Snelevacature Amsterdam

Omega-3 DHA en EPA uit krill olie of visolie – wat is beter?

De bijzondere essentiële Omega-3 vetzuren DHA en EPA, kunt u halen uit krill olie of visolie. Omega-3 supplementen van krill olie zijn meestal veel duurder dan de visolie. Die Olie is beter? Studies tonen aan krill olie capsules en visolie capsules zijn bijna dezelfde eigenschappen en vergelijkbare biologische beschikbaarheid.

Terwijl Omega-3 supplementen van visolie zijn reeds wijd gebruikt voor een Lange tijd, en is in de afgelopen tijd steeds vaker, ook krill olie. De vraag is welk product beter geschikt is om het lichaam te voorzien van waardevolle Omega-3-vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA), of er zijn verschillen in de biologische beschikbaarheid. Deze discussie is, natuurlijk, van een latere datum. Het is ook ingewikkeld enigszins door het feit dat, in het algemeen minder studies van de EPA en DHA van de Olie van het Plankton tellen Antarctica Mini-kanker ciliaten (Euphausia superba) is beschikbaar als uit visolie.

Chemische verschillen tussen krillolie en visolie

In feite zijn er zeker chemische verschillen tussen Omega-3-vetzuren uit visolie en krillolie. In de vis-variant, de meervoudig onverzadigde Omega-3 vetzuren aanwezig zijn als veresterd verbinding in de Vorm van triglyceriden of ethyl esters. In Krill, het is echter in wisselende mate als een Fosfolipide.

Studie van de laboratoria van DSM Nutritional Products

Krillöl Omega-3 FettsäurenEen van de meest recente studies over dit onderwerp komt uit het Amerikaanse onderzoek instellingen van de global voedingssupplement fabrikant DSM Nutritional Products. Het is een dochteronderneming van de Koninklijke nederlandse staatsmijnen (DSM) N. V., een bedrijf dat is ontstaan uit de nu geselecteerde eigendom van de staat van mijnbouw in Nederland.

In het kader van een structurele verandering, het is nu op heel verschillende gebieden. Een van deze is de ontwikkeling en het aanbod van voedingssupplementen zoals Omega-3 producten, met de nederlandse groep neemt ook aanzienlijke inspanningen op het gebied van onderzoek.

Geen significante verschillen in de serum concentratie van EPA en DHA

Voor uw huidige, gerandomiseerde, dubbel-Blinde studie Parallel Design 66 gezonde volwassenen waren DSM-onderzoekers, die willekeurig werden verdeeld in drie groepen. In elke groep werden genomen over een periode van vier weken een dag, samen ongeveer 1,3 gram EPA (816 mg) en DHA (522 mg). Terwijl de Omega-3-vetzuren in een groep, maar van triglyceride-afgeleide visolie, werden in de tweede groep als de ethyl ester en in de derde van krill olie.

Het eindresultaat na een maand was dat de serum concentratie van EPA en DHA in de eerste groep komt op een gemiddelde van 91 microgram per milliliter, in de tweede 108 microgram, en in de derde 119 microgram. De verschillen tussen de afzonderlijke groepen werden dus onder het niveau van statistische significantie. Ook als EPA en DHA gehalte aan rode bloedcellen, de wetenschappers konden geen relevante verschillen. Gelukkig, alle drie de Omega-3 werden getolereerd bronnen van de deelnemers.

Scriptie over de biologische beschikbaarheid van Omega-3 uit krill olie en visolie

Als voor de biologische beschikbaarheid, niet willen uitsluiten van de US-Amerikaanse onderzoekers, echter, dat hier van de voordelen van krill olie. Echter, dit was afhankelijk van de inhoud van de fosfolipiden in de samenstelling van de Krillöls. Deze inhoud kan variëren in bepaalde producten tussen de 19 en 81 procent. Krill olie, die werd gebruikt in het onderzoek, werd ongeveer in het midden, en bevatte 43.7% in fosfolipiden. Hier is een vergelijkbare biologische beschikbaarheid als in het geval van de twee visolie is aangetroffen (1).

Andere studies hebben gewezen op kleine verschillen in de biologische beschikbaarheid

Studie zu Krillöl und FischölEen in 2011 gepubliceerde studie die werd ingehuurd door de wetenschap, Leibnitz de Universiteit van Hannover en de Ludwig Maximilians-Universiteit in München, leren, ook voor een iets ander resultaat. Bij het vergelijken van de biologische beschikbaarheid van EPA en DHA, de krill olie was, in feite, iets in de voorkant van visolie uit veresterd triglyceriden en ethyl esters.

De onverwacht hogere Serum concentratie van vrije EPA en DHA in krill olie, was echter niet statistisch significant. Niettemin, de duitse onderzoekers stellen om te gaan met dit is misschien wel een betere beschikbaarheid van EPA en DHA uit krillolie, in toekomstige studies, dichterbij (2).

Kan worden EPA en DHA uit krillolie, in kleinere hoeveelheden hetzelfde effect

Uit de vergelijking van een nederlands-Amerikaans team van onderzoekers onder Dr. Kevin C. Maki tussen krillolie en visolie van de haring vissen, ‘Menhaden’, er zijn echter geen duidelijke verschillen in de biologische beschikbaarheid. Volgens deze studie, beide Oliën hebben een vergelijkbaar effect op de stijging van EPA en DHA in het Serum (3). Wetenschappers van de noorse Universiteit van Akershus krijgen voor hun studie aan de deelnemers van een groep visolie met een dagelijkse dosis van 864 milligram EPA en DHA.

In een tweede groep, de deelnemers kregen dagelijks 543 milligram EPA en DHA uit krillolie. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat de kleinere hoeveelheid krill olie voldoende is om hetzelfde serum inhoud van EPA en DHA. Dit geldt ook voor de vermindering van de markers van Ontsteking en oxidatieve Stress (4).

(1) Yurko-Mauro, Karin, “Gelijksoortige” eicosapentaeenzuur en docosahexaeenzuur plasmaspiegels bereikt met visolie of krill olie in een gerandomiseerde dubbel-blinde vier weken biobeschikbaarheid studie, Lipiden Gezondheid Dis. 2015; 14: 99, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie. (2) Schuchardt, Jan Philipp, et al., Opname van EPA en DHA in een plasma fosfolipiden in reactie op verschillende omega-3 vetzuur formuleringen – een vergelijkende biobeschikbaarheid studie van visolie vs. krill olie, vetten (Lipiden) in Gezondheid en Ziekte, BioMed Central, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie. (3) Maki, Kevin C., et al., Krill olie-suppletie verhoogt de plasmaconcentratie van eicosapentaenoic en docosahexaenoic zuren in overgewicht en obese mannen en vrouwen, Voeding, Onderzoek, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie. (4) Ulven, S. M., et al., Metabole effecten van krill oil zijn in wezen vergelijkbaar met die van vis olie, maar bij een lagere dosis van EPA en DHA, bij gezonde vrijwilligers, Lipiden. 2011 Jan;46(1), Pp. 37 – 46.

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org/fruchtbarkeit/

Zo belangrijk aminozuren zijn voor de vruchtbaarheid van een man!

Geef een reactie

Scroll To Top