Snelevacature Amsterdam

Mediterrane dieet: goed voor de hersenen en gestige Fitness in oude leeftijd

Het Mediterrane dieet is niet alleen een bijdrage aan het fysieke onderhoud van een gezond leven, maar ondersteunt ook een jongere hersenen op latere leeftijd.

Om te blijven in de hoge leeftijd geestelijk fit en flexibel, en is zeker een verlangen dat staat voor de meerderheid van de in aanvulling op het behoud van de lichamelijke gezondheid. In beide gevallen bewezen worden, hangt veel af van de voeding.

In een groot aantal wetenschappelijke studies is gebleken dat de naleving van de zogenaamde Mediterrane dieet is geassocieerd met tal van voordelen voor de gezondheid en de preventie van risico ‘ s voor ziektes. Het Mediterrane dieet wordt ook geestelijk jonge, wetenschappers van verschillende faciliteiten van de Universiteit van Columbia, New York, USA, en de medische faculteit van de griekse Nationale en Kapodistrian University of Athens.

Wat het Mediterrane dieet omvat eigenlijk?

Zoals de Kretenzische dieet genoemd dieet is verdeeld in negen componenten:

 • Groenten worden dagelijks geconsumeerd in grote hoeveelheden.
 • Ook de consumptie van fruit is hoog.
 • Vis is niet zo vaak, maar nog steeds vaak op het dining plan.
 • Typisch, een hoge consumptie van enkelvoudig onverzadigde vetzuren op de kosten van verzadigd. Olijfolie is hier in de eerste plaats.
 • Peulvruchten, noten en zaden worden vaak genomen.
 • Regelmatige consumptie van alcohol als rode wijn tijdens de maaltijden, maar in bescheiden hoeveelheden.
 • Het is vol graan wordt gegeven aan graan van de voorkeur. In afwijking van de werkelijke dieet de Middellandse zee, dit geldt ook voor brood.
 • Melkproducten worden geconsumeerd in kleine tot matige, en als, dan meestal in de Vorm van kaas of yoghurt.
 • Ook rood vlees en gevogelte maar een paar keer per week in kleine porties op tafel.
 • Resultaten van een magnetische resonantie beeldvorming (mri werden vergeleken met de voeding en gedrag

  Voor hun cross-sectionele studie onderzocht het internationale team van onderzoekers uit de verenigde staten en Griekenland sectie 674 personen in advanced life. Dementie ziekten waren niet beschikbaar en de gemiddelde leeftijd was 80.1 jaar. In het geval van alle deelnemers van een hoge-resolutie structurele magnetische werd uitgevoerd resonance imaging (MRI).

  In dit geval, het totale volume van de hersenen, het totale volume van de grijze hersenen materie, de berekende totale volume van de cerebrale witte stof, de gemiddelde dikte van de hersenschors, evenals de regionale hersenen volume. Ook de voeding is ontdekt in het afgelopen jaar op een gestandaardiseerde consumptie Frequentie vragenlijst. De analyse werd vervolgens voor het beoordelen van de mate waarin het dieet gevolgd door de individuele onderdelen van het Mediterrane dieet.

  Met het Mediterrane dieet, de veroudering van de hersenen met vijf jaar uitgesteld

  Het bleek dat in het geval van een dieet, hetgeen overeenkomt met ten minste vijf van de bovengenoemde negen punten van het Mediterrane dieet, het totale hersenvolume een gemiddelde van 13,11 mm groter was dan in het geval van deelnemers die voldeden aan minder criteria voldoet. In het geval van de grijze hersenen-stof, er waren vijf millimeter, en in het geval van de witte 6,41. In het bijzonder, een hogere consumptie van vis en lager in vlees leek te worden verbonden met de voordelen.

  Kortom, de wetenschappers kwamen tot de conclusie dat de naleving van de Mediterrane voeding heeft gegeven aan de deelnemers een verjonging van je hersenen, wat overeenkomt met vijf jaar.

  Bron: Gu, Yian, Mediterrane dieet en de hersenen structuur in een multi-etnische oudere cohort, Neurologie, 21 oktober 2015, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie.

  Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org

  Dus aminozuren om te helpen. Belangrijk fürMuskeln en voor de gewrichten!

  Display Gezamenlijke supplementen in vergelijking www.GelenkExperten.com

  Producten en samenstellingen vergeleken.Aanbevelingen voor gezonde gewrichten.

  Geef een reactie

  Scroll To Top