Snelevacature Amsterdam

Minder zout en meer kalium het verminderen van het risico op een hartaanval

Zout is noodzakelijk voor het leven, en tegelijkertijd is het toxine één van de ergste Beschaving.

Op het onderwerp van zout is voor discussie, als het gaat om een gezond dieet. Terwijl in de meeste gevallen, dat de consumptie van te veel zout bevatten gezondheidsrisico ‘ s, soms zelfs de bewering dat de gevolgen van een hoge consumptie zou verwaarloosbaar zijn.

Zout is noodzakelijk voor het leven

Hier, echter, moet de volgende informatie: tabel zout, die voornamelijk bestaat uit een mengsel van natrium en chloor, speelt een belangrijke rol in het organisme. Ongeveer 200 gram van het zijn in het lichaam van een volwassene.

Onder natuurlijke omstandigheden, in ons organisme is geoptimaliseerd, echter van een hoge fysieke belasting. Dit heeft ertoe geleid dat in de Evolutie naar een selectief voordeel. In het geval van grotere fysieke inspanning, sodium chloride is verloren, voornamelijk door middel van zweten, en moet worden vervangen.

Tegelijkertijd wordt het zout voor onze eerste voorouders was niet altijd gemakkelijk biologisch afbreekbaar is niet direct beschikbaar. Dus er kan een selectie voordeel, als het gevoel van smaak is gevoelig voor zout. Het is dus duidelijk dat in de omstandigheden van het moderne leven, onze, van oudsher, de wortel van de eetlust voor zout is te groot en is gemakkelijk haalbaar.

Verhoogde zout consumptie leidt tot hoge bloeddruk

salz BluthochdruckVoedingsdeskundigen zijn het erover eens dat een zout-inname die hoger is dan vijf tot zes gram per dag, een verhoogde bloeddruk, en vervolgens veel mensen met hart-en vaatziekten.

In Duitsland ligt het gemiddelde verbruik is ongeveer twee keer zo hoog, en kan hoger zijn dan in sommige gevallen zelfs 25 gram per dag. Volgens de American Heart Association, de consumptie van te veel zout in de wereld voor ongeveer 2.3 miljoen doden 1.

Ter vergelijking: om te komen tot een vergelijkbaar aantal doden, zou dat ongeveer om de twee uur een volledig bezet Jumbo Jet met 500 passagiers crasht. Te veel zout is een echte Killer.

Een hoge inname van kalium en weinig zout consumptie verlaagt de bloeddruk en het risico op een beroerte

Aandacht verdient ook het feit dat het grootste deel van het zout dat we ons, er zijn ongeveer 75 tot 80 procent, in het geheel niet van onszelf in de gerechten gesprenkeld, maar van verwerkt voedsel vandaan komt. Brood en kaas aan de bovenzijde van het zout leveranciers in de Westerse wereld.

Kalium is de antagonist aan natrium

Terwijl nu, in het bijzonder, natrium kan de bloeddruk verhogen, handelingen tegen de speler, het niveau van kalium, verlaging van de bloeddruk. Een vermindering van Zout inname door het verhogen van de consumptie van kalium-bevattende voedsel moeten bijdragen aan het verlagen van een verhoogde bloeddruk. Dit is precies wat een studie van de world health organization (WHO) blijkt dat meer dan 128.000 deelnemers waren betrokken.

Hier bleek dat de proefpersonen met het hoogste percentage van kalium in het bloed is een 24 procent lager risico op een beroerte. Tegelijkertijd kan worden ingesteld bij de hoge bloeddruk patiënten onder de deelnemers aan de toename van de consumptie van kalium-bevattende voedingsmiddelen met een verlaging van de bloeddruk.

Bij mensen met een normale bloeddruk en een normale nierfunctie is geen negatief effect van de toename in de opname van Kalium werden waargenomen. Dit is belangrijk, aangezien kalium voor mensen met een verminderde nierfunctie risico.

Voor de meeste anderen, het is een preventie tegen hoge bloeddruk en beroerte 2.

Het verminderen van zout verlaagt de bloeddruk na 4 weken

In een verdere studie, waarin, onder andere, de Medische school van de Queen Mary Universiteit in Londen, Engeland, was betrokken, waren de effecten van een matige vermindering van Zout inname. Na een minimum van vier weken, waren er meer dan 3.000 deelnemers tot een aanzienlijke verlaging van de bloeddruk.

Dit betrokken, onafhankelijk van geslacht en etnische groep, personen met een hoge bloeddruk en een normale bloeddruk 3.

De consumenten, de industrie en de staat verzocht te Handelen

Niet in het minst, deze studies tonen nogmaals aan dat het belangrijk is om aandacht te besteden aan de zout inname. Daarnaast is een toename in de consumptie van verse groenten en fruit, die kalium bevatten, zijn wenselijk. De industrie moet echter worden de verplichting tot het verminderen van de verwerking van zout.

Ook hier staat is, natuurlijk, de verplichting voor producenten om te communiceren met, evenals aan de consument, bijvoorbeeld door middel van een betere etikettering (stoplichten etikettering is hier in de discussie), de koop – en ter vergemakkelijking van de keuze van consumenten.

Bronnen en studies:

Studies:

Geef een reactie

Scroll To Top