Snelevacature Amsterdam

Omega-3 vetzuren kunnen voorkomen dat schade aan de zenuwen

Omega-3 vetzuren kan het inperken van de gevolgen van een “Mild Cognitive impairment”, zodat de resultaten van een studie van Maleisië.

Lichte geheugen stoornissen met toenemende leeftijd is normaal. De voordelen van de hersenen, maar meer, dan spreekt men van een “Mild Cognitive impairment” (LKB). Af en toe hier gebruikt de engelse term “Mild Cognitive Impairment” (MCI). De ontbrekende functies zijn nu duidelijk voelbaar. De vergeetachtigheid toeneemt, en de vaardigheden om zich te vormen, bijvoorbeeld, volledige zinnen, of voor het plannen van een project, en het is ook te zintuiglijke verstoring kan optreden, in het bijzonder de betekenis van geur. In het gevorderde stadium, spreekt men van “dementie”, de meest bekende oorzaak van de ziekte, de ziekte van Alzheimer-syndroom”.

De bijzondere waardeverminderingen van een milde cognitieve stoornissen zijn echter een belangrijke belemmering in het dagelijks leven. Op het ernstige depressieve Staten, een van die LKB is vaak vergezeld, en het feit dat de ziekte leidt vaak tot dementie zijn er nog wel. Er zijn talrijke aanwijzingen dat de opkomst van een LKB kan worden gebracht op een latere leeftijd met oxidatieve Stress.

Deze oxidatieve Stress is ook betrokken bij de symptomen van de LKB versterken, te verhogen, ten slotte, is het risico van een ziekte dementie. Wetenschappers van de Nationale Universiteit van Maleisië hebben nu gevonden dat een regelmatige inname van Omega-3-vetzuren EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) kan tegengaan.1

EPA en DHA het verminderen van oxidatieve Stress

hirn nerven demenz omega-3In hun studie, registreerden de onderzoekers de inname van Omega-3 vetzuren op basis van een vragenlijst verzonden naar 67 oudere mensen met LKB en 134 senioren zonder symptomen van cognitieve stoornissen. Daarnaast zijn de thema ‘ s werden genomen vanaf elk bloedmonster werd geanalyseerd voor Lipide Hydroperoxides in Plasma (LPO), een Marker voor oxidatieve Stress. De resultaten toonden aan dat de personen bij wie een LKB was ook in vergelijking met de gezonde studie deelnemers toename van de concentratie van de LPO te vinden.

Het belangrijkste resultaat van het onderzoek het Zuid-Oosten van het Aziatische wetenschappers die ze konden vinden binnen het LKB groep en de laagste LPO waarden in de deelnemers, de Omega-3-vetzuren EPA en DHA deed. Als mogelijk mechanisme achter dit, de onderzoekers veronderstellen dat, in het bijzonder DHA, versnelt de productie van antioxidant-enzymen, die het activeren van de anti-oxidant verdediging systeem.

Onderzoek gap gesloten

Eerdere studies waren in staat om aan te tonen dat Omega-3 vetzuren hebben een positieve invloed op de cognitieve functies, mogelijkheden, aandacht, korte termijn geheugen en leren, geheugen capaciteit. Met hun onderzoek, de wetenschappers, de relatie van de LPO waarden in de oudere LKB patiënten en hun Omega-3 onthult leveren, kunnen worden gesloten, een kloof die bestaat in de wetenschappelijke literatuur.

Samen met het onbetwistbare voordeel voor de gezondheid van de bloedvaten, en de positieve effecten op het bloed lipidenspiegels Omega-3-vetzuren uit visolie (rijk aan EPA en DHA) zijn een belangrijke bouwsteen van effectieve Anti-Aging.

Studie:

Geef een reactie

Scroll To Top