Snelevacature Amsterdam

Omega-3-vetzuren: de EU bevestigd dat het effect op de cholesterol en hart

Omega-3-vetzuren uit visolie, met name DHA en EPA zijn goed voor het cholesterolgehalte en beschermen het hart. Wat was reeds aanvaard decennia in de wetenschap als geheel, neemt een zeer lange tijd op zoek naar de OK van de autoriteiten in Brussel. De EU-verordening is het nu mogelijk om, onder bepaalde voorwaarden, de etikettering van DHA en EPA-bevattend voedsel, zoals in de gezondheidszorg te bevorderen.

De EU-verordening nr 536/2013 van 11. Juni 2013 eindigde in de perfecte Eurocraten-nederlands, voor een jaar en wordt door de meeste waarnemers als een Kafkaëske waargenomen debat aan Omega-3 grenswaarden in voedsel. De groteske deel van dit verhaal was dat in het bovenste bereik van de schaal, een Limiet moest worden gevonden om het effect van het DHA en EPA heeft een positieve werking op de gezondheid en de andere regelmatige consumptie met risico ‘ s.

Om de gevaren die kunnen zorgen voor een overmatige consumptie, echter slechts zeer schaars hoeveelheden data, zodat de Commissie uiteindelijk uitgebracht in de huidige publicatieblad van de aanbevelingen die zijn al voorgesteld in 2009 door de Europese autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA). De wegen in Brussel zijn lang.1

Brussel bevestigd dat Omega-3 vetzuren kan helpen bij het bevorderen van een gezonde Triglyceriden en bloeddruk

In het bijzonder de Commissie heeft nu besloten de drie stukjes van de informatie op te nemen in het bericht in de naleving van de voorwaarden van de betreffende voedingsmiddelen, geen voedingssupplementen of op de verpakking afgedrukt gemaakt kan worden:

“DHA draagt bij tot de instandhouding van normale triglyceride gehalte in het bloed”

Cholesterinspiegel senken Omega 3Zo kan bestempeld worden vanaf nu eten, en hun genot kan worden gebruikt om te zorgen voor een minimale dagelijkse inname van twee gram van docosahexaeenzuur (DHA), welke ook de consument moet worden geïnformeerd. Daarnaast moeten de producten ook bevatten eicosapentaeenzuur (EPA). Kabeljauw bevat ongeveer 0,2 gram DHA per 100 gram – een Kilo per dag nodig zou zijn om te bereiken van het minimum bedrag van het DHA en is naar verwachting niet aan, daarom, in vergelijking met zalm (1.9 gram/100 gram) van deze aandoening.

Een EU-regel zou geen EU-verordening zonder verplichte waarschuwing, en daarom moet ook worden opgemerkt dat op een regelmatige basis over vijf gram DHA en EPA moet worden geconsumeerd. Voor de zalm, de toevoeging van 0,7 gram EPA per 100 gram, dus hier is bijna 200 gram van het einde.

“DHA en EPA bijdragen aan het behoud van een normale bloeddruk”

Om te kunnen profiteren van de bloeddruk-regulerende eigenschappen van een combinatie van DHA en EPA, de Commissie, een dagelijkse minimum van drie gram. Nogmaals, het is belangrijk om de aandacht van consumenten, en de Vijf gram te beperken. U kunt natuurlijk ook versieren hier alleen om producten met dit merk, die kan zorgen voor de inname van de dagelijkse hoeveelheid.

“DHA en EPA dragen bij tot de instandhouding van normale triglyceride gehalte in het bloed”

Tot slot, de verordening behandelt ook het feit dat een effect kan hebben in tegenstelling tot de eerste indicatie, ook DHA en EPA, samen een positief effect hebben op het triglyceridengehalte in het bloed. Deze verklaring kan ook voor voedingsmiddelen die een voeding met minder dan twee gram DHA per dag, dit bedrag, maar in combinatie met EPA. Opmerkingen als met de eerste twee zijn ook verplicht.

Voor alle drie de delen van informatie is restrictief, dat zij niet kunnen worden gebruikt in het geval van speciale kinderen voedingsmiddelen. De volledige Versie van het reglement kan worden geraadpleegd op het Internet.2

Geef een reactie

Scroll To Top