Snelevacature Amsterdam

Omega-3-vetzuren verminderen van ADHD symptomen drastisch

Recent onderzoek toont het verband tussen het gebrek aan onverzadigde vetzuren en ADHD symptomen

Als de Professor Ivar Walaas in de Universiteit van Oslo-led fachüberg reidende studie bevestigt de regelmatige inname van Omega-3 vetten in de Vorm van voedingssupplementen tot een drastische vermindering van aandacht tekort en hyperactiviteit symptomen.1 op Basis van de studie uitgevoerd bij ratten, het kan ook worden aangetoond dat deze vetzuren de controle van de biochemische processen in de hersenen, die van invloed zijn op het gedrag op een duurzame manier.

Het is interessant om op te merken dat in het Tijdschrift gedrag en de Functies van de Hersenen studie die gepubliceerd is op een duidelijke gender-specifieke verschil. Omdat, ten minste in de klinische ratten proberen, had de gave van Omega-3-vetzuren op de mannelijke experimentele ratten een veel beter effect in termen van de ADHD-typische symptomen zoals rusteloosheid, gebrek aan concentratie en impulsiviteit. De oorzaak van deze verschillen tussen de geslachten moet worden verdere studies om meer nauwkeurig bestudeerd, maar het moet ook worden opgemerkt dat volgens studies, ADHD-symptomen statistisch, jongens en mannen zijn veel vaker, wat betekent dat de toediening van Omega-3 vetzuren zouden kunnen verminderen van de symptomen van een meerderheid van de patiënten.

Omega-3-vetzuren voor het zenuwstelsel functies, en dus tegen ADHD

Omega 3 Fettsäuren ADHSAls een resultaat van het onderzoek van Professor Ivar Walaas van de Universiteit van Oslo gemeld dat Omega-3-gevoede ratten in tegenstelling tot de gestandaardiseerde vergelijking van de groep geproduceerd aanzienlijk sneller dopamine, Serotonine en glutamaat in het zenuwstelsel, die hebben geleid tot een verhoogde aandacht in verband met een vermindering van hyperactiviteit en Impulsivitäts symptomen.

Dus Walaas gemeld dat het vaak ontkend dat ADHD te maken heeft met biologie, en door het loutere beheer van voedingsstoffen of genezen beperkt. Echter, de studie levert het bewijs dat toediening van Omega-3 tot moleculaire veranderingen in de hersenen structuur en de verdeling van dopamine en Serotonine aanzienlijk sneller en hoger. In relatie tot de Serotonine de afscheiding van de mannelijke ratten werd drie keer zo hoog, en de Dopamine release werd verhoogd van 2,5-voudige.

De positieve effecten op de zenuw vorming en functie, overigens is aangetoond dat ook bij de mens (hier meer).

ADHD: meer fysiologische oorzaken dan vermoed

Omega 3 ADHSDoor dit onderzoek, resultaat, betrokken, moet worden overwogen om te overwegen ADHD versterkt vanuit het biologische perspectief en minder, zoals meestal gebeurt, puur als een psychologische of training en mogelijk ook erfelijk Probleem. Ook in deze studie is, zoals in sommige andere rat studies, dat er misschien een Alternatief en ondersteuning van Ritalin en de poging tot een continu en op lange termijn Omega-3-therapie en een profylactische toediening veel te zelden, echter, kan een verscheidenheid van belangrijke studies bevestigd recente onderzoeksresultaten.

De Nieuwe door Walaas onderzoek is dat het multidisciplinair is en daarom worden de resultaten van de gedrags-psychologie met de psychologische, dieet geassocieerd wetenschappelijke en biochemische bevindingen. Toch is het, volgens Walaas te vroeg om definitieve conclusies over de werking van de menselijke hersenen.

Interessant om weten is ook dat de moeder ratten voorafgaand aan en tijdens de zwangerschap en lactatie waren continu geleverd met Omega-3. Baby ratten die werden gevoed met Omega-3, nadat ze waren gescheiden na 20 dagen van de moeder. De controle groep die niet met Omega-3. Onder deze omstandigheden, het gedrag van de moeders gescheiden van de baby is onderzocht in ratten op de voet. Het onderzoeksteam gebruikt SHR ratten, die het gevolg zijn van een gendefect dat was het aan de jeugd leeftijd van Hyper-activiteit, gebrek aan vermogen, en impulsiviteit geleden, en dus ADHD-symptomen lieten zien.

In dit geval waren er significante verschillen tussen de ratten die door de Omega-3 als een foetus en een Baby en deze, die werden conventioneel gevoed. Dus, dit kan alleen worden de Omega-3 fed-groep om zich te concentreren op het indrukken van een verlichte Knop en krijgt een beloning. De controle groep toonde geen vermogen om zich te concentreren op deze complexe taak.

Op hetzelfde moment, het was alleen mannelijke ratten die dergelijk gedrag aan de dag, terwijl in het vrouwelijke ratten, geen verandering in gedrag. De noorse onderzoekers geanalyseerd dit geeft het Niveau van het neuronale zenders, waaronder van dopamine, Serotonine, glutamaat in het zenuwstelsel. Het was weer een aanzienlijke geslacht verschil, aangezien de vrouwelijke ratten als gevolg van het gedrag worden verwacht, is er geen significante toename van dopamine en serotonine.

Bron:

Geef een reactie

Scroll To Top