bescherming van zijn gehoor – de beste tips die u hier zult vinden. Met betrekking tot geluid, Stress en hoge bloeddruk te voorkomen dat ontspanningsoefeningen (bijvoorbeeld progressieve spierontspanning volgens Jacobson), Yoga-of sportieve activiteiten (bijvoorbeeld een eenvoudige Joggen ongeveer vier keer per week voor 30 minuten).

Hamburg-harburg, 28. April 2015

Geef een reactie

Scroll To Top