Snelevacature Amsterdam

Omega-3 vetzuur EPA kan remmen kanker

Een nieuw werkingsmechanisme van Omega-3-vetzuur EPA tegen kanker heeft geopenbaard. Veel suggereert dat de vis in de olie de bestaande Omega-3 vetzuur eicosapentaenoic EPA kan zuur remmen de groei van kankercellen.Een van de meest voorkomende vormen van kanker plaveiselcelcarcinomen. Het epitheel is de buitenste laag van het weefsel van de huid en van de slijmvliezen in de klieren.

Plaveiselcelcarcinomen worden beschouwd als de meest voorkomende vorm van kanker veroorzaakt door de straling van de zon. De orale varianten, of plaveiselcelcarcinoom van de mondholte is de zesde meest voorkomende vorm van kanker bij allen, en in tegenstelling tot huidkanker alleen erg moeilijk en kosten in beslag. Ook, cervicale kanker en slokdarm kanker zijn ongeveer 90 procent vormen van plaveiselcelcarcinoom, die is ook de tweede meest voorkomende voor longtumoren verantwoordelijk.

In-Vitro studie van de verschillende cellijnen

Brustkrebs Omega-3 DHA EPAWetenschappers aan de elite-Universiteit, Queen Mary, University of London, Verenigd Koninkrijk, hebben nu ontdekt dat meervoudig onverzadigde Omega-3-vetzuren, met name eicosapentaeenzuur (EPA) blokkeert de groei van deze gevaarlijke Tumor cellen.1

Om dit te doen, geplaatst in het laboratorium cel culturen van verschillende cellijnen. Deze cellijnen zowel maligne plaveiselcel carcinoom cellen van de huid, in de mondholte evenals cellen die niet vals en volledig gezonde cellen van de huid en in de mondholte.

Verrassende groei-Overprikkeling maakt kankercellen sterven

Zowel met de toevoeging van Omega-3-vetzuur docosahexaeenzuur (DHA) en EPA, werd geconstateerd dat de groei van de plaat was verminderd in epitheliaal carcinoom cellijnen. EPO alleen, en in een zeer lage concentratie, in staat was om de groei van kanker cellen, door aan de ene kant, in het blokkeren van de cel cyclus van betrokkenheid en aan de andere kant, apoptose is gestart. Dus een cel wordt verwezen naar programma waardoor de cellen sterven om uw eigen in.

Dit werd veroorzaakt, tot de Verbazing van de Londense wetenschappers door een overstimulatie van het Centrale of epidermale groei factor. U ontdekt deze verbinding, de onderzoekers waren in staat om het beschrijven van een tot nu toe onbekend mechanisme van de werking van Omega-3 vet cellen. Gezonde cellen werden getrokken, noch EPA noch DHA beïnvloed.

Studie:

Geef een reactie

Scroll To Top