Snelevacature Amsterdam

Longkanker

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De longkanker – ook bekend als bronchiale carcinoom of long carcinoom, is een kwaadaardige Tumor van de longen. Het ontstaat meestal vanuit de mucosale cellen van de luchtwegen en is een van de meest voorkomende maligne tumoren van de mensen. Als de belangrijkste oorzaak van longkanker, met name Roken, in aanvulling op een aantal van de andere verontreinigende stoffen.

  Wat is longkanker?

  De longkanker, de Artsen noemen een bronchiale carcinoom, is een kwaadaardige Tumor van de longen. De long is een vitaal Orgaan, die ontvangt de vitale zuurstof uit de ingeademde lucht in het lichaam en op hetzelfde moment koolstofdioxide, een afvalproduct, verwijst onze stofwisseling, naar buiten. Het bestaat uit de links en rechts van de longen en de luchtwegen en de luchtpijp, de onderste luchtwegen. De luchtpijp bifurcates in het onderste einde in twee Takken, de zogenaamde main bronchiën dat leiden in elk van de twee longen, en dit luchttoevoer. In de cursus via de longen, de belangrijkste bronchiën vertakken als een boom in steeds fijnere Takken. De mooiste takken, de bronchioli, en uiteindelijk culminerend in de pulmonale de alveolen (longblaasjes) die al behoren tot het longweefsel. In deze longblaasjes, de gasuitwisseling plaatsvindt.

  Terwijl longkanker is de kwaadaardige tumoren kunnen ontstaan meestal in het slijmvlies van de bronchiën. Kwaadaardige tumoren kunnen ontstaan als het genetische materiaal van de individuele cellen wijzigingen zodat ze zich kunnen vermenigvuldigen in het lichaam op een ongecontroleerde manier. Door de ongeremde groei en verdringen de kwaadaardige cellen te vernietigen steeds het normale weefsel. Met de tijd, de kanker cellen doordringen in de meeste gevallen ook in andere organen, en vorm meer kwaadaardige tumoren, metastasen genoemd. De redenen die kwaadaardige tumoren ontstaan van kanker type kanker type, zijn heel verschillend. In longkanker, verschillende verontreinigende stoffen, die via de luchtwegen lucht in de longen, worden beschouwd als de belangrijkste risicofactoren. De meest belangrijke risico-factor is die de bladeren alle anderen ver achter, is het Roken.

  Longkanker is de meest voorkomende vorm van kanker

  Longkanker is wereldwijd de meest voorkomende vorm van kanker. In Duitsland, 52 van de 100.000 mensen worden gediagnosticeerd per jaar, over longkanker, de meeste op een leeftijd van 55 tot 65 jaar. De mannen last hebben bijna drie keer zoveel kans om een bronchiale carcinoom als vrouwen, maar de incidentie onder vrouwen neemt gestaag toe, vooral als gevolg van de toename in het aandeel van de rokers. Met ongeveer 40.000 sterfgevallen per jaar, de vierde meest voorkomende oorzaak van overlijden is longkanker in Duitsland. Onder de kankers zijn de oorzaken van overlijden in verband met de longkanker neemt de eerste plaats.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top