Snelevacature Amsterdam

Omega-3-vetzuren maken de bloedvaten elastischer (studie)

Recept Omega-3-acid ethyl esters in combinatie met verlaging van het gewicht is met succes gebruikt om het bereiken van een grotere arteriële elasticiteit.

In het Algemeen, Omega-3 zijn bekende preparaten als een over-the-counter voedingssupplementen. Daarnaast zijn er ook de Omega-3-zuur ethylesters 90. Deze Omega-3 wordt gebruikt bij de behandeling van een hartaanval patiënten, omdat het is aangetoond dat het voorkomen van een recidief myocardinfarct. Daarom, Omega-3 is goedgekeurd-acid ethyl esters 90 in Duitsland en vele andere landen als een voorgeschreven medicijn.

Verschillende studies, maar ook de gewone visolie dezelfde of zelfs een hogere effectiviteit in vergelijking met de visolie-afgeleide drug Omega-3-acid ethyl esters 90.1 zijn De positieve aspecten van beide vormen van onaangetast niet-controversieel. Een nieuwe studie uit Australië bevestigt dat de inname van Omega-3-acid ethyl doen ester meer elastische slagaders en het risico van hart-en vaatziekten bij obese mensen kunnen verminderen.

Zoals de onderzoekers van de Universiteit van West-Australië hebben kunnen vaststellen, is de inname van Omega-3-acid ethyl esters in combinatie met een verlies van het gewicht tot een toename van de arteriële elasticiteit van ongeveer 20 procent.2 Deze Wijzigingen werden niet waargenomen in het geval van personen die waren alleen dieet om gewicht te verliezen.

Ondersteuning van het gebruik van Omega-3 vetzuren in de voeding is handig

De wetenschappers wonnen voor hun gerandomiseerde, enkelblinde studie, 25 obese individuen. Alle deelnemers waren het erover eens om de voeding klaar, die had een gewicht verlies ten gevolge van 25 procent reductie in de levering van energie aan het doel. 13 van deze mensen waren daarnaast de Omega-3-acid ethyl esters-drug Lovaza in een dosis van vier gram per dag, en met een 46prozentigen verdeling van de Omega-3 vetzuren EPA en een 38prozentigen op DHA toegediend.

De bloeddruk en het cholesterol door Omega-3 verbetert

Omega 3 Fettsäuren

Na 12 weken, vonden de onderzoekers dat het verminderd de deelnemers van de groep, de enige, de voeding, het lichaamsgewicht op een gemiddelde van drie procent. Voor taille omtrek, waren er vier procent. De systolische en diastolische bloeddruk daalde met drie procent, van de triglyceriden met 25 procent, en de insuline-resistentie bepaald door de HOMA-Index (Homeostasis Model Assessment) werd teruggebracht met 12 procent. Bovendien, de cholesterol-HDL-niveau verhoogd, dit is het cholesterol dat breekt schadelijke cholesterol met negen procent. Belangrijke wijzigingen in de arteriële elasticiteit kon niet worden waargenomen in deze groep.

Precies dit, het verbeteren van de elasticiteit van de arteriële bloedvaten, de wetenschappers, maar in de Omega-3 groep. Hier was er ook een significant grotere verbeteringen in systolische bloeddruk, hartslag en triglyceriden.

Cholesterol Waarden

TypNormwert (min)standaard waarde (max)Interpretatie Gesamtcholesterin0200 – 240Grenzwert, afhankelijk van het risico van de patiënten in de 240 naar 200 mg/dl. LDL Cholesterin0130 – 160″slechte” cholesterol, die leidt tot atherosclerose HDL Cholesterin040hoher HDL-cholesterol niveaus gunstiger is, beschermt de bloedvaten. HDL > 40 mg/dl is goed. De verhouding LDL / HDL03,5Je hoger de Ratio van het LDL-cholesterol tot HDL is aangegeven, hoe hoger de risico ‘ s voor hart-en schade Triglyceride0200Oberer beperken deel met 150 mg. Hoge waarden voor een verhoogd risico van trombose en atherosclerose. De standaard waarden van het niveau van cholesterol in het bloed, uitgedrukt in mg/dl (milligram per deciliter bloed). Referentie waarden zijn enigszins afhankelijk van laboratorium instrumenten.

De wetenschappers vermoeden dat Omega-3-acid ethyl esters kan het bevorderen van de productie van de vaatverwijdende molecuul stikstofmonoxide (NO) door het verdringt de inflammatoire Omega-6-vetzuur arachidonzuur (AA) van de celmembranen. Daarnaast zijn Omega-3-acid ethyl esters zich ontvouwt, een aparte anti-inflammatoire werking, die een directe invloed heeft op de uitbreiding van de bloedvaten in de gladde spiercellen.

De resultaten van het onderzoek zijn voorlopig, voor het moment, slechts een punt van referentie

Dr. Harry Rijst, Vice-President van de Wereldwijde Organisatie voor EPA en DHA Omega-3 (GOED) dringt echter, in een onafhankelijk commentaar voor voorzichtigheid bij de beoordeling van de resultaten van het onderzoek. Hij adviseert het hier om een regeling met de voorlopige in de natuur. De reden van de beperking is het kleine aantal proefpersonen in combinatie met het Ontbreken van een Placebo-controlegroep.

Studies:

Geef een reactie

Scroll To Top