Snelevacature Amsterdam

Mediterrane dieet: hart-en vaatziekten

Het Mediterrane dieet vermindert volgens een recente studie van het overlijdensrisico na een hartaanval en beroerte – als je het kunt veroorloven.

Ontegenzeggelijk is het Mediterrane dieet is een van de gezondste diëten die we kennen. In het bijzonder, op de cardiovasculaire gezondheid, het heeft een aantoonbaar positief effect. Eerdere studies die dit ondersteunen, in plaats meestal gevonden op het niveau van de populatie. Dit is natuurlijk handig om te beschrijven over het algemeen geldige effecten. Echter, vertegenwoordiger studies account voor een onevenredig deel van de gezonde mensen.

Hoe het eruit ziet, maar met mensen die al een ernstige cardiovasculaire gebeurtenis, zoals een hartinfarct of een beroerte? Het Mediterrane dieet is het ook voor u het juiste schema om te minimaliseren van gezondheidsrisico ‘ s?

Onderzoek onder patiënten met hart-en vaatstelsel

Ja! een studie door wetenschappers van het prestigieuze italiaanse I. R. C. C. S. NeuroMed Instituut, dat werd gepresenteerd tijdens de jaarlijkse Congres van de European society of cardiology in Rome zegt. Het onderzoek met de naam Moli-sani studie merkte op een bevolking van nek van ongeveer 25.000 mensen wonen in de zuidelijke Adriatische regio Molise. U 1.197 personen werden geïdentificeerd, waarvan de medische geschiedenis opgenomen van een cardiovasculaire gebeurtenis.

Dieet gedrag op een Negen-punts schaal waardering

gesunde Ernährung un MittelmeerdiätOp basis van de vragenlijsten die in hun dieet werden erkend gewoonten over een periode van 7,3 jaar. De naleving van het Mediterrane dieet was ingedeeld in een Negen-punts schaal. In de Follow-Up periode waren er 208 sterfgevallen onder patiënten met hart-en vaatstelsel. De onderzoekers waren in staat om te bepalen dat het risico van overlijden daalde gevolgd, hoe meer de deelnemers in het Mediterrane dieet.

In de analyse van andere factoren, zoals leeftijd, geslacht, energie-inname, onderwijs, sporten, vrije tijd, evenals de taille-heup-ratio zijn opgenomen. Ook, rookgedrag, het cholesterolgehalte, hoge bloeddruk en ziekten zoals Diabetes en kanker aan het begin van de studie werden in aanmerking genomen.

Tot 37 procent lager risico op overlijden door het Middellandse zee-risico van een hartaanval

In het einde, het bleek dat een op twee punten beter op het Mediterrane dieet schaal door een 21 procent reductie in mortaliteit was het risico betaald. Meer zelfs, de voordelen in een weergave van de bovenste en onderste bereik van de schaal. De persoon van wie de Score was tussen de zes en negen punten, had 37 procent minder risico op overlijden in vergelijking met degenen die nul tot drie punten.

Trend: Sinds de financiële crisis, de Middellandse zee is waargenomen-minder dieet

Maar de Moli-sani studie bracht een verdere, zeer ernstige feiten aan het licht van de dag. Onder alle deelnemers, het kwam van 2007, het jaar van de wereldwijde financiële crisis, significante veranderingen in het gedrag. 30 procent van de deelnemers bereikt voorafgaand aan de crisis jaar van zes naar negen punten op de Mediterrane dieet schaal, er waren toen slechts 18 procent.

De auteurs van de studie opgemerkt dat een gezonde voeding met veel verse groenten en fruit, vis, noten en olijfolie alleen een last op de portemonnee, en de slechte voeding. Het wordt ook geassocieerd met een iets hogere kosten. Maar je moet actief zijn, daarom is de aantasting van zijn gezondheid?

Dit moet nu gebeuren: een Mediterraan dieet en eten!

Daarom denken de onderzoekers dat de overheden kunnen hun verantwoordelijkheid voor de gezondheid van de bevolking door een verlaging van de BTW op gezonde voeding. Bovendien, gezondheid en voeding deskundigen zijn in toenemende mate hebben gevraagd, op de positieve effecten van een gezond dieet, zoals het Mediterrane dieet, en in therapieën.

Bron: Bonaccio, A., et al., Hogere naleving van de Mediterrane voeding is geassocieerd met een lager risico op totale sterfte in de toekomstige resultaten van de MOLISANI onderzoek, gepresenteerd op het jaarlijkse Congres van de European society of cardiology, Rome, augustus 2016.

Geef een reactie

Scroll To Top