Snelevacature Amsterdam

Omega-3 suppletie zou een besparing van miljarden aan kosten voor hart-en vaatziekten

De inname van Omega-3 vetzuren, met name DHA en EPA uit visolie, een jaar zou kunnen voorkomen 1,5 miljoen hart gebeurtenissen in Europa en de gezondheid van de budgetten van 12,9 miljard euro te verlichten. Deze is berekend door een studie. Nu het beleid is vereist.

Voedingssupplementen Europe (FSE) is een Europese Vereniging voor een voedingssupplement. Hij is niet alleen een stem voor de industrie maten, maar ook bundelt de krachten van de kleinere bedrijven. Daarnaast is er een aantal nationale verenigingen te behoren aan hem. Zijn invloed FSE onder meer dat als het gaat om de erkenning van de gezondheidsbevorderende eigenschappen van bepaalde stoffen die door de EU. Bovendien, de Vereniging van uitgebreide studies over het onderwerp van voedingssupplementen in orde is.

FSE in opdracht uitgebreid Omega-3-studie

Een van deze studies werd onlangs onder de titel “medische Kosten Besparingen van de Omega-3 Voedingssupplementen in de Europese Unie” (kostenbesparing in de gezondheidszorg door Omega-3 uitgebracht en voedingssupplementen in de Europese Unie). Het gaat over niet meer en niet minder dan de Europa-brede vermijden van de 1,5 miljoen acute, ernstige hart-en vaatziekten in de periode van vijf jaar.

De kostenbesparingen berekend door het marktonderzoek en consultancy bedrijf Frost & Sullivan (F&S), werkte de studie naar 64,5 miljard euro.

Zo duur hart-en vaatziekten in Europa

De achtergrond is, dat met het bevorderen van de leeftijd, de waarschijnlijkheid van een noodzakelijke ziekenhuis verhoogd verblijf als gevolg van een hart-en vaatziekten. Rond de 40 pagina ‘ s van de FSE/R&S studie berekent dat in de periode van 2016 tot en met 2020, ongeveer 24 procent van de ’55-plussers’ van de Europeanen met een ernstig hartprobleem. Het zijn naar schatting 38,4 miljoen gevallen zal de oorzaak in aanvulling op een veel te lijden kosten in het bedrag van de gigantische 1,328 biljoen euro.

Studies en EU bevestigen het effect van Omega-3

Parallel aan deze verklaring, de auteurs geanalyseerd 18 gerandomiseerde en gecontroleerde studies. Zij zijn omgegaan met de verbinding tussen de inname van Omega-3 vetzuren eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA) en het Optreden van cardiovasculaire gebeurtenissen zoals hartaanvallen.

Met name in vette vis rijk aan Omega-3-vetzuren EPA en DHA helpen houden zijn al een aantal zogenaamde gezondheidsclaims. De bestraft in verband met de gezondheid verklaringen aan de specifieke inhoud van de EU-stoffen in voeding en voedingssupplementen. Een van hen leest: “EPA en DHA dragen bij tot de normale functie van het hart”.

Als iedereen neemt één gram Omega-3-dagelijkse …

Op basis van de analyse, de makers van de studie komt tot de volgende conclusie: Bij een dagelijkse inname van één gram EPA en DHA Omega-3-Europa, kan worden voorkomen dat 4,9 procent van alle cardiovasculaire gebeurtenissen binnen de groep van de bevolking van 55-plussers. De belegerde gezondheid van de begrotingen van de EU-landen te verlichten zou jaarlijks ongeveer 12,9 miljard euro.

FSE Directeur Patrick Coppens benadrukt dat de politieke leiders in de EU kan dit negeren voor de eerste keer in deze mate, de geïllustreerde relaties.

Duitsland zou de belangrijkste begunstigden

Met name in de verantwoordelijke gezondheid politici hier in dit land. Duitsland zou kunnen profiteren, volgens het Rapport, namelijk, de meeste zijn door een regelmatige Omega-3-inname. Meer dan 100.000 hart-gerelateerde ziekenhuisopnamen van ouderen zou worden tussen Kiel en München, een jaar is te vermijden. De bijbehorende kosten voor de gezondheidszorg bedraagt iets minder dan vier miljard euro per jaar.

Zelfs als de uitgaven voor Omega-3 supplementen van ongeveer 1,7 miljard euro, het blijft een netto Vermindering in de uitgaven van € 2,1 miljard. Geld dat gebruikt zou kunnen worden elders nuttig. De volledige studie is voor diegenen die geïnteresseerd zijn in http://www.foodsupplementseurope.org/sites/0023/uploads/content/hccs-omega-3/hccs-omega-3-report.pdf beschikbaar online.

Bron: Shanahan, Christopher, Voedingssupplementen Europa (Client), een van de medische Kosten Besparingen van de Omega-3 Voedingssupplementen in de Europese Unie in April 2016.

Geef een reactie

Scroll To Top