Snelevacature Amsterdam

Malaria

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Malaria is een Koorts gemarkeerd tropische ziekte die wordt veroorzaakt door eencellige parasieten genoemd plasmodia en door een beet van Anopheles mug kan worden overgedragen. Malaria is wijdverbreid in bijna alle tropische en subtropische landen, vooral in Afrika. Met de juiste, begin van de behandeling van gecompliceerde Malaria te genezen-formulieren volledig.

  Wat is Malaria?

  Malaria, in de volksmond genoemd marsh of intermitterende koorts wordt genoemd, is een febriele besmettelijke ziekte. Het wordt geactiveerd door verschillende eencellige parasieten van het geslacht Plasmodium. Hun ontwikkeling vindt plaats in twee fasen: een seksuele fase in de Anopheles mug en ongeslachtelijke in menselijke wezens. De term Malaria is afgeleid van het italiaanse (mal = slecht, aria ‘ = lucht), en gaat terug naar de eerdere wijdverbreide mening dat de slechte luchtkwaliteit in de moeras gebieden, de Malaria veroorzaakt.

  90 procent van alle Malaria-infecties voorkomen in Afrika

  Malaria is de meest voorkomende tropische ziekte die jaarlijks naar schatting 250 miljoen mensen ziek. Tussen de meer dan 800.000 en 1.2 miljoen mensen sterven aan Malaria, ongeveer de helft van hen zijn kinderen onder de vijf jaar. Malaria komt bijna uitsluitend voor in de subtropische en tropische landen van Afrika, Azië en Zuid-Amerika, waar 90 procent van alle Malaria-infecties voorkomen in Afrika. In de afgelopen jaren, geïsoleerde gevallen van Malaria bekend zijn geworden ook in zuid-Europa, bijvoorbeeld in Griekenland of in het Zuiden van Spanje.

  Malaria wird durch einen Stich der Anopheles-Mücke übertragen

  Malaria is een tropische ziekte en wordt overgebracht door de beet van de Anopheles-mug

  Daarnaast zijn er zeer zeldzame speciale vormen van Malaria buiten de infectie gebied, waaronder de zogenaamde airport malaria en de Bagage Malaria. In beide vormen van de infectie is gemaakt door geïmporteerde besmettelijke muggen, in het vliegtuig, op het vliegveld of in de Bagage.

  Malaria vormen, afhankelijk van het type ziekteverwekker

  • Malaria quartana: een van de lichtste Vorm van Malaria en wordt gekenmerkt door de typische ritmische en de Koorts die met tussenpozen van ongeveer 72 uur. De verwekker van deze Vorm van Malaria is Plasmodium malariae.
  • Tertian Malaria wordt vaak geassocieerd met complicaties, maar in zeldzame gevallen fataal. De koorts van de recidieven optreden in dit Malaria-vorm met een interval van 48 uur. Het wordt overgebracht door Plasmodium vivax en Plasmodium ovale.
  • Malaria tropica is de meest gevaarlijke Malaria-ziekte. Kenmerkend is het feit dat de Koorts episodes optreden onregelmatig, en daarom is de Malaria tropica gedetecteerd vaak te laat en zullen behandeld worden. Onbehandeld, het resulteert in ongeveer 30 procent van de gevallen, de dood. De ziekteverwekker is Plasmodium falciparum.

  Naast de belangrijke, grootschalige Malaria-vormen van de parasiet Plasmodium knowlesi Malaria: het is zeldzaam, komt alleen voor in Zuid-Oost-Azië en wordt gekenmerkt door de dagelijkse aanvallen van Koorts en hoge parasiet nummers in het bloed. De excitatie van de gelijknamige Plasmodium knowlesi.

  Periodieke aanvallen van Koorts om de eerste opmerking op Malaria ziekte

  Malaria begint met een plotselinge, hoge koorts, en uitbraken van andere symptomen zoals hoofdpijn en pijn in het lichaam, koude rillingen, zweten, soms diarree gepaard gaan. Deze symptomen zijn zeer aspecifieke en zich ook voordoen in het geval van een griep of andere besmettelijke ziekten. Periodieke Koorts kan een eerste indicatie zijn dat er een Malaria-ziekte. Echter, dit is alleen voor de Malaria tertiana en Malaria quartana. In het geval van falciparum Malaria, koorts recidieven onregelmatige en zeer karakteristiek.

  Op onduidelijke, griep-achtige symptomen, de patiënt moet in gedachten houden dat is de reden waarom altijd, als u verbleef in de laatste tijd in een mogelijke Malaria-gebied, zelfs als dit verblijf wordt voor weken of maanden. Het veilig stellen van de diagnose van de arts in het geval van Malaria in de combinatie van de symptomen, informatie over een verblijf in het buitenland en een microscopisch onderzoek van het bloed, de kracht van de excitatie zichtbaar.

  Voor de behandeling van Malaria, diverse medicijnen beschikbaar zijn, bijvoorbeeld, de actieve bestanddelen van Mefloquine, chloroquine of kinine. Sinds de Malaria pathogenen hebben ontwikkeld in vele gebieden, weerstand tegen bepaalde Malaria medicijnen, die u nodig hebt om te kiezen de behandelend arts de juiste medicijnen zorgvuldig.

  De zogenaamde Malaria profylaxe, d.w.z. de preventie van een Malaria-infectie, is het aanbevolen, bepaalde geneesmiddelen, en tijdens het verblijf in overeenstemming met de instructies van de arts op te nemen (chemo-profylaxe). Als het preventief gebruik van medicatie, biedt geen honderd procent bescherming, maar voor andere belangrijke, door diverse eenvoudige maatregelen, muggenbeten te voorkomen (exposure profylaxe).

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top