Snelevacature Amsterdam

Longontsteking

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Longontsteking – in het jargon van de longontsteking is een relatief veel voorkomende ziekte waarbij het weefsel van de longen ontstoken. De sluitertijd van de bacteriën en virussen in het Algemeen, maar ook straling, schadelijke gassen, hart-en vaatziekten en vreemde lichamen in de bronchus kan longontsteking veroorzaken. Verloop en prognose van de longontsteking is afhankelijk van de leeftijd en de Algemene gezondheidstoestand van de Betrokken persoon.

  Wat is een longontsteking (pneumonie)?

  Als een longontsteking, Artsen verwijzen naar een longontsteking. Longontsteking is een van de meest voorkomende besmettelijke ziekten; de deskundigen van 400.000 tot 600.000 mensen, worden per jaar vastgesteld in Duitsland, in je dagelijkse leven aan een longontsteking. Een ongrijpbare aantal Getroffen, besmet tijdens een verblijf in het ziekenhuis met een longontsteking (nosocomiale pneumonie). Deze infecties zijn vaak ernstig, omdat veel van de patiënten zijn al verzwakt door hun ziekte en therapieën. Bovendien, de zogenaamde “ziekenhuis kiemen zijn niet zeldzaam” in het spel, die kan moeilijk met medicijnen te bestrijden.

  Lungenentzündung

  De ontsteking van de longen (longontsteking) is vaak een ernstige ontstekingsziekte van het longweefsel

  Long-ontsteking: Niet altijd een behandeling in het ziekenhuis noodzakelijk

  Over het algemeen is het vandaag de dag, dankzij de moderne antibiotica, in de meeste gevallen is het mogelijk om de bacteriën in het handvat en aan de behandeling van de long-ontsteking zo succesvol. In het geval van jonge en defensief sterke mensen, longontsteking is vaak ongecompliceerde en staat binnen twee tot drie weken. Voor oudere en vorerkrankte mensen als pasgeborenen en baby ‘ s longontsteking is een ernstige ziekte die meestal moeten worden behandeld in het ziekenhuis.

  Symptomen zoals koorts en hoest begeleiden bijna elke ontsteking van de longen

  Tanden beschermt nemen longontsteking

  Tanden vervoerder, ‘ s nachts, hun derde tanden, volgens een nieuwe studie, een 56 procent lager risico op long-ontsteking. Reden: Wanneer je iets eet dat tussen de tanden of de prothese hang – bacteriën kunnen dan leiden tot infectie of tandbederf. Daarnaast is de prothese mag worden twee keer per dag schoongemaakt. Voor hardnekkige coatings, speciale reinigingstabletten (apotheek of drogist).

  Dus, een longontsteking, zonder complicaties genezen, de juiste diagnose, evenals een snelle en gerichte therapie zijn vooral van belang. Een “klassieke” ontsteking van de longen zich door een duidelijk klinisch beeld met hoge koorts, ernstige malaise en hoesten. Steeds meer atypische pneumonieën, die minder verontrustend, echter, zijn. Alleen bij oudere mensen kan het gebeuren, dat een ontsteking van de longen zal gemist worden.

  Op de x-ray beeld is ook te zien dat longontsteking ziet er altijd hetzelfde: In het geval van de meest Getroffen, in het bijzonder de kleine longen longblaasjes, waar de gasuitwisseling plaatsvindt, gevuld met pus en ontstoken (alveolaire longontsteking). In andere is, echter, invloed op het bindweefsel, waarin de longblaasjes omringt (interstitiële pneumonie). Interstitiële pneumonie is het meestal nogal atypische, met minder ernstige symptomen. Welke delen van de longen zijn ontstoken, en als de longontsteking gaat, is onder andere afhankelijk van de activering van een ziekteverwekker.

  De 3 meest voorkomende vragen over longontsteking

  Wanneer het wordt aanbevolen de vaccinatie tegen longontsteking?

  De meest voorkomende ziekteverwekker van bacteriële longontsteking, pneumokokken. Tegen u kunnen worden ingeënt. Een vaccinatie tegen pneumokokken, zullen worden verzonden naar de vaste Commissie van de vaccinatie (STIKO) voor alle kinderen vanaf de leeftijd van 2 jaar. Maand van het leven is aanbevolen. Ook mensen boven de leeftijd van 60 jaar. Jaar, een verzwakt Immuunsysteem (zoals kanker) en chronische ziektes (bijvoorbeeld Astma, Diabetes, long-en vaatziekten) moet zichzelf beschermen.

  Door de manier: Als u een bacteriële longontsteking, je bent alleen bestand tegen een pneumokokken-stam. De vaccinatie immunizes u tegen alle bekende 23 stammen. Voorafgaand long-ontsteking, veroorzaakt door schimmels of virussen, maakt u niet beschermen, echter.

  Een longontsteking is te genezen?

  Ja! De behandeling wordt uitgevoerd afhankelijk van de oorzaak. Bacteriële en mycotische (schimmel veroorzaakt) longontsteking door een dokter behandeld met antibiotica. Daarnaast koorts-verlagende maatregelen (kalf wrap), een voldoende inname van vocht (minstens twee liter per dag) en inhalaties kan de ondersteuning van de therapie.

  Voor het ontwikkelen van een hoest met longontsteking?

  Een verkoudheid duurt zonder behandeling voor zeven dagen, met behandeling, een week: nauwelijks een mythe over verkoudheid en hoest houdt zo hardnekkig als deze. Hem wetenschappers hebben nu al lang voorbij: een virale infectie van de luchtwegen, we lijden aan een gemiddelde van 18 dagen. In de meeste gevallen, het is vervelend om te genezen door zichzelf. Een hoest kan ook gevaarlijk zijn, vooral voor oudere mensen en mensen met een verzwakt immuunsysteem. De hoest kan chronisch of zelfs het ontwikkelen van een longontsteking.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top