Snelevacature Amsterdam

Onderbrekingen van de slaap, het enige dat Erger is dan een gebrek aan slaap

Frau mit Schlafstörungen
Een recente studie toonde aan dat een verstoorde slaap heeft meer directe invloed op onze stemming, zoals een korte duur van de slaap en niet in slaap kan vallen zonder onderbrekingen, en vroeg Wakker, weinig slaap, of meerdere keren per nacht stress: slaap problemen zijn wijdverspreid. Wat zijn de stoornissen van de slaap, een sloeg ons, vooral op de sfeer, hebben de onderzoekers onderzocht in een studie. De resultaten.

Onderzoekers aan de Johns Hopkins University School of Medicine hebben vastgesteld dat de herhaalde ontwaken in de nacht heeft meer directe invloed op onze stemming, als een korte duur van de slaap, zonder onderbrekingen.

Voor de studie, de onderzoekers analyseerde de gegevens van 62 gezonde mannen en vrouwen die willekeurig werden drie slaapkamer experimenten in een slaaplaboratorium. Op drie achtereenvolgende nachten een derde van de deelnemers was gewekt in haar slaap meerdere keren, terwijl een derde ging vooral laat naar bed. Een derde zou kunnen, op zijn beurt, slaap de hele nacht door.

Herhaalde ontwaken in de nacht beats op de stemming

De onderzoekers ontdekten dat de deelnemers die waren wakker geworden van acht Keer in de nacht, de stemming aanzienlijk verslechterd, en in een slecht humeur steeg gemeten met een standaardtest voor de stemming detectie. Als de wetenschappers in het tijdschrift “Slaap” meldt dat veranderd als gevolg van verstoring van de slaap, met name de factoren van energie, gevoel voor medeleven en vriendelijkheid. Ook de onderwerpen die ging laat naar bed, toonde een ongeveer even sterke negatieve sentiment. Zij ontvangen dezelfde hoeveelheid slaap, maar op het stuk. De studie toont aan dat de verschillen, vooral na de tweede nacht gemaakt merkbaar: Terwijl de positieve stemming in vrouwen en mannen daalde met onderbroken slaap, of 31 procent, voelden de deelnemers met een korte slaap slechts 12% een verslechtering van de stemming ten opzichte van de eerste dag.

Waarom is de diepe slaap fase zo belangrijk?

Hoe kan je dat uitleggen? “Als uw slaap wordt onderbroken gedurende de nacht en het gaat om een verkorte diepe slaap fase, kan het lichaam te herscheppen erger”, legt Patrick Finan, de auteur van de studie en Professor in de psychiatrie en gedragswetenschappen. Voelt u zich moe, het effect van dopamine – een hormoon dat aufpusht voor een korte tijd.

Beter is Het geheim voor een goede nachtrust slapen:

Wist je dat de lavendel olie kan ons na een paar dagen rustig en evenwichtig karakter, en zorgt ervoor dat we kunnen beter slapen ‘ s nachts? Deze en meer tips lees je hier.

Hamburg-harburg, 2. In November 2015

Geef een reactie

Scroll To Top