Snelevacature Amsterdam

Olijfolie helpt bij de bescherming van de huid en slijmvliezen

Olijfolie kan het versterken van de weerstand van het organisme tegen fijn stof

De druk op het milieu wereldwijd, en in weerwil van alle goede bedoelingen de internationale conferenties, helaas, steeds meer alomtegenwoordig. Hoewel wij niet kunnen ontkomen aan deze negatieve invloeden, nauwelijks, lijkt er maar manieren ter ondersteuning van de weerstand van het organisme, bijvoorbeeld, tegen fijn stof. Dit is het resultaat van de VS-Amerikaanse wetenschappers van de Afdeling gezondheid van North Carolina, die behoren tot de Milieu-de Openbare Gezondheid Afdeling.

Olijfolie tegen visolie – wat werkt beter?

U heeft verspreid tot 42 personen op de leeftijd van 57 tot en met 59 jaar, willekeurig in drie groepen. De leden van één van deze groepen te ontvangen over een periode van vier weken dagelijks Supplement dat drie gram van olijf-olie. Het bestond uit 73% van de mono-onverzadigde Omega-9-vetzuur oliezuur. Het verzadigde vetzuur palmitinezuur goed voor 12 procent.

In de tweede groep, de deelnemers kregen tijdens een identieke nemen periode, dezelfde hoeveelheid visolie toegediend. Het bevatte 1.230 mg eicosapentaeenzuur (EPA) en 833 mg docosahexaeenzuur (DHA) zijn samen een beetje meer dan 2.000 milligram Omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren. De derde groep diende als controle groep die geen voorbereiding is toegekend. Alle deelnemers werden blootgesteld aan vier weken dagelijks twee uur blootstelling aan een gemiddelde van 253 microgram stof per kubieke meter lucht te ademen fijn.

Gezien het feit dat het Federaal Agentschap geeft dagelijks een grenswaarde van 50 microgram per kubieke meter, was al een enorme luchtvervuiling. De inname van olijf-of visolie werd uitgevoerd, is in elk geval onmiddellijk voorafgaand aan deze belasting fase.

Alleen in een groep, negatieve effecten van ingeademd stof kan worden verminderd statistisch relevante

Olivenöl und FeinstaubVoor, direct na en 20 uur na elke fijnstof vervuiling in het geval van de test personen, de cel functie van de vasculaire controles interne muren-of endothelial functie. Met deze functie kan het beste worden beoordeeld via flow-gemedieerde dilatatie (MKZ) van de brachiale arterie. Het is de mate van ontspanning van de bloedvaten, het endotheel cellen hebben een grote invloed.

Dit heeft een gunstige invloed op de bloeddruk, maar ook om de soepelheid van de bloedvaten. In het geval van een belasting, zoals in het onderhavige geval, door de fijne stof, is het waarschijnlijk dat de endotheliale functie is uitgeschakeld en, daarom, de MKZ in waarde vermindert. Dit gebeurde ook in het geval van de deelnemers die nam geen Toeslag. Uw MKZ waarde daalde onmiddellijk nadat ze waren blootgesteld gedurende 120 minuten de fijn stof, met een gemiddelde van rond de 20 procent. Daarnaast is het aantal van biomarkers voor ontsteking verhoogd voor u tot 17 procent. Met bijna 14 procent van de MKZ-verlaging in de visolie groep waren ook belangrijk. Ook in de olijfolie groep, MKZ afgenomen waarde. Echter, dit werd gedaan door slechts 7,6 procent, dat was een paar punten onder de statistische significantie-drempel.

Aannames over de werkingsmechanismen van de olijfolie in tegenstelling tot visolie

Hoewel het mechanisme van de actie die heeft geleid tot deze resultaten, geen sta in de focus van het onderzoek, de AMERIKAANSE onderzoekers geloven dat de oliezuur speelt een belangrijke rol dat olijfolie zou een MKZ-reductie de meest effectieve manier om dit te voorkomen. Het heeft anti-oxidant en anti-inflammatoire eigenschappen. Daarnaast werd aangetoond in het geval van oliezuur door eerdere studies, die je kunt verbeteren met een gezonde iets te hoge bloeddruk gevoelig mensen, de endotheliale functie en de MKZ-waarden, en een lagere bloeddruk.

De voor een aantal zeker teleurstellend is het feit dat visolie is zo goed als geen bescherming tegen de invloeden van fijn stof, dat zich ontwikkelt op het lichaam, verklaren de wetenschappers ook met ervaringen uit het verleden. Dus, EPA en DHA werden niet geassocieerd met MKZ verbetering in gezonde individuen. Omega-3 vetzuren aan te tonen dat mensen met hoge waarden in het bloed, hart-en vaatziekten als Diabetes vette hun Sterke punten door het verbeteren van de besmette vasculaire gezondheid.

Bron: Tong Tong, H., dieetaanvulling met Olijf-Olie of visolie Vasculaire Effecten van Geconcentreerde Ambient Fijnstof Blootstelling in Menselijke Vrijwilligers, Environ Health Perspect. 2015 Nov;123(11), Pp. 1173 – 79.

Geef een reactie

Scroll To Top