Snelevacature Amsterdam

Nicotine verslaving

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Ter bestrijding van de verslaving aan Nicotine is moeilijk miljoenen rokers kunnen zingen een lied over. Ondanks de bekende gezondheidsrisico ‘ s, veel rokers te bereiken voor een korte tijd voor een sigaret. De schuld geven aan de nicotine in de tabak die ervoor zorgt dat Verslaving – dat maakt ze zowel geestelijk als lichamelijk afhankelijk.

  Wat is verslaving aan Nicotine?

  Veel rokers vinden het moeilijk om te stoppen met Roken – als het je lukt. Omdat het gebruik van tabak in welke Vorm dan ook, maakt afhankelijk: De oorzaak van deze is de tabak bevat verslavende nicotine. Tabak bevat meer dan 4.800 verschillende ingrediënten. De meest voorkomende chemische verbinding is de nicotine. Afhankelijk van de herkomst van de tabak en de bereiding van de sigaretten bevatten verschillende hoeveelheden nicotine In een sigaret tot 13 milligram nicotine.

  Tabak, egal in welcher Form konsumiert, enthält Nikotin

  Tabak, in welke Vorm geconsumeerd, bevat naast nicotine, een aantal andere giftige en kankerverwekkende stoffen

  Een nicotine verslaving ontstaat, indien tabak wordt geconsumeerd, ongeacht in welke Vorm, ongeacht of sigaretten, sigaren, pijptabak, water-leidingen, bij een verkoudheid of Kauwen van tabak. Ook de nieuwe E-sigaretten bevatten meestal nicotine.

  Al minder dan zes sigaretten per dag kan leiden tot een nicotine verslaving. Iedereen die rookt meer dan 20 sigaretten per dag, wordt beschouwd als een zware roker. De nicotine verslaving manifesteert zich in zowel de geestelijke en lichamelijke afhankelijkheid. Rokers moeten meer en meer gelegenheden, een sigaret – met name in stress situaties, het is een welkome afwisseling. Het lichaam krijgt al snel gewend aan de nicotine, en met de tijd dat hij altijd meer van, anders komt het tot ontwenningsverschijnselen zoals prikkelbaarheid, nervositeit, rusteloosheid, en concentratie moeilijkheden.

  Het gebruik van tabak is de grootste vermijdbare risico voor de gezondheid

  Roken en in verband met nicotine verslaving zijn wijdverspreid: In Duitsland, ongeveer 30 procent van alle volwassenen rookt. Mannen roken in alle leeftijdsgroepen vaker dan vrouwen, hoewel het Roken tarief is de afgelopen jaren gedaald. Vooral in het geval van jonge mensen in de leeftijd tussen 12 en 17 jaar, de nicotine is verslaving: In het jaar 2001, het Roken tarief in deze leeftijdsgroep op ongeveer 28 procent in 2012 naar 12 procent.

  In Duitsland, Roken leidt jaarlijks tot ongeveer 110.00 sterfgevallen. Het gebruik van tabak is de grootste vermijdbare risico voor de gezondheid. Statistisch gezien is de levensverwachting met Roken vermindert door een gemiddelde van tien jaar – meer dan de helft van de regelmatige rokers vroegtijdig sterven aan longkanker, hart-en vaatziekten, of andere ziekten van de ademhalingswegen, zoals COPD. Maar de nicotine alleen is niet de schuld voor de schade aan de gezondheid: Het is ongeveer 70 stoffen in tabak zijn bekend, die zijn bewezen om kanker te veroorzaken.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top