Snelevacature Amsterdam

Nagel schimmel–, zodat u kunt verslaan de vervelende Lijden

Nagel schimmel maakt slechts geleidelijk merkbaar, maar de gevolgen kunnen enorm zijn: de schimmel is een van de meest voorkomende nagel-en vaatziekten. Indien onbehandeld, kan leiden tot vernietiging en uiteindelijk verlies van de nagel. Artsen waarschuwen: Ondanks de grote risico van Infectie van de schimmel wordt genegeerd, de besmetting wordt vaak gebagatelliseerd of zelfs. Maar voor een succesvolle behandeling, vroeg en voldoende lange therapie is noodzakelijk.

Bei einer Nagelpilzinfektion an den Fußnägeln sind der große und der kleine Zeh am häufigsten betroffen

In het geval van een nagel schimmel infectie van de teennagels, de grote en de kleine teen van zijn meest getroffen

Nagel schimmel – wat is het?

Nagel schimmel, of zelfs onychomycose (Onycho = nagel, mycose = schimmelinfectie) is een schimmelziekte van de voet of vinger nagels. Merkbaar is een schimmel infectie van de nagel gekenmerkt in dat de aangetaste nagel geel tot bruin en de nagelplaat is saai en uitgedroogd, bros, kruimelig of verdikte. Nagel schimmel is niet ongewoon, maar een echte nationale ziekte. Tot 18 procent van de bevolking last van de nare infectie, en de andere een 70-jarige, raakt elke Seconde.

Een nagel schimmel is meestal veroorzaakt door dermatofyten (filamenteuze schimmels), en meer zelden door schimmels of gisten schimmels (gist-zoals schimmels). Sinds nagel trigger schimmel en voetschimmel van dezelfde ziekteverwekkers, is de nagel schimmel is vaak een secundaire ziekte van voetschimmel.

Ein Dermatologe (Hautarzt) oder eine Podologen (Arzt für Fußkrankheiten) erkennt einen Nagelpilz meist auf den ersten Blick

Een dermatoloog (huid arts) of podoloog (een arts voor voet-en vaatziekten) detecteert een nagel schimmel is meestal op het eerste gezicht, en het starten van de juiste behandeling

Wat is de oorzaak van de nagel schimmel?

Officieel, de nagel schimmel is één van de huid ziekten en, meer specifiek, naar de schimmelinfectie van de huid-infecties (Dermatomycoses). Het is vaak sprake van een onbehandelde of niet-uitgeharde de voet van de atleet. Een nagepilz infectie is meestal schimmels uit de zogenaamde Draad, en meer in het bijzonder veroorzaakt door dermatofyten. U vindt op het oppervlak van de huid ideale omstandigheden van het leven, omdat ze voeden zich met Keratine, een stof die haar, nagels en ook het oppervlak van de huid.

U kunt een nagel schimmel infectie, in principe, elke. Sommige factoren verhogen het risico op infectie aanzienlijk. Filamenteuze schimmels zullen voelen in de warme en vochtige omgeving. Sneakers of mensen die het dragen van strakke schoenen, zijn daarom een bijzonder risico. In het geval van de nagel schimmel op de teennagels, de grote en de kleine teen van zijn het meest getroffen worden, als zij in de schoenen van de meest getroffen en dus veel vatbaarder voor infecties dan de rest van de tenen.

Nagelpilz entsteht häufig in Folge eines nicht behandelten oder nicht ausreichend behandelten Fußpilzes

Nagel schimmel is vaak een gevolg van onbehandeld of onvoldoende behandeld Fußpilzes

De overdracht van de sporen van de schimmel vrij gemakkelijk van persoon tot persoon – bijvoorbeeld in het zwembad of in de Sauna. Hier uiterst hardnekkige bacteriën stoeien. Maar ook in de schoenen van de paddestoelen kunnen maken breed. Volgens een studie van het Instituut van Berlijn voor schimmelziekten, gemiddeld twee derde van alle schoenen zijn in feite op het moment van aankoop tot infectieuze organismen. Voet-en nagel schimmel zijn vaak het resultaat. Om te voorkomen dat een vervelende en nare infectie, deskundigen adviseren dat schoenen in het bedrijf uitsluitend met kousen om te proberen op en voor het ontsmetten van de nieuwe exemplaren na de aankoop. Bijzonder geschikt Sprays met het werkzame bestanddeel Octopirox die helpt om te vechten niet alleen bacteriën, maar ook schimmels en hun sporen zijn effectief.

Nagel schimmel-sporen kunnen overleven maanden op handdoeken, badmatten en vloeren. Daarom, familie leden van de nagel schimmel patiënten lopen een bijzonder risico. Nail letsels, stoornissen van de bloedsomloop of Diabetes zal ook het verhogen van de schimmelinfectie.

Wat is de nagel schimmel symptomen?

De nagel schimmel symptomen zijn afhankelijk van welk type van schimmels is de infectie verantwoordelijk is.

Die Pilz-Erreger Trichophyton mentagrophytes breiten sich vom freien Nagelrand bis zum Nagelbett aus

De pathogene schimmel Trichophyton mentagrophytes propageren van de vrije rand van de nagel van het nagelbed

Een zogenaamde distolaterale subungual onychomycose de meest voorkomende nagel schimmel-en vaatziekten. Hier is de paddestoel van de nail tip op de nagel aan de onderkant. De fungale pathogenen door te dringen door de onderkant van de nagel, tussen de huid van de overgang en de gratis nagel en de verspreiding langzaam van de nail tip aan de wortel. De nagelplaat neemt een gelige kleur en is kruimelig. Deze paddestoel vorm is vooral schadelijk voor de onderste lagen van de nagel. Goed om te zien dat dit type van schimmels is voornamelijk te wijten aan het feit dat onder de nagelplaat, een kruimelig te korrelige stof van de oude nagel materiaal zich ophoopt.

De ziekteverwekker is Trichophyton mentagrophytes ziekte is beperkt tot de bovenste spijker laag. Want het veroorzaakt een witte verkleuring van de nagelplaat, het wordt ook wel aangeduid als de “witte oppervlakkige onychomycose”. Deze schimmel verspreidt zich snel uit de vrije rand van de nagel van het nagelbed. De nagel is geïnfecteerd bed en al deze paddestoel vorm is behandeld niet snel genoeg, geïnfecteerde ook elke nieuw gevormde deel van de nagel.

De verwekker van de ‘proximale subungualen onychomycose” beschadiging van de nagel root zo sterk dat het kan leiden tot een wijziging in de vorm van de nagel. Deze nagel schimmel vorm van de ziekteverwekker te dringt door de nagel heen en verspreid naar de nagel root. In het geval van een zeer sterk beschadigd, kan het gebeuren dat de nagel groeit zelfs meer. Mensen met een verzwakt immuunsysteem zijn meer gevoelig voor deze Vorm van de nagel schimmel, hoewel het gebeurt eerder zelden.

In het geval van een gist schimmels zijn vaak in tegenstelling tot de andere schimmel nagels vormen beïnvloed. De gist-zoals schimmels van het geslacht Candida, de nagel wordt dikker, ook kan het zich nog iets van het nagelbed. Artsen noemen het een schors – of gletsjer nagel. De gist paddestoel van een geïnfecteerde nagel te verkleuren, ook, gele tot bruinachtige.

Over het algemeen kunnen we zeggen dat de nagel schimmel veroorzaakt pijn wanneer de nagel zijn beschermende functie verloren heeft.

Het is belangrijk om te weten

Degenen die last hebben van de nagel of voetschimmel, sokken alleen, en daarna op je eigen ondergoed. De enige manier kunt u voorkomen dat de ziekteverwekker uit de voeten naar de lies worden vervoerd. Deskundigen verwijzen naar dit soort van schimmel verspreid dan de zogenaamde “Lift-effect”.

De nagel schimmel symptomen-een Overzicht

  • wit-gele tot bruine kleur
  • gevlekt oppervlak
  • verdikte nagelplaat
  • broos en kruimelig stof

Hoe testen we voor nagel schimmel?

Als u voelt dat uw nagel kleur of vorm is veranderd, raadpleeg dan een dermatoloog (huid arts) of podoloog (een arts voor voet-en vaatziekten), omdat dit kan duiden op een nagel schimmel. De arts ontdekt een schimmel, meestal op het eerste gezicht. Om te kunnen bevestigen dat mijn diagnose is te snijden de arts een stukje van de getroffen nagel en in het laboratorium op de schimmelsporen.

Eine im Labor angelegte Pilzkultur liefert nach etwas drei Wochen sichere Ergebnisse

Een laboratorium-schaal schimmelinfectie cultuur na drie weken veilige resultaten

Omdat de verschillende soorten schimmel behandeld moeten worden met verschillende actieve ingrediënten, wordt toegepast in het laboratorium, een zogenaamde mushroom cultuur, dus het is veilig om te kunnen worden gemaakt, wat de ziekteverwekker is. Sinds de schimmelgroei in de schimmelinfectie cultuur voor over drie weken, totdat u bij het leveren van een beveiligde resultaat, kunt u beginnen met de arts, en zelfs daarvoor, met een nagel schimmel behandeling, als het is een zeer sterke schimmelinfectie.

Hoe is de nagel schimmel behandeld?

Hoe en met welke middelen, en de nagel schimmel is behandeld, hangt ook af van hoe ver de schimmel is reeds ver gevorderd. Wat velen echter niet weten: Een nagel schimmel uit geneest nooit vanzelf. Hij is het niet behandeld wordt, kan hij het infecteren van de andere nagels en zelfs chronisch worden.

Voor een succesvolle behandeling, vroeg en voldoende lange behandeling nodig is. Omdat de bacteriën zijn niet compleet vernietigd, kan verspreiding van de schimmel weer na enige tijd. De eerste, echter, de geteisterd en verwoest delen van de nagel moet zo ver als mogelijk is. Voor deze, moet u contact op met een professionele pedicure. Hij maalt de nagel zacht en verwijdert al een deel van de getroffen nagel.

Nagelpilz kann mit farblosen Lacken behandelt werden

Nagel schimmel kan worden behandeld met een kleurloos water oplosbare lakken, de over-the-counter is verkrijgbaar in de apotheek

Omdat nagels langzamer groeien, is het medisch moeilijk, genezing van de werkzame stoffen in een groot bedrag om de getroffen gebieden. Experts raden daarom, medische coatings, bevatten de werkzame stof Ciclopirox. De Lak basis van de in water oplosbare Anti-schimmelinfectie Lak Ciclopirox is gebaseerd op het mushroom-het doden van hydroxypropyl chitosan (HPCH), die is gemaakt van de natuurlijke stof Chitine. Water-oplosbare voorbereidingen van water superieur zijn aan solid coatings in hun effectiviteit aanzienlijk, zoals studies hebben aangetoond. De behandeling moet in het algemeen worden voortgezet totdat de nagels volledig gezond te groeien.

U kunt voorkomen dat de nagel schimmel?

Ja, u kunt voorkomen dat de nagel schimmel. In het geval van intact nagels, de schimmels geen Kans krijgen. Het is alleen wanneer een zogenaamde micro-letsel kunt u het bereiken van de pathogenen in de nagelplaat. Ijverig voetverzorging is dus de beste methode om te beschermen tegen infectie. In de Sauna, in zwembaden en openbare douches en kleedkamers draag altijd Slippers. Als u zweet het zwaar, wijzigen van uw sokken meerdere malen per dag. Moet je sokken te dragen, gemaakt van katoen.

Eine gewissenhafte Fußpflege hilft dabei, Mikroverletzungen und damit auch dem Eintritt von möglichen Pilz-Erregern vorzubeugen

Een verantwoorde voetverzorging helpt, micro-letsel, en dus het voorkomen van mogelijke schimmelinfectie ziekteverwekkers te voorkomen

Een goede methode is om te blazen-droog de voeten na het douchen droog. Een Persoon uit uw huishouden moet lijden onder de nagel schimmel, geen handdoeken of nail schaar/nagel-bestanden. Ook op deze objecten, de besmetting is mogelijk. Alles komt met de voeten (sokken, handdoeken, bad tapijten), moet u regelmatig wassen op 60 graden. Omdat micro-organismen in de vochtige en warme omgeving voor het zoeken naar optimale leefomstandigheden, moet u ventileren alle schoenen na elke Dragen en op een droge plaats bewaren.

De antwoorden op de 5 meest gestelde vragen over de nagel schimmel

Hoe kan ik vertellen dat de nagel schimmel?

Nagel schimmel is lastig, want hij liet in eerste instantie lijkt het alsof er geen pijn is, noch in het oog springende. Meestal aan het begin wit tot geelachtig-bruin, rechthoekige of halfronde verkleuring, meestal aan de voorkant en zijkanten. Later dikker de nagels broos worden en kruimelig. Wanneer je ook Gaat, het kan leiden tot pijn. Als het niet behandeld wordt de nagel schimmel niet verdwijnen op zijn eigen, het kan leiden tot de vernietiging en /of loslating van de nagel.

Is het waar dat alleen de nagels van de nagel schimmel besmet?

Nee, dat is niet waar. Zowel te voet als met de vinger nagels kunnen geïnfecteerd worden door schimmelinfectie pathogenen, waarbij de nagels (teen meestal grote en kleine teen) zijn vier keer meer kans te worden getroffen dan de vinger nagels. Terwijl in het geval van de nagel schimmel op de voeten van de daders zijn meestal filamenteuze schimmels, nagel schimmel op de vingers van een gist schimmel is te wijten.

Nagelpilz an den Fingernägeln wird meistens durch einen Hefepilz ausgelöst

Nagel schimmel is geactiveerd nagels meestal door een gist, schimmel,

Nagel schimmel is besmettelijk?

Ja, nagel schimmel is besmettelijk. Kan er een infectie is eigenlijk elke. Omdat de vervelende ziektekiemen op de loer hutten in badkamers, sauna ‘ s en kleedkamers. Vooral in de warme en vochtige klimaat in synthetische kousen of imitatie lederen schoenen en sportschoenen je comfortabel voelen. Maar ondanks het risico van Infectie, de infectie wordt genegeerd en vaak gebagatelliseerd, of zelfs. Veel van de slachtoffers probeert te verbergen van de nagel schimmel dat maakt de teennagels steeds lelijk. Trek je aan beide gesloten schoeisel of tennis sokken in sandalen.

Nagel schimmel niet genezen door zichzelf. Dus je hoeft je niet te verbergen, je voeten, je moet deze infectie bij de eerste tekenen – als de nagels verkleuren of dikker dan onmiddellijk met de behandeling.

Nagel schimmel is een teken voor een gebrek aan hygiëne?

Nee, het Optreden van de nagel schimmel is niet een teken voor een gebrek aan Hygiëne. Het is een zeer klein letsel aan de nagel is genoeg om contact te maken met een Schimmel is een besmettelijke trigger. Maar door hygiënische maatregelen, zoals het Wassen van de sokken, handdoeken en badmatten in een minimum van 60°C, vermindert u het risico op infectie aanzienlijk.

Alleen de ouderen nagel schimmel?

Nee, nagel schimmel is niet een kwestie van leeftijd. Hoewel oudere mensen lijden aan een hoger risico van de nagel schimmel, aangezien zij vaak last hebben van stoornissen van de bloedsomloop in de voeten of handen. Maar jongeren kunnen ook last hebben van schimmel nagel infecties. Vooral sporten zoals Joggen, voetbal of Wandelen kan bevorderen zogenaamde micro-letsel aan de nagel. Door middel van deze verwondingen, pathogenen hebben een gemakkelijk spel en kan verspreiden in de nagel. De vochtige, warme omgeving van de Schoen helpt de schimmels kunnen zich vermenigvuldigen in de nagel.

 

 

 

Geef een reactie

Scroll To Top