Snelevacature Amsterdam

Omega-3 vetzuren en een laag cholesterol waarden: verbinding bevestigd

Een studie van 2016 toont verbeterde triglyceriden-en cholesterolgehalte en een hoge Omega-3-Index, maar een verhoogd risico op een laag niveau, vooral bij vrouwen.

Normaal gesproken, micro-voedingsstoffen zoals vitamines en sporenelementen, wat is dan de dagelijkse dosering van hen wordt genomen. In veel gevallen is het echter minder geschikt, omdat het bedrag van de inname zal het niet worden opgenomen zoals beschreven, de mate waarin de relevante stoffen door het lichaam (“biologische beschikbaarheid”). Ook een beschrijving van het effect is gebaseerd op het aanbod vaak niet precies. Zo, is het aanbevolen voor de exacte bepaling van de effectieve hoeveelheid van meer en meer wordt het gehalte in het bloed serum of bloed.

Omega-3-waarden in het bloed gestandaardiseerde sinds 2002

Een vrij recente ontwikkeling in dit verband is de oprichting van de zogenaamde Omega-3-Index. Hij was, voor het eerst in het jaar 2002 door de Amerikaanse wetenschap van de Stanford University en de Ludwig-Maximilians-Universiteit in München leren gedefinieerd en ingevoerd. Deze Index beschrijft de verhouding van de Omega-3 vetzuren docosahexaeenzuur (DHA) en eicosapentaeenzuur (EPA) in de totale vetzuurgehalte in de rode bloedcellen. Het vinden van een gestandaardiseerde meetmethode gebruikt. Daarom is de Index is ook gestandaardiseerd HS-Omega-3 Index, en is gepatenteerd.

Omega-3-Index heeft bewezen zinvol

In talrijke studies is aangetoond dat de Omega-3 Index, uitstekende instructies op het risico van plotselinge hartdood, evenals over de waarschijnlijkheid van niet-fatale cardiovasculaire gebeurtenissen kunnen worden gemaakt. Alle dat is wenselijk in een Index-waarde die ligt tussen de acht en elf procent.

In Duitsland, bijvoorbeeld, wordt vaak alleen aanzienlijk lagere niveaus, met een Index een waarde van vier procent is niet ongewoon. Dit verhoogt het risico van hart-ziekten van de hersenen, alsmede de beperkingen aan het vermogen om te functioneren lijden.

Nieuwe Omega-3-studie met de deelnemers in een gevorderde leeftijd

Een recente studie van onderzoekers van de Universiteit van Newcastle in New South Wales, Australië, bevestigt het belang van de Omega-3 Index weer. Voor de gegevens van 276 oudere mensen die hadden deelgenomen aan de Pensionering van de Gezondheid en Leefstijl studie (Studie van de gezondheid en levensstijl van de pensionering) werden geanalyseerd volgens de gestandaardiseerde procedure en geëvalueerd. Op het moment van de studie, werden de deelnemers op een gemiddelde leeftijd van 77,6 jaar tussen de 65 en 95 jaar oud.

Omega-3 is van kracht voor triglyceriden, totaal cholesterol en HDL-ratio niveaus

In Essentie, de wetenschappers kwamen tot drie resultaten:

  • In het geval van de personen van wie het bloed die de hoogste Omega-3-Index, de triglyceride waarden met 28 procent, onder de deelnemers met de laagste Omega-3-Index.
  • De hogere Omega-3 Index had een positieve invloed op de verhouding tussen totaal cholesterol en HDL-cholesterol.
  • Ook wanneer HDL niveaus beschouwd verbeteringen kunnen worden in het geval van een hoge Omega-3-Index bepaald.

Lage Omega-3-Index zou kunnen zijn voor vrouwen nog gevaarlijker

Aan de andere kant, de conclusie dat een lage Omega-3 Status is geassocieerd met een verhoogd risico voor de ontwikkeling van hypertriglyceridemie. Dit kan worden bevestigd op basis van de deelnemer gegevens, is slechts van belang voor de vrouwelijke proefpersonen. Alleen in het geval van de vrouwen met de laagste Omega-3-Index, de waarschijnlijkheid van een verhoogd triglyceride niveau is het hoogste.

Dit verhoogde risico werd echter gecompenseerd door het feit dat over het algemeen de vrouwen werden in de studie gemiddeld een hogere Omega-3-Index hebben dan de mannen.

Interactie tussen Omega-3 en geslachtshormonen mogelijk

Het zijn dus niet alleen het belang van de normalisatie van de Omega-3 Index werd bevestigd, volgens de onderzoekers, voor de vroege opsporing van risicofactoren en preventie van hart-en vaatziekten. Het zal onderstrepen ook de noodzaak voor interventie-onderzoek op de lange termijn verdeling van de meervoudig onverzadigde Omega-3-vetzuren, in hun onderscheid van geslacht en leeftijd in aanmerking.

Het kan zijn dat er een mogelijke interactie tussen de geslachtshormonen en Omega-3 vetzuren moeten in acht worden genomen. Van deze toekomstige, meer verfijnde studies, de wetenschappers geoptimaliseerd nemen van de belofte van de aanbevelingen de individuele kenmerken van de boeiende personen.

Bron: Ferguson, J. J., et al., Verband tussen omega-3 index en bloed lipiden in oudere Australiërs, J Nutr Biochem. 2016 Jan;27, Pp. 233 – 40.

Geef een reactie

Scroll To Top