Snelevacature Amsterdam

“Met Sport-boulimia ik verwoest mijn lichaam”

Diagnose Sport-Bulimie
Anita is niet toegestaan om te rijden vanwege de sport boulimia ziekte elke dag voor meer dan een uur op de fiets. Daarnaast brengt zij veel meer dan nu breekt u gevulde bonbons, chocolade, koekjes, vaak 4 000 calorieën in een half uur. Vervolgens reed ze 160 km op de fiets, tot ze bijna ingestort. Maar voor een lange tijd niemand had een flauw vermoeden van hun ziekte en wanhoop.

Anita Adam* (32) heeft een bijzonder verraderlijke Vorm van eetstoornis. De spieren trillen. Met de laatste van zijn sterkte, Anita de pedalen. Voor acht uur ze rijdt op uw racefiets, heeft slechts drie korte pauzes. 160 km heeft gedaan.

Zelfs als het lijkt op het eerste gezicht: Anita is niet een prestatie sporter die voldoet aan een zware training op het schema. U wilt om gewicht te verliezen. Elke gram van het zweet uit. Het is op dit moment al erg dun: Op een grootte van 1,72 m, weegt 56 kilo. 12 maanden geleden.

De reden waarom Anita Adam, een naaister uit Biehlen (Saksen), is gemarteld in de tijd, dus: ze heeft een eetstoornis, een Vorm van boulimia: Anita is sport een Bulimisch. Bijna dagelijks heeft ze periodes Ess. Toen ze de voeders zonder onderscheid, chocolade, gebak, koekjes. Andere Bulimiker moet doorgeven aan dergelijke aanvallen obsessief. Anita schijven, maar, in plaats daarvan, overmatig sporten, de calorieën om zich te ontdoen van weer – met een bijna wanhopige hardheid, tot het punt van uitputting.

De Essproblem, je kunt het niet zien van haar voor een lange tijd. De reden hiervoor is dat Door middel van Sport, ze heeft een veel spier massa, niet consumeren. Ook, uw extreme Vermagering niet zo duidelijk op de schaal, want spieren zijn zwaarder dan vet. Therapeuten weten dat Het lijden van Sport-bulimiker interieur blijft daarom vaak verborgen voor lang. In de familie-en vriendenkring, sommige van hen zijn aanbeden door hun energie, niemand weet de wanhoop achter de actieve, sportieve gevel.

Anita is helemaal jaloers van dunne vrouwen: het begin van De Sport-boulimia

Het verlangen om te worden zeer slank, heeft Anita eerst als een Tiener. “De dunne benen van de Modellen, bijvoorbeeld Claudia Schiffer, waren mijn rolmodel.” Op het moment, ze weegt 75 kilo. Anita wil om gewicht te verliezen. Ze telt calorieën, begint te sporten, rijdt op een fiets, gaat drie keer per week Joggen.

Maar Anita neemt af in de tijd. De reden is dat je het eten van een dagelijks 100 gram bar van chocolade: 550 calorieën. En je wil niet zonder. Ze legt uit: “ik voelde me goed, als ik het gegeten had chocolade.” Ze speelde de sport, het Extra werk uit van de calorieën. Dit is het begin van de Sport-boulimia?

Sinds ze is nog steeds een vrolijke jonge vrouw van begin 20. Ze heeft een vriendje, Jochen, een telecommunicatie-ingenieur in Berlijn. Vanwege de afstand Berlijn/Saksen leiden een weekend relatie. Anita: “We zijn nog steeds helemaal blij.” Voor zeven jaar lang. Vervolgens Jochen tot haar aangetrokken. “Al snel was er een strijd voor elk klein ding. Ik voel me ingesloten.” Wat u gezegd: “Als Jochen keek naar een vrouw, dacht ik onmiddellijk: Hij vindt haar mooier dan mij. Omdat het dunner is.” Anita witte vandaag: “Deze Angsten waren waarschijnlijk de eerste tekenen.”

Ze krijgt een depressie. En, zeggen de deskundigen, zijn vaak veroorzakers van een eetstoornis. De depressie, toen Anita snel zo sterk, dat moet u de behandeling in een kliniek. Van de Artsen, zij leert: “ik heb mezelf van Jochen afhankelijk te zijn van anderen, dacht ik moet hem te behagen, vooral aan de buitenkant.”

“Alleen als ik ben dun, ik ben een aantrekkelijke'”

Na het ontslag, Anita is gescheiden van Jochen. En vindt haar leven weer makkelijker. Ze heeft af te nemen nog steeds. Ze maakt ook regelmatig weer sporten, Fietsen, Joggen. “Maar nooit Teveel. Ik at mijn bar chocolade per dag, en was heel tevreden over mij.”

Het duurt, zolang Anita is Één. Pinksteren 2002, maar ze voldoet aan Florian, een vriend van haar broer. Anita: “Met hem was ik super blij, plotseling nodig is, is niet meer mijn dagelijks een reep chocolade!” De manier en is verbaasd: Na vier weken is ze verloren heeft vijf kilo!

Florian zegt: “Je ziet er geweldig uit!” Een compliment te volgen. Het bevestigt Anita in het Geloof: Alleen als ik dun ben, ben ik aantrekkelijk voor mijn vriend. Ze krijgt al snel het gevoel dat Florian de liefde van de strijd: “Hij was zes jaar jonger, met andere vrouwen.”

De sport bulimisch om gewicht te verliezen snel

Op dat moment, Anita heeft net haar 30. Vierden de verjaardag. “Dit aantal steeg in mij de angst van het verliezen van Florian aan een Jongere.”

Steeds vaker is zij denken over het verliezen van gewicht, rijden meer op de fiets. “Stuk van 60 kilometer in het weekend werden al snel normaal.” Het resultaat is dat Anita is snel verminderd aan het einde van augustus 2002, ze weegt 60 kilo. Je ouders schrikken: “Je bent veel te dun!” Anita: “dankzij de snelle gewichtsverlies mijn haar was dof en stro-achtig, de handen, de nagels in ijs-koud, blauw en kwetsbaar.”

Anita kan niet stoppen hoe dan ook, ze heeft hulp nodig, ze kunnen het voelen – maar je verwacht het van de mensen, kan je niet geven haar van Florian. “Hij was veel te onvolwassen om, hij zag hoe slecht het was voor mij. Hij wilde alleen maar om plezier te hebben.” Ze voelt zich alleen gelaten, het gaat om de scheiding. “Ik zocht comfort en vond hem in het voedsel.”

Totdat zij eet alleen gezonde dingen, zoals fruit of salade met Dressing. “Maar ook de reeds buitensporige! Over een aantal weken, heb ik gegeten in de avond, bijvoorbeeld, een 2,5 Kilo lichtnet sinaasappels. Ik kon niet opstaan van de tafel tot het net leeg was.” Van het fruit acid u ernstige abdominale pijn die je niet kunt slapen. Uren, waarin zij zweren: “Morgen ga ik eet niet zo veel.”

De bedoeling, maar je kunt niet houden. In de tussentijd zijn ze niet meer eet alleen wanneer ze honger heeft. Nu “geven” daarnaast, grote porties, chocolade, pralines, koekjes, en soms zelfs Nutella pure van een lepel. “De goederen snel 4 000 calorieën in een half uur!”

De tevredenheid van ze vindt. Op Het Tegendeel. “Daarna voelde ik me schuldig, want ik kon geen controle over mijzelf weer terug.” Na een feeding frenzy, ze loopt naar de badkamer, brengt een Vinger in de mond spoelen. “Maar ik kon niet door mij.”

Sport, als de enige uitweg voor de boulimia ziek

Sucht nach Schokolade bei Sportbulimie

Als een sport, een bulimisch Anita heeft gegeten van een reep chocolade van de dag. Vandaag de dag zijn er slechts 50 g / dag

Als de enige manier om te verliezen nu op het gewicht, dacht ze: ik moet meer doen Sport! Je zal verhogen van uw workload tot het niveau van een prestatie sporter, Fietsen elke dag na het werk voor drie uur.

Het pijnlijke uur op de fiets. Anita is te vinden op het rijden in alle weersomstandigheden, zelfs in het donker. Ze brengt veel aan de rand van totale uitputting. “Maar de afkeer voor mijn lichaam, ik was nu 58 kilo, nog steeds vet, en de angst van de schalen waren groter dan mijn vermoeidheid.” En hoe slaagt ze erin haar Werk doen? “Ik heb vaak breekt wanneer ik weer voelde zich duizelig.”

Binnenkort Anita weegt 54 kilo – de periode. In juni 2003 is het absolute dieptepunt is bereikt: Nu maakt het nog een keer, te beklimmen twee verdiepingen met trap. U duizelig en zwarte ogen. Tot slot, Anita wil helpen: In November krijgt u een therapie in de kliniek, Zweden-steen (bij Dresden), gespecialiseerd in eetproblemen. Hier, Anita individuele en groepstherapie. “Eindelijk, ik had het gevoel dat iemand begrijpt mijn Angsten. In de groep met de vrouwen heb ik niet alleen geleerd hoe zie mijn zwakheden, ontdekte ik mijn Sterke punten.”

Anita is te leren om verstandig te eten, er zijn vijf dagelijkse maaltijden onder toezicht. Je leert om te houden van een eet-dagboek van een arts op een regelmatige basis met je bespreekt. Tijdens hun verblijf in het Ziekenhuis is het verboden om je strikt aan. Een maximum van één uur van de dag moet je gaan voor een wandeling. In het begin Anita ondersteunt stiekem in de nacht doorgebracht. Maar op de wekelijkse weeg-valt op – ze verloren heeft vier pond. Uw arts dreigt te ontslaan. Anita: “het is Een schok, omdat ik begreep: Als ik gezond wilt zijn, moet ik om de therapie. Ik kan niet schijnen om te verslaan van de Verslaving.”

Om te verslaan van de sport boulimia, eten Anita vandaag strikt volgens Plan

Voor de tijd na de clinic heb je gewerkt met voedings-deskundigen voor een persoonlijk voedings-plan: Veel vers fruit en groenten – verdeeld in normale-en kleinbedrijf delen. Na twaalf weken van Anita ‘ s huis. Ze weegt 60 kilo – nog steeds te weinig. “De laatste vijf kilo ik wil het alleen doen.”

Vandaag, Anita heeft bij het implementeren van de lessen die geleerd zijn in de kliniek aan het dagelijks leven. Elke dag een nieuwe uitdaging voor je. Zelfs als het vaak moeilijk is om: Anita is optimistisch. Weet u dat u uw sport-boulimia in het handvat. En dat is wat ze wil want ze is op zoek naar een normaal tevreden leven: “ik wil een liefdevolle Partner en een van mijn gezin.”

Geef een reactie

Scroll To Top