Snelevacature Amsterdam

Mazelen

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Mazelen is een zeer besmettelijke infectieziekte die vooral kinderen beïnvloedt. Het loopt in twee fasen: In de eerste Fase, koorts, loopneus, hoest en vaak een bindweefsel optreden in de ontsteking van de huid. In de tweede fase, een wijdverspreide huiduitslag die begint achter de oren en over het hele lichaam. Een mazelen-infectie is een twee-tijd mazelen vaccinatie te voorkomen.

  Wat is de mazelen?

  Mazelen wordt meestal een jeugd ziekte die van invloed is op zowel jonge kinderen en schoolgaande kinderen en adolescenten. Het is ook volwassenen worden ziek, zijn niet ingeënt ooit met mazelen in maar. De virus infectie leidt tot griepachtige symptomen zoals koorts, droge heesheid en coryza, en een ernstige huiduitslag over het hele lichaam. De uitslag is nodulair en gedistribueerd, fragmentarisch, en grote gebieden van het lichaam. Typisch witte optreden vlekken op de buccale mucosa van de mond. Die had de mazelen keer, kan niet ziek worden, dus het is van het immuunsysteem.

  Besmetting bij mazelen

  Baby mit Masern

  Mazelen een knoestige-spotty, wijdverspreide huiduitslag, niet wegjagen

  De mazelen zijn zeer besmettelijk en worden overgedragen door de lucht druppels bij het Praten, hoesten of Niezen van persoon tot persoon. Het mazelen virus kan ook door te dringen door de Overdracht van een neus-of keelholte afscheidingen op de handen oog. De besmetting vindt plaats in een zeer korte tijd en lost op in bijna alle niet beschermde personen, met de infectie, de ziekte. Uit de tijd van infectie tot de uitbraak van mazelen is ongeveer acht tot twaalf dagen moet gaan. Geïnfecteerde personen zijn, maar vijf dagen voor de aanvang van de uitslag is besmettelijk.

  Behandeling van mazelen

  In het geval van de mazelen ziekte, zal de arts de behandeling vooral de symptomen. Bijvoorbeeld, drugs toegediend, kan de borstvoeding hoest of koorts-verlagende effect. In het geval van een longontsteking, kan de arts bovendien voorschrijven van een antibioticum. Als de symptomen na ongeveer 10 tot 14 dagen, verzakking, schuur de aangetaste huid zemelen uit plaatsen als.

  Verzwakt immuunsysteem na mazelen ziekte

  Het immuunsysteem is verzwakt na een mazelen-en vaatziekten ongeveer zes weken. Het is daarom belangrijk om specifieke hygiënische maatregelen. Het risico van diarree pathogenen infecteren of een ontsteking van de longen verminderd. De meeste van de mazelen. Echter, één tot twee mensen sterven per jaar aan complicaties van de virus infectie, zoals een ontsteking van de hersenen.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top