Snelevacature Amsterdam

Mijn geboortejaar bepaalt of ik een griep?

Grippe-Viren
Toen wij werden geboren speelt een belangrijke rol, tegen die vandaag de dag de griep virus we ONS beschermd zijn, hebben wetenschappers vastgesteld dat de eerste aanval kan worden vastgesteld door griep virussen voor ons als een pasgeboren over hoe kwetsbaar we zijn om te reageren in de volwassenheid tot individuele griep stammen.

Eerder werd ervan uitgegaan dat u kunt verkrijgen tegen influenza virus geen immuniteit, omdat de ziekteverwekkers veranderen te snel van uw Formulier. Daarom een griepprik moet worden elk jaar herhaald. Meer onderzoekers observeren, echter, dat zelfs agressieve griep soorten, zoals de varianten van het vogelgriepvirus, H5N1, H10N8 en H7N9, alleen bepaalde mensen getroffen groepen. Dus beïnvloed door het H7N9-Virus vooral oudere mensen, terwijl het H5N1 besmet bijna alleen bij kinderen en jonge mensen. De veronderstelling is dat de geboorte kan spelen jaar een rol spelen in de vraag, voor wat Grippetyp het is bijzonder kwetsbaar. Katelyn Gostic en haar collega ‘ s van de Universiteit van Californië, Los Angeles (UCLA) hebben gedaan om dit vermoeden op de grond. In de analyse van griepachtige ziekten in de verschillende leeftijdsgroepen, het onderzoeksteam vast dat bepaalde geboortecohort in feite voor het H5N1-gevoelig, anderen meer voor H7N9.

1968 – Het draaien van het jaar, wanneer de griep soorten

De bepalende factor voor het type van de griep is een ziekte van een subtype van de griep voor de onderzochte cohorten in hun Jeugd in aanraking was gekomen, was duidelijk. Het jaar 1968 was een keerpunt in het geval van de griep: Geboren in 1968, is vaker getroffen door H7N9, Geboren in 1968, meer H5N1. Een blik op de geschiedenis boeken blijkt de reden: In 1968, woedde in de wereld, de zogenaamde Hong Kong griep, die beweerde dat het leven van ongeveer een Miljoen mensen aan de slachtoffers. De laatste grote pandemie van de moderne tijd werd veroorzaakt door een combinatie van aviaire influenza virussen met influenza virussen. Vergelijkbare combinaties zijn ook van invloed op de latere varianten van Influenza, de eiwit structuur is vergelijkbaar met de Hong Kong griep vastgesteld. Dit omvat ook de vogelgriep stam H7N9. Na in 1968 Geboren en kwam in hun Jeugd vaker met dit Influenza-type in contact en werden daardoor beter beschermd later voor hem en zijn varianten. Dit verklaart waarom H7N9 ouder, heeft getroffen in de laatste uitbraak, vooral voor 1968-geboren mensen. Voorafgaand aan de Hong Kong griep werd geregeerd door andere influenza subtype. Dit is vooral de nog steeds voorkomende influenzavirus H5N1 is vergelijkbaar. Ook hier is de conclusie: Volgens, Geboren in 1968, heeft minder kans om te komen met deze Erregertyp in contact en vormen de weerstand was in hun vroege Jeugd. Daarom, vooral kinderen en jonge mensen die getroffen zijn door deze variant van de Griep.

Alleen infecties in de Kindertijd zijn

Deze observaties laten zien dat mensen door griep infectie op jonge leeftijd lijken tot het ontwikkelen van immuniteit tegen ziekteverwekkers van dezelfde stam, zelfs als deze pathogenen hebben nu gevormd nieuwe varianten. “Onze resultaten tonen aan dat dit ‘jeugd stempelen’ een sterke bescherming tegen ernstige infecties of overlijden als gevolg van twee grote stammen van het vogelgriep-Virus protect,” vat James Lloyd-Smith, Professor aan de UCLA en Senior auteur van de studie, de resultaten van het onderzoek teams. “Deze resultaten helpen ons, het risico van een sporadisch voorkomende Influenza Virus dat zich kan ontwikkelen tot een grotere epidemie, te beoordelen”. Ook Gostic in het bezit van de resultaten is belangrijk: “Nu kunnen we geloven dat de tot nu toe geldende, volgens welke de wereldbevolking zou in het geval van een pandemie door een nieuwe influenza-virus is immunologisch weerloos, in vraag”. De nieuw ontdekte mogelijke bescherming kan ook heel effectief zijn. De wetenschappers berekenden dat een vroegtijdig contact met een van de stammen, het risico zal zijn als gevolg van H5N1 of H7N9 ernstig ziek, tot ongeveer 75 procent kan worden verminderd. Beslissend is slechts de eerste griep-infectie in ons leven. Later, griep-infecties met andere stammen kon het niet laten “de bescherming van het reliëf”.

Geef een reactie

Scroll To Top