Snelevacature Amsterdam

Omega-3-vetzuren uit visolie het risico van Diabetes

Omega-3 vetzuren voor de Diabetes-risico ‘ s verminderen – als het Omega-3 uit visolie (DHA, EPA) en zijn opgenomen in een hoge concentratie in het bloed serum.

In een evaluatie van het vorige onderzoek over de invloed van meervoudig onverzadigde Omega-3-vetzuren op het risico van Diabetes, wetenschappers aan de Universiteit van Oost-Finland zal komen tot een tegengestelde bevinding. Een beschermend effect zou kunnen worden bevestigd volgens uw instructies, voornamelijk in studies uit de Aziatische regio.

Europese of Amerikaanse onderzoeken, echter, kunnen ontdekken dat de overgrote meerderheid van de eventuele voordelen. Bovendien zijn Sommige van de weinige Westerse studies, zelfs een hoge visconsumptie met een stijgend risico van Diabetes.

Met het doel te brengen een beetje meer duidelijkheid in deze kwestie, hebben de onderzoekers een analyse uitgevoerd van de gegevens die zijn verkregen in het kader van de finse lange-termijn studie Kuopio Ischemische Hart-en Vaatziekten Risico Factor (KIHD) Studie.1

Lange-termijn studie meer dan 20 jaar als een data base

Dus, de informatie over 2.212 finse mannen stond in het midden tot hoge leeftijd. Een totaal van 20 jaar in een verscheidenheid van kenmerken, waaronder de Omega-3 Status, de geregistreerde deelnemers.

De individuele Follow-Up periode werd een gemiddelde van 19,3 jaar. In deze periode werd gediagnosticeerd in 422 mannen, zo rond de 20% van de deelnemers een type-2-Diabetes.

33 procent lager risico op Diabetes, door DHA en EPA

Omega-3 DHA und EPA und DiabetesDe wetenschappers zijn nu te werk gaan zodat u het Omega-3 gehalte in het Serum, evenals het gehalte aan kwik in de haren in elk van de vier groepen toegewezen aan alle onderwerpen die volgens hun op te splitsen. Dan zijn ze geanalyseerd voor elk sterrenbeeld, de verschillende frequenties in het voorkomen van Diabetes type 2 in elke groep.

Een duidelijk resultaat waren in staat om te bepalen wat de onderzoekers in het geval van de mannen die docosahexaeenzuur(DHA), eicosapentaeenzuur(EPA) en docosapentaenoic zuur(DPA) – concentratie in het Serum werd in het bovenste kwart. Uw risico op het ontwikkelen van type-2-Diabetes werd 33 procent lager voor deelnemers waarvan het Serum niveau was in de laagste kwartaal.

DHA (docosapentaenoic zuur) en EPA (eicosapentaeenzuur) zijn twee van de meest waardevolle Omega-3-vetzuren, die het meest voorkomen in vette vis. Daarom is de vis consumptie of voor de inname van Omega-3 supplementen met visolie zo gezond.

Vis voor de consumptie of het Serum DHA en EPA alleen Serum-ALA niet overtuigend

Het is opvallend dat alleen de combinatie van DHA, EPA en DPA inhoud werd beïnvloed in het Serum van het risico van Diabetes. Noch de indeling van de mensen in de hoeveelheid geconsumeerde vis noch aan het Serum inhoud van DHA en EPA alleen geleid tot significante resultaten.

Ook de concentratie van alfa-linoleenzuur (ALA), de Omega-3 vetzuren van plantaardige oorsprong, hadden geen noemenswaardige invloed op het risico van Diabetes. Dit geldt ook voor het gehalte aan kwik in het haar, dat is vaak een toename in het Risico toegeschreven aan en in verband met het toegenomen verbruik van vaak zware metalen verontreinigde vis.

Bron:

Geef een reactie

Scroll To Top