Snelevacature Amsterdam

Multiple Sclerose

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Therapie
 • Multiple sclerose (MS) is een van de meest voorkomende ziekten van het zenuwstelsel. Echter, niet elke MS Patiënt belandt in een rolstoel – ongeveer een derde van degenen die Getroffen zijn zelfs na een langere loop van de ziekte, is er geen significante handicap.

  Wat is Multiple sclerose?

  Multiple sclerose (kortweg MS) is een ziekte waarbij bepaalde delen van de zenuwbanen (Myeline of mark layer) ontsteken in het Centrale zenuwstelsel, d.w.z. de hersenen en het ruggenmerg. Deze ontsteking verspreid (Verspreiding) en leiden tot een Ontsteking van de verschillende zenuwvezels van het Centrale zenuwstelsel. Deze fornuizen kunnen slechts ongeveer net zo klein als het hoofd van een pin-code, of de diameter van een Euro-connector.

  Junge Frau mit MS

  De patiënten zijn meestal tussen de 20 en 40 jaar, als de eerste symptomen van Multiple sclerose optreden

  De myelineschede bestaat uit vetten, eiwitten en water. Ze wikkelde de zenuw stimulatie en verbetert doorsturen. De blijvende (chronische) ontsteking in Multiple sclerose leiden tot de Myeline-schede en uiteindelijk volledig Demyeliniserende ontbreekt (“”). In het resultaat, het Beroep doorsturen werkt van kwaad tot erger, wat kan leiden tot een verscheidenheid van klachten. Andere medische naam voor de Multiple sclerose Encefalomyelitis disseminata en Polysklerose.

  Multiple sclerose wordt steeds vaker bij kinderen en adolescenten

  In Duitsland zijn er naar schatting ongeveer 122,000 Multiple sclerose. De patiënten zijn meestal tussen de 20 en 40 jaar, wanneer de symptomen van Multiple sclerose veroorzaakt en is gedetecteerd. Multiple sclerose, maar kan ook optreden in de puberteit. Aandoeningen, neurologische symptomen vóór het tiende jaar van het leven zijn zeldzaam, omdat het waarschijnlijk is dat het over tien jaar, tot na de eerste veranderingen in het Centrale zenuwstelsel merkbare symptomen optreden. Na de leeftijd van 45 jaar. Leeftijd vermindert het risico op het ontwikkelen van een Encefalomyelitis disseminata. In de laatste paar jaar, Multiple sclerose is te vinden vaker voor bij kinderen en jongeren, evenals meer dan 45 Jaar oud.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top