Snelevacature Amsterdam

Onderkoeling (Hypothermie)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Hypothermie ontstaat wanneer het lichaam uitzendt over een langere periode van tijd meer warmte dan het produceert. De lichaamstemperatuur daalt op een sub-koeling onder 36 graden Celsius en heeft een slow-down van de gehele stofwisseling. Onder koeling gebeurt vaak in het water, of in het geval van de berg ongevallen. Onderkoeling kan levensbedreigend zijn en medische hulp nodig heeft.

  Wat is onderkoeling?

  Unterkühlung

  Een sub-koeling wordt weergegeven door een Beving, bleekheid en blauwachtige verkleuring van het gezicht

  De normale lichaamstemperatuur van een mens is ongeveer 37 graden Celsius, en schommelt gedurende de dag een beetje. Onderkoeling beïnvloedt het hele lichaam. Het produceert te weinig warmte of geeft meer warmte af aan de omgeving. Als een resultaat, het lichaam onder een temperatuur van 36 graden Celsius. Hoe sterker het lichaam afkoelt, des te langzamer de stofwisseling. Onderkoeling kan een gevaar betekenen voor het leven en moet worden geleverd in elk geval door een arts.

  De arts onderscheidt drie fasen van onderkoeling

  Ein Loch in einem zugefrorenen See

  Om een sub-koeling vaak, nadat iemand brak het ijs

   

 • Defensie stadium (lichaamstemperatuur van 36 naar 34 graden Celsius)
 • Uitputting fase (lichaamstemperatuur van 34 naar 27 graden Celsius)
 • Onderkoeling (lichaam temperatuur van 27 graden Celsius)
 • De onder-koeling wordt het eerst weergegeven van alle door de sterke Trilling, snelle ademhaling en een snelle pols, een wit lichaam en blauw gezicht en pijn over het hele lichaam. Later, het vertragen van de stofwisseling leidt tot het Beven en pijn verdwijnen, de ademhaling vertraagt en de persoon in Kwestie wordt moe en geleidelijk verliest het bewustzijn. De ademhaling wordt steeds zwakker en zwakker, totdat het voelbaar. Tot slot, de koude overlijden.

  Hypothermie na een ongeval

  Een sub-koeling beïnvloedt vooral mensen die verblijft voor een lange tijd bij lage temperaturen onder nul graden Celsius. Vaak zijn er ongeval situaties, zoals berg en duikongevallen, of ijs-inbraken in de meren. De sub-koeling gebeurt, afhankelijk van de Situatie, langzaam of heel snel, binnen een paar minuten. Maar ook mensen die over een langere periode – of ongekleed bij kamertemperatuur (20 graden Celsius) onbewuste, vaak last hebben van onderkoeling. Dit is vaak het geval bij oudere mensen die last hebben alleen in het appartement van een hartaanval of een beroerte, en hulpeloos op de grond.

  In het geval van onder-koeling aan de arts onmiddellijk

  Een sterk gekoeld Persoon dient alleen te worden van een arts, en verwarmd, als de aandoening kan levensbedreigend zijn. Hulpverleners wordt aanbevolen om te waarschuwen van de hulpdiensten, onmiddellijk. Vervolgens worden de Aangetaste deel bedekt moeten worden, en zo weinig mogelijk te worden verplaatst totdat medische hulp komt.

  Risico Factor Alcohol

  Zeer dronken mensen zijn die een verhoogd risico voor onderkoeling. De reden is dat alcohol geeft de drinker de valse overtuiging dat het lichaam wordt opgewarmd. Echter, het tegenovergestelde is het geval.

  Zonder de invloed van de alcohol in het lichaam stelt extreme koude van de prioriteit, de vitale organen om warm te blijven. De bloedvaten in de ledematen vernauwen, armen en benen zijn, bijgevolg, een slechte doorbloeding en afkoeling.

  Alcohol zorgt ervoor dat de bloedvaten in de ledematen uit te breiden. Armen en benen worden beter doorbloed, de Drank zal voelen aangenaam warm en voel je de kou minder scherp. Echter, het goede doorbloeding naar de extremiteiten, niet alleen als gevolg heeft dat de vitale organen minder goed doorbloede – het heeft ook als gevolg dat er meer warmte wordt vrijgegeven aan de buitenkant, en versnelt onderkoeling.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top