Snelevacature Amsterdam

Mierikswortel: gezonde en mogelijk kanker beschermende

Fruit is gezond. Het is rijk aan vitaminen, mineralen en waardevolle aminozuren en secundaire plantaardige stoffen. Suiker is alleen aanwezig in zeer kleine hoeveelheden en zelfs als het vetgehalte in het geval van sommige vruchten van groenten is iets hoger, maar bijna uitsluitend van hoge kwaliteit, enkel-of meervoudig verzadigde vetzuren.

Speciale aandacht voor groenten worden gebruikt om geld te verdienen eigenzinnige, meestal bittere of scherpe aroma ‘ s. De veronderstelling is, afgezien van een paar uitzonderingen, dat ze bieden uitzonderlijke gezondheid bevorderende eigenschappen. Mierikswortel (Armoracia rusticana) is onder meer het geval. Het is gewoon de mosterdolie glucosiden, die trekken de aandacht van wetenschappers.

Een speciale werkzame stof van mierikswortel: mosterdolie glucosiden?

De mosterdolie glucosiden zijn stoffen die in aanvulling op de verschillende radijs soorten mosterd, kool en Waterkers bittere noten. Eenvoudig gezegd, zijn Stoffen van druivensuiker (Glucose), en Isothiocyanaten. De planten houden van roofdieren.

De mosterd olie glycoside Sinigrin toont in het bijzonder vernuft in de afschrikking: Zal vernietigen zijn celmembranen, het heeft een intens doordringende smaak en geur. Als een resultaat, de aanvaller zal worden beschadigd wanneer het Bijten van down eetlust. De reden voor de transformatie van de bittere stof met een warme stof, de release van allylisothiocyanaat is Sinigrin. Dit is te wijten aan het enzym Myrosinase.

Wanneer de breuk van de celmembraan, het knipt Sinigrin in Glucose en mosterd olie, allyl Isothiocyanaat, de drager van de scherpe smaak.

Reacties op anti-kanker effect van mosterd olie

Meerrettich Schutz gegen KrebsDe mosterd olie-radijs heeft bewezen gezondheidsbevorderende kracht op vele manieren. Het is antibacterieel en antiviraal. Daarnaast is de groei het werkt remmend voor schimmelinfecties. Allyl isothiocyanaat is geïdentificeerd in de test-buis studies, zelfs als een stof die tegen bepaalde vormen van kanker, in het bijzonder blaas kanker effectief.

In dierproeven deze hypothese kon bevestigd worden. Als AMERIKAANSE wetenschappers opgemerkt in de rat model dat onder de invloed van allylisothiocyanaat op de groei van de blaas kanker cellen door met 34,5 procent verminderd. Een immigratie van de kanker cellen in het spierweefsel was zelfs volledig gestopt is (1). Een nadere studie uit de Verenigde Staten, dit keer van de Universiteit van Illinois-Urbana/Champaign, vond dat Sinigrin, de precursor voor Isothiocyanaat, afhankelijk van de soort, tussen de 80 en 90 procent van de mierikswortel–mosterd olie glycosiden (2).

De kwaliteit van het paard-radijs heeft een invloed op het mogelijk effect op kanker

Een Team van onderzoekers van dezelfde Universiteit, wilden weten in welke mate de inhoud van allylisothiocyanaat is verschillend, afhankelijk van de kwaliteit van het paard-radijs elkaar. Als basis namen ze de in de VS gebruikelijke kwaliteit van de classificatie. In S. Mooie foutloze zee met U. radijs wortels met een lengte van ten minste 20 centimeter en een diameter van bijna 4 centimeter. Voor de categorie van de U. S. No. 1, de goederen moeten worden als perfect, maar alleen een goede 15 centimeter lang en 3,2 cm dik.

Om te voldoen aan de U. S. No. 2 tot slot, een lengte van ongeveer 10 centimeter en een dikte van 1,27 centimeter zijn alleen nodig. Bovendien, kleine verwondingen aanwezig kunnen zijn. De analyse toonde aan dat een paard-radijs van de hoogste categorie bevat de VS Fancy, duidelijk de meest Sinigrin en allyl Isothiocyanaat. De iets kleinere, maar niet minder belangrijke wortels van het type, de U. S. No. 1, in contrast, waren een duidelijke koploper in termen van Allylcyanid, een verdere uitsplitsing product van Sinigrin, alsmede van het totale gehalte aan fenolen (3).

De kwaliteit van het paard-radijs heeft een belangrijke impact op de concentratie van Sinigrin en allyl Isothiocyanaat, en dus de effectiviteit. Het loont dus om te zetten in de aankoop van een paard-radijs, een bijzondere aandacht aan de kwaliteit.

(1) Bhattacharya, Arup, et al., Allyl isothiocyanaten-rijke mosterd zaad poeder remt blaaskanker groei en spier-invasie, de Carcinogenese (2010) 31 (12), pp. 2105 – 2110. (2) Li, X., et al., Correlatie van glucosinolaat inhoud te myrosinase activiteit in mierikswortel (Armoracia rusticana), J Agric Food Chem. 2004 Nov 17;52(23), Pp. 6950 – 6955. (3) Ku, K. M., et al., Correlatie van quinone reductase activiteit en allyl isothiocyanaten vorming tussen de verschillende genotypen en kwaliteiten van mierikswortel wortels, J Agric Food Chem. 2015 Mar 25;63(11), Pp. 2947 – 2955.

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org

Dus aminozuren om te helpen. Belangrijk fürMuskeln en voor de gewrichten!

Display Gezamenlijke supplementen in vergelijking www.GelenkExperten.com

Producten en samenstellingen vergeleken.Aanbevelingen voor gezonde gewrichten.

Geef een reactie

Scroll To Top