Snelevacature Amsterdam

Omega-3 voor depressie? Niet voldoende aangetoond

Het bewijs van de werkzaamheid van Omega-3 voor depressie mislukt als gevolg van de kwaliteit van de bestaande studies. Dit is het gevolg van de strenge Cochrane Collaboration van 2015.

De zogenaamde Cochane Samenwerking, gebaseerd in het verenigd koninkrijk Londen sinds het begin van de jaren 1990, een systematische analyse van studies over de medische of therapeutische werkzaamheid van bepaalde stoffen. De gegevens in de Cochane Bibliotheek en kan worden gedownload vanaf daar. Om te worden gebruikt als een onderwerp grotendeels al het bestaande Werk in de relevante medische databases, Cochane-de resultaten zijn doorgaans zeer betrouwbaar.

Dus hoe bevestig je vaak effectief zijn ze onthullen, maar ook door hun indeling op de locatie van tekorten in bepaalde gebieden van onderzoek.

26 studies over Omega 3 onder het vergrootglas

Dit is precies wat er nu gebeurd in relatie tot de mogelijke effecten van meervoudig onverzadigde Omega-3 vetzuren voor een depressie. Gebruikt om bestaande uit een team van onderzoekers van de Bournemouth University, de Universiteit van Bristol en de Universitaire ziekenhuizen van Bristol, alle van het Verenigd Koninkrijk was hier, op het werk. In hun Review, zij begrepen 26 gerandomiseerde trials met in totaal 1.458 deelnemers. In alle studies namen de toewijzing van Omega-3 bereidingen met klinisch gediagnosticeerde depressie.

Bestaande studies zijn te klein om een sluitend

Slechts één onderzoek was in staat om een vergelijkbaar effect van Omega-3 en antidepressiva. Echter, de kwaliteit van deze studie werd tegengesproken. Dienovereenkomstig, de bewijskracht laag was. Kortom, de Britse onderzoekers vonden slechts kleine effecten van Omega-3 voor depressie bevestigd.

Voor alle bestaande studies, een aantal concessies werden gedaan, echter, bij de beoordeling van hun kwaliteit. Vooral het kleine formaat was gewoon niet geschikt voor het bereiken van betrouwbare resultaten. In het einde, hadden de onderzoekers samen te vatten dan, dat er gewoon niet voldoende, het zwembad van de hoge kwaliteit studies hebben de werkzaamheid van Omega-3-vetzuren bij de behandeling van depressieve patiënten aangetoond.

Dit zijn de tekenen van het bestaande onderzoek

Als basis voor toekomstige studies kunnen de resultaten van de bestaande onderzoeken, maar nog steeds nuttig. Afgezien van de kritiek, inderdaad, aanzienlijke resultaten kunnen worden bepaald. Dit geldt vooral voor supplementen bevatten eicosapentaeenzuur (EPA) of vooral EPA. Daarnaast is de Cochane–overzicht bevorderd werk-een-dagen, die de beste resultaten werden verkregen wanneer de Omega-3-vetzuren werden gebruikt voor de medicamenteuze behandeling van depressie.

Ook studies op negatieve effecten is vereist.

Ook met betrekking tot de mogelijke bijwerkingen van Omega-3 voorbereidingen, de bestaande studies tekenen van een sluitend beeld. Milde gastro-intestinale klachten zijn goed gedocumenteerd in sommige gevallen. Meer diepgaande analyses. Bijvoorbeeld, kan een balans met de ernstige bijwerkingen van het antidepressivum dat kan minder worden gemeten, indien zij worden vergezeld door Omega-3, zin. Voor al deze hypothetische relaties, er is momenteel geen sluitende studies.

Bel voor uitgebreide studies

Een van ‘ s werelds grootste Omega-3 brancheorganisaties, de Wereldwijde Organisatie voor EPA en DHA Omega-3 vetzuren (GOED), onmiddellijk gereageerd op de ontnuchterende presentatie van de Cochane-onderzoekers. Hij publiceerde een 120 pagina ‘ sterke oproep voor de oprichting van uitgebreide studies over het verband tussen Omega-3 en depressie.

Bron: Appleton, Katherine M., et al., Omega-3 vetzuren voor depressie bij volwassenen, Cochrane Database van Systematische Reviews, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie.

Geef een reactie

Scroll To Top