Snelevacature Amsterdam

Omega-3 en GLA kan helpen met droge ogen

Omega-3 en GLA (Gamma-linoleenzuur) kan verhogen de productie van tranen in de droge ogen, worden onderdrukt en ontstekingen. Dus, degenen die oogproblemen, moet aan Omega-3-rijke voeding.

Met een belangrijke, maar verwaarloosd onderwerp, een Team van wetenschappers van de Eastern Virginia Medical School (ook evms) in Norfolk, USA.1 De medische faculteit van de Universiteit die gespecialiseerd is in het biomedisch onderzoek en onderwijs. In dit gebied, het huidige onderzoek valt.

Relatief veel mensen hebben last van een syndroom van droge ogen, wetenschappelijk genoemd Keratoconjunctivitis sicca (KCS). Enkele van de redenen voor dit zijn bekend. Als intensieve scherm-gebaseerd werk, milieu-factoren, droge lucht in een ruimte kan worden gemaakt, bijvoorbeeld door airconditioning of contactlenzen voor de Afwezigheid van de scheur vloeistof verantwoordelijk.

Minder in het bewustzijn, dat een gebrek aan Vitamine A en als de oorzaak van de vraag, zoals hormonale veranderingen. Van de Laatste, in het bijzonder vrouwen tijdens en na de Menopauze worden beïnvloed. Deze vormen daarom de grootste groep van mensen die last hebben van KCS.

Lange-termijn studie met gesplitste objectieve en subjectieve analyse

amd omega-3 Tränen trockene Augen38 KCS-vrouwen na de Menopauze, en AMERIKAANSE onderzoekers hebben nu een gerandomiseerde, klinische dubbelblinde studie uitgevoerd in vrouwelijke proefpersonen, ofwel een combinatie van meervoudig onverzadigde Omega-3 vetzuren, de Omega-6-vetzuur gamma-linoleenzuur (GLA), antioxidanten, evenals een aantal van de andere ingrediënten was gegeven, of een Placebo. Het onderzoek duurde zes maanden, en de vrouwen hadden last van KCS in beide ogen in een matig tot ernstig.

De ziekte parameters werden bepaald na vier, 12 en 24 weken. Het oogoppervlak Ziekte-Index (OSDI), een vragenlijst die polls in 12 punten en symptomen en aanverwante activiteiten en situaties, en de Schirmer-Test meet de productie van tranen vocht lens met een lakmoespapier kwam, onder andere, te gebruiken.

Bovendien, de tranen, de sloop van de tijd werden bepaald, kleurstof testen is uitgevoerd met Fluoresceïne en lissamine groen, waarin de stoffen, schade aan het hoornvlies en het bindvlies, alsook een Index van het hoornvlies-de topografie van de asymmetrie als de regelmaat gemaakt.

Veel van de symptomen van KCS kan worden verlicht met Omega 3 en GLA

omega-fettsaeurenDe onderzoekers ontdekten dat de deelnemers in de Omega-3 GLA groep was na 24 weken, de OSDI met een gemiddelde Index van 24 aanzienlijk beter zijn dan die van de Placebo-groep, waarin deze Index in het medium op 34. De oppervlakte asymmetrie-Index van het hoornvlies was met het product aanzienlijk lager dan de waarden van de deelnemers die een drug-vrij medium. Daarnaast symptomen daalde van irritatie en ontsteking van het oogoppervlak.

De tranen van de productie zelf, maar kan zo weinig beïnvloed als de tranen van de sloop van de tijd of de kleuring van het hoornvlies en het bindvlies. Toch kunnen de onderzoekers trekken een positieve conclusie van de toewijzing van de Omega-3-en GLA, zoals inflammatoire ontwikkelingen geremd worden, die lopen als een rode draad door de geschiedenis van KCS patiënten.

Studie:

Geef een reactie

Scroll To Top