Snelevacature Amsterdam

Obsessief-compulsieve stoornis

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Obsessief-compulsieve stoornis (in het kort: beperkingen) zijn een Vorm van geestesziekte, waarbij patiënten voelen een aanhoudende drang om bepaalde handelingen te verrichten of gedachten. U wordt meestal van bewust dat dit een geforceerd, overdreven acties, en eigenlijk niet nodig. Niettemin, kunt u vermijden dat de drang om te wassen, bijvoorbeeld, “tientallen keren” in een rij de handen. Als een obsessieve-compulsieve stoornis kan invloed hebben op het dagelijks leven van de Patiënten en hun familieleden aanzienlijk.

  Wat is een obsessieve compulsieve stoornis?

  De meeste mensen zijn bekend met de Situatie, dat krijg je niet het huis Verlaten, op de vraag van het hoofd, als u uitgeschakeld op de kachel of de deur is voltooid en weer terug om te controleren of het een tweede Keer. Een drang van dit type van mensen met een obsessief-compulsieve stoornis kan elke dag voelen om een dergelijke mate dat het beperkt je dagelijks leven.

  Obsessief-compulsieve stoornis gebruikt worden meestal aangeduid als een obsessief-Compulsieve stoornissen, vandaag psychologen spreken van ziekten van Gedwongen of korte beperkingen. In wezen, de Getroffen personen zijn verkregen van terugkerende gedachten of impulsen die nauwelijks terug te vechten van een specifiek probleem of de behoefte, de rol van het Bureau stoel altijd rechtdoor. Hoewel er enkele typische verschijningsvormen, van een obsessief-compulsieve stoornis hebben een zeer verschillende inhoud. Deskundigen verschillen:

  • Obsessieve gedachten (obsessief-compulsieve ideeën, obsessief denken): degenen die Getroffen last van terugkerende kring van gedachten, die zijn moeilijk om te Parkeren, vaak. Typisch Zorgen, bijvoorbeeld, dat een lid van uw familie iets ergs zou kunnen gebeuren op de weg naar de ontwikkeling van de angst van een verschrikkelijke fout gemaakt, of een specifieke ziekte. Vaak gedwongen gedachten ongelukken, vervuiling, volgorde, of seksuele handelingen. Zijn obsessieve gedachten ook obsessieve impulsen, de drang om bepaalde dingen te doen – dit kan worden gewelddadige of seksuele impulsen, maar ook gewoon het nodig is, de objecten zijn symmetrisch gerangschikt, Enz.
  • Handelingen: obsessieve impulsen, aan de hand waarvan de persoon zichzelf niet kunnen verdedigen, worden gedwongen acties. De meeste zijn terugkerende acties, wassen van de handen, of aanraken van bepaalde objecten of in een bepaalde manier. Typische control beperkingen, waarvoor de Betrokken re-check of, bijvoorbeeld, alle deuren zijn gesloten.

  Zu den häufigen Zwangsstörungen gehört der Waschzwang

  Een van de gemeenschappelijke obsessief-compulsieve stoornis van het wassen van gedwongen

  Compulsieve stoornissen begint vaak in de Jeugd of vroege volwassenheid; gemiddeld, die Getroffen zijn 20 jaar, als de beperkingen show voor de eerste keer. Maar het duurt vaak meerdere jaren, om mensen met een obsessief-compulsieve stoornis bezoek voor de eerste keer, professionele hulp. Vrouwen iets vaker dan mannen. Relatief vaak obsessief-compulsieve stoornissen optreden samen met andere psychische aandoeningen, bijvoorbeeld een depressie, eetstoornissen of sociale fobieën. Vooral de mensen met het wassen van dwang lijden vaak in toevoeging van huid problemen.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top