Snelevacature Amsterdam

Nier-bekken ontsteking

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Plotse zeer hevige pijn in de flanken, de vaak eenzijdige en hoge koorts kan de eerste symptomen van een nier bekken ontsteking. Deze ontstaat in de meeste gevallen, de lagere urinewegen in oplopende bacteriën. Acute infecties kan meestal binnen een paar weken door het gebruik van antibiotica te genezen. Echter, een chronische pyelonefritis kan ernstige gevolgen hebben en dient derhalve te worden behandeld in een vroeg stadium.

  Wat is een nier bekken ontsteking?

  Een pyelonefritis is een infectie van de bovenste urinewegen. Het is medisch aangeduid als Pyelonefritis. Deze term is samengesteld uit de twee griekse woorden “pyelon”, wat vertaald betekent nier-bekken, en “nephritis” voor de ontsteking van de nieren. Van de infecties van de bovenste urinewegen de lagere urinewegen kunnen worden onderscheiden, zoals, bijvoorbeeld, een urine-blaasontsteking (cystitis),.

  Rückenschmerzen gehören zu den ersten Symptomen einer Nierenbeckenentzündung

  Plotselinge, ernstige pijn in de rug en meestal eenzijdig flank van de pijn, zijn de eerste symptomen van een pyelonefritis

  Een pyelonefritis kan acuut, d.w.z. plotseling optreden of chronisch over een langere periode verlopen. Acute Pyelonephritis geneest in de meeste gevallen zonder consequenties. Zoals in het geval van een chronische nier-bekken ontsteking, maar meestal geen symptomen op het eerste optreden, is het vaak alleen opgemerkt heel laat of helemaal niet. In het ergste geval kan dit leiden tot nierfalen.

  De renale bekken ontsteking is een van de meest voorkomende ziekte van de nier. Tussen de 6 en 20 procent van de bevolking lijdt op een bepaald punt in hun leven onder een Pyelonefritis. U kan worden beïnvloed door deposito ‘ s bij zowel mannen en vrouwen van alle leeftijden, echter, vrouwen zijn ongeveer twee tot drie keer vaker dan mannen. Met toenemende leeftijd, mannen ontwikkelen, maar meer van een Pyelonefritis.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top