Snelevacature Amsterdam

Moe? Vitamine D tekort is waarschijnlijk de oorzaak

Slaperigheid overdag kan het gevolg zijn van een Vitamine D deficiëntie.

Een nieuwe studie van de Verenigde Staten brengt drie dingen die te doen zijn op het eerste gezicht, niets met elkaar. Het is slaperigheid overdag, de kleur van de huid en Vitamine D-tekort. Kortom, de wetenschappers hebben ontdekt aan het center for health research, Louisiana State University, die een gebrek aan Vitamine D verhoogt het risico van verstoring van de slaap, slaperigheid overdag, of beide beïnvloed.

Als de VS-Amerikanen zijn hier ook de kleur van de huid op het spel, in dit geval, geen Nasmaak vanwege de hoge pigmentatie, hoe donkerder de huid is, is een risicofactor voor een lage Vitamine D-niveau.

De meer 25(OH)Vitamine D3 in het bloed, des te minder waarschijnlijk vermoeidheid syndroom

De focus van het onderzoek 81 patiënten waren in slaap klinieken, de klaagde van slaap problemen en aspecifieke pijn. Bij alle patiënten, bepaalde vormen van slaapstoornissen werden gediagnosticeerd, dat was toen de meerderheid van het obstructieve slaap apneu.

Het Vitamine D-niveau werd bepaald met behulp van bloedonderzoek en de gegevens over het slaapgedrag, de Epworth-Slaperigheid-Schaal-vragenlijst verzameld. Uit de resultaten bleek dat de deelnemers met en zonder Vitamine D-tekort, en de details van de dagen vermoeidheid, in een omgekeerde verhouding tot het Vitamine D-gehalte in hun bloed. Hoe hoger de concentratie van 25(OH)Vitamine D3, de minder vermoeidheid tijdens de dag. In vakken, maar in wiens bloed een Vitamine-D-tekort werd vastgesteld op basis van een concentratie van 20 nanogram per Milliliter Serum werd hier geplaatst, liet hij, volgens de kleur van de huid van een gemengd beeld.

Terwijl de Afro-Amerikaanse deelnemers met vermoeidheid tijdens de dag steeg, hoe hoger het Vitamine-D-tekort was, had het intensiveren van de omvang van het tekort van Vitamine D in lichte huid onderwerpen, de vermoeidheid syndroom.

Verbinding aanzienlijk, exacte oorzaken zijn nog steeds onontgonnen

De verbinding tussen de lage Stemming en Vitamine D, is door middel van talrijke studies bekend en goed gedocumenteerd. Ook in de volksmond aangeduid als “winterdepressie”. In het geval van de slaperigheid op de dag echter veel vragen blijven nog open.

Het onderzoek van de Louisiana State University openen van een significante correlatie tussen Vitamine D tekort en slaperigheid overdag, vereist echter een Follow-Up studie te beschrijven deze relatie in meer detail en definiëren van causale verbanden.

Bron: McCarty, David E., “de Vitamine D -, Race, en Overmatige Slaperigheid Overdag”, Tijdschrift voor Klinische slaapgeneeskunde, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie.

Geef een reactie

Scroll To Top