Snelevacature Amsterdam

Neus bloedt

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Meer dan de helft van alle mensen eenmaal bloeden in het leven van de neus. Meestal een bloeding uit de neus is snel te voldoen. Maar de neus ook leven kan bloeden bedreiging, als het bloeden niet stoppen. In deze gevallen moet u onmiddellijk een arts raadplegen. Naast onschuldige oorzaken neus kan duiden op een bloeding is een ernstige aandoening die behandeld moet worden.

  Wat is een bloedneus?

  Neus van een plotselinge ziekte bloeden gaten bloeden met wisselende intensiteit van één of beide neusgaten. Artsen verwijzen naar het als Epistaxis. In de meeste gevallen, de oorzaken van de neus bloeden is onschadelijk en kan worden bereikt binnen een korte periode van tijd borstvoeding. Net als alle slijmvliezen van het lichaam, het neusslijmvlies is sterk doorbloede. De bevoorrading van de schepen zijn zeer fijn en delicaat en kan gemakkelijk scheuren, vooral als je bijvoorbeeld aangevallen door een koude of droge verwarmingslucht. Vooral in het geval van kinderen, het lijkt wel te bloeden uit de neus, zonder een trigger.

  Nasenbluten triit meistens auf einem nasenloch auf

  Neus bloeden optreedt in de meerderheid van de gevallen eenzijdig uit slechts één neusgat

  Echter, een bloeding uit de neus kan ook moeilijk te stillbar of zelfs niet te stillen, en dus een levensbedreigende noodsituatie. Neusbloedingen kunnen ook wijzen op een ernstige aandoening. In beginsel moet bloeden, vooral frequente neus – van een arts op de oorzaken onderzocht en, waar nodig, een geschikte therapie kunnen worden uitgevoerd. In het geval van bloeden uit de neus, binnen 20 minuten non-stop, moet onmiddellijk naar de eerste hulp bezocht, omdat anders een te groot verlies van bloed dreigt.

  Neus is geen zeldzaam verschijnsel is bloeden. Meer dan de helft van alle volwassenen al te bloeden once in a lifetime neus. Ongeveer zes procent van hen moest naar een dokter. De incidentie van neusbloedingen stijgt met de leeftijd, het gebeurt meestal pas vanaf de jaren 60. Sinds de leeftijd van. Mannen worden getroffen twee keer zo vaak als vrouwen.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top