Snelevacature Amsterdam

Omega-3 Status en gezonde hersenen

Omega-3 vetzuren tijdens de zwangerschap en borstvoeding alleen voor de mentale en motorische ontwikkeling van het kind is uiterst belangrijk. Omega-3 vetzuren kunnen ook een positief effect hebben bij volwassenen voor de stemming en geestelijke Geschiktheid sien. Nu een studie toont aan dat DHA en EPA kan helpen om te voorkomen dat de “stille” beroerte.

Talrijke studies hebben aangetoond dat het positieve effect van lange-keten meervoudig onverzadigde Omega-3 vetzuren in de hersenen. Docosahexaeenzuur (DHA), vinden met name in vette vis, rijk, speelt een bijzondere rol, omdat het zorgt voor, onder andere, in de membranen van de hersencellen in de stroom van signalen en de intacte cognitieve vaardigheden.

DHA is ook ongeveer 40 procent van de in de hersenen vetzuren. Dit vanzelf leidt tot de studie van de ontwikkeling van de foetus tijdens de zwangerschap, bij kinderen, of aan de mogelijkheden van de hersenen bij volwassenen regelmatig, de inname van Omega-3 vetzuren tekorten evenals schade aan de hersenen. Dit natuurlijk ook geldt voor oudere mensen, zoals wetenschappers van de Universiteit van Oost-Finland in een nieuwe studie.1

Stellen van de diagnose subklinische afwijkingen van de hersenen met behulp van magnetische resonantie imaging

Schlaganfall Omega 3Je belangrijkste focus van de onderzoekers concentreerden zich op de subklinische of “stil” beroerte. Grotendeels onbekend is het feit dat ongeveer tien procent van alle volwassenen heeft last van een van de 50 één of meer van dergelijke kleine beroertes, zonder het te merken. De gevolgen hiervan zijn permanent in een achteruitgang in cognitieve vaardigheden aanzienlijk.

Als basis voor hun onderzoek de gegevens van de AMERIKAANSE Cardiovascular Health Study, de finse onderzoekers, de van 3,660 mensen van 65 jaar of ouder namen deel.

Het verborgen brein ook andere kleine beschadigingen aan de hersenen infarcten echter van invloed zijn op het denken en leiden tot dementie en ernstige beroerte, onderworpen aan de onderwerpen van de hersenen scant met behulp van magnetische resonantie imaging (MRI). Daarnaast werden genomen uit het bloed. Met een achterstand van vijf jaar 2.313 deelnemers opnieuw MRI-Scans werden uitgevoerd.

De MRI-gegevens waren te lezen in een gestandaardiseerde en anonieme procedure van neuro-radiologen. Onderwerpen die had een tia (transient ischemic attack (TIA), die een sterke maar in snel tempo af, en fysieke gevolgen permanente verstoring van de bloedtoevoer naar de hersenen, werden uitgesloten, evenals deelnemers met een behandeling relevante slag had plaatsgevonden.

40% risico ‘ s te vermijden spreekt voor goede aanvoer van Omega-3-vetzuren, met name DHA

omega 3 dha epaTe versterken te verhogen van de kracht van de analyse en de relevantie van de relatie tussen de studie van de kenmerken zijn multi-variant aanpassingen uitgevoerd, evenals een Odds Ratio, de zogenaamde odds ratio berekend.

Het bleek dat de proefpersonen in de groep met de hoogste Omega-3 Status, de prevalentie of de incidentie van subklinische beroerte met 40 procent ten opzichte van degenen die het minste Omega-3 vetzuren, werd verminderd. Daarnaast zijn de onderzoekers van het Noord-Oosten van Europa ook gewezen op een betere kwaliteit van de witte hersenen stof, die wordt onderscheiden van de “grijze hersenen materie” bekende stof. Andere effecten, zoals de Sulci-beperkingen genoemd in de Hersenen of specifieke markers voor cerebrale atrofie of hersenen krimpen kon niet worden aangetoond.

Op subklinische afwijkingen, zoals de “stille” een beroerte gerelateerd is, echter, de onderzoekers adviseren oudere mensen om ervoor te zorgen preventieve om voldoende Omega-3 vetzuren. Ook hier geldt dat de DHA uit dierlijke bronnen betere preventie eigenschappen dan alfa-linoleenzuur (ALA), de Omega-3 vetzuren van plantaardige oorsprong.

Studie:

Geef een reactie

Scroll To Top