Snelevacature Amsterdam

Loopneus (Rhinitis)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Een verstopt en loopneus is het belangrijkste symptoom van de verkoudheid, ontsteking van het neusslijmvlies, veroorzaakt door een infectie met virussen.

  Een behandeling van de verkoudheid is niet nodig in de meeste gevallen. Naast de acute rhinitis is er ook een chronische, langdurige verkoudheid en allergische rhinitis, zoals “hooikoorts”.

  Wat is een verkoudheid?

  Een loopneus (of een neus-slijm) is een besmettelijke, in 80 procent van de gevallen het gevolg zijn van virussen van het neusslijmvlies geïnduceerde ontsteking, artsen noemen het acute Rhinitis. Meestal een acute loopneus in de Winter, of in het geval van een verandering in het weer van de ene dag op de andere als het belangrijkste symptoom van een verkoudheid. Hij is de meest voorkomende infectieziekten en laat geen immuniteit, dat wil zeggen dat elke persoon kan altijd weer ontwikkelen.

  Mann mit roter Nase und Schnupfen

  Een loopneus, een besmettelijke, meestal virus-ontsteking van het neusslijmvlies veroorzaakt

  Geen vaccin tegen de verkoudheid

  Een totaal van ongeveer 200 verschillende virussen op dit moment bekend, die kunnen leiden tot een loopneus. Deze grote diversiteit is tot nu toe voorkomen, dat een vaccin tegen de verkoudheid, kan worden ontwikkeld. Een jaarlijkse griepvaccinatie kan niet voorkomen, daarom een acute rhinitis.

  Naast de acute Rhinitis, het verdwijnt meestal na een week zonder behandeling, door zelf, is er ook een langdurige, terugkerende verkoudheden, chronische Rhinitis. Daarnaast is het vaak een allergische Rhinitis de oorzaak van een Allergie, zoals hooikoorts, is.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top